Cupcake med Vinterdetaljer

Jag ville överraska min lilla dotter förra veckan med en liten cupcake då hon hade varit så otroligt gullig och hjälpt mig med lite saker här hemma. Då hon älskar kladdkaka tog jag fram en kladdkakecupcake och gjorde sedan hennes favoritfrosting – Nutellafrosting. Dekorerade gjorde jag sedan med sugarpaste då hon inte är så förtjust i marsipan. Hon älskade den! Sen gav hon också den nya sugarpasten tummen upp och sa att den var mycket godare än den andra jag brukar använda.

Den nya SPn som jag testade var PMEs sugarpaste och den jag brukar ha är Ballinas (det kommer en sammanställning av olika sugarpaste inom snar framtid som ni läsare hjälpt till med :-) ).

Snögubben har en liten snöflinga på huvudet om ni undrar vad det är ;-)

Snöflingorna och den röda formen kommer ifrån Dr Oetker.

0 thoughts on “Cupcake med Vinterdetaljer

 1. Fin muffins! Okej, så hon tyckte den var godare. Vilken sockerpasta brukar du använda annars? Jag personlingen tyckte inte den var särskillt god om man jämför med Ballinas.

  • Haha jag antar att smaken är väldigt olika… Jag brukar nämligen använda Ballinas 😉 Glömde skriva det ser jag. Själv är jag inte så förtjust i SP överhuvud taget men gillar att det inte är gelatin i PMEs, smakmässigt vet jag inte riktigt vad jag tycker. Måste nog prova båda samtidigt. :)

 2. JO det är klart att smaken är olika. Kanske jag som har konstig smaksinne 😀 Gunilla tycker ju den är bättre att jobba med, så det vore ju bra om den smakade bättre oxå. Får man fråga hur du gjort julgranen? :0)

  • Har inte testat att använd den till en hel tårta, det skulle jag vilja göra för att jämföra. När jag skulle beställa var den tyvärr slut, så det blev inget test denna gång.
   Jag har gjort en kon och sedan klippt med sax runt, runt tills den ser ut som en liten gran :-)

 3. Åh så fin!
  När du säger att du tog fram, brukar du ha ett gäng i frysen?
  Har funderat på det, hur förvarar du cupcakes? Kylskåp kanske, och hur länge håller de sig med frosting på?!

  • Tack Anette! :-)
   Jag brukar frysa in en hel del då jag bakar så mycket 😛 En dekorerad cupcake klarar sig ett par dagar i kylen. Det man bör tänka på är att inte ha ex skuren lök eller så ligga dåligt packad för då kan den ta smak. Har även testat att frysa cupcakes med frosting på och det går oxå jättebra. Tänk bara på att tina den långsamt i kylen och sedan en stund i rumstemp.
   Hoppas att jag varit till någon hjälp! :-)

 4. Hejsan, ja den ser onekligen smaskig ut precis som allt annat du bakar och dekorerar.
  Alltid lika spännande att få dina nya inlägg via e-post.

  Hälsningar Pia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *