Cupcakes med bilar

Min son är fullkomligt galen i bilar, eller rättare sagt han är galen i alla olika typer av fordon. Har därför länge sökt efter roliga formar med fordon och liknande att använda till bakverk men tycker att utbudet är lite dåligt (eller så är det kanske bara jag som är kräsen iofs 😉 ). Förra veckan dök jag dock äntligen på en supersöt bilmatta i silikon som skapade ett starkt ”Vill ha”-begär. Det var knappt att den hann komma in genom dörren här hemma innan den användes till en överraskning till sonen. Han blev mycket glad kan jag lova. Så här blev resultatet:

bilar cupcakes lastbil

Jag gjorde saftiga vaniljcupcakes (mina favoritcupcakes) som jag fyllde med skivade jordgubbar och toppade med Ahlgrens bilarfluff. Personligen älskar jag denna kombination och även alla barn jag vet testat den. Ja förutom min son då, men han är inte så förtjust i sötsaker utan äter helst isglass eller kanelbullar. Men han älskade sin lilla ”biltårta” och lekte med den istället.

För att cupcakeformen inte skulle bli missfärgad i ugnen så använde jag andra formar och gräddade dem i, sen flyttade jag över dem till de fina Miss Etoile-formarna jag fått testa av KlaraForm

Bilar cupcakes duplo

Eftersom jag inte ville ta bort så mycket fokus från det fina locket med bilar så dekorerade jag den enkelt med en cupcake topper jag gjort själv.

Själva locket är gjort av modelleringschoklad. En ny produkt jag fick hem för att testa. Har aldrig testat modelleringschoklad förut och fick ett positivt intryck. Den blir snabbt mjuk och smidig o silikonmattan gav det ett tydligt tryck. Chokladen som kom ifrån butiken Strössel & Annat kommer snart komma in i sortimentet i många olika färger.

ahlgrens bilar cupcakes

Tänkte avsluta med att visa en bild på silikonmattan jag använde som jag tog med min iPhone till mitt Instagram. Silikonmattan finns i ett fåtal exemplar såg jag och finns att hitta här.

bilar silikonmatta

Bild tagen med iPhone

 

Önskar er alla en underbar dag! ♥

Kram, Lisa

 

5 thoughts on “Cupcakes med bilar

 1. Ser fram emot fler tutorials och din sockerskola! Har bakat tårtor ”på riktigt” i drygt ett år nu och har fallit pladask för vackra tårtor och sockerblommor. Vill lära mig mer och mer!

  Tack för en underbar blogg!

  Angelica, Sugar Me Sweet

  • Vad roligt! :-) Jag ligger lite efter med den då sommaren har vari hektisk men det kommer :-)

   Tack själv och tack för att du delar med dig!
   Kram, Lisa

 2. har en biltokig glassgalning här hemma jag med :) vad kul med modellerings choklad, hur tyckte du att smaken var jämfört med sp å marsipan?
  // Malin

  • Visst är de härliga :-)

   Jag föredrar helt klart marsipan framför både sp och modelleringschoklad, iallafall till smaken. Det finns en del chokladsmak i modelleringschokladen men tycker att den har en liten betsk smak. Dock gillade dottern den så det kan vara jag som har andra smaklökar 😉
   Kram Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *