Happy Paddy’s Day Cupcakes & Cookies

Idag firar vi alltså S.t Patrick’s day här hemma. Lilltjejen tog med stora gröna hatten till skolan tillsammans med ett gäng gröna kakor. Givetvis är klädseln helt grön och barnens likaså :-) Mycket grönt alltså 😉 Dock blev inte dagens cupcakes det. Istället för att göra helgröna cupcakes bestämde jag mig att göra något efter temat ”Luck of the irish” (givetvis med lite grönt oxå 😉 ). Resultatet kan ni se lite längre ner.

En CupcakesSaga

Det finns många sägner som säger att det i slutet av regnbågens skall finnas en skatt. I den irländska folktron sägs det att leprechauns samlar på sig guld och skatter som de samlar i en stor kittel. Denna kittel vaktar de sedan vid regnbågens slut. I min lilla cupcakesaga (se nedan) som jag gjort ändrade jag dock den historien lite, för guldet lämnades nämligen ovakat för de små gröna männen att finna – Dock hade en mer tur än den andra 😉

På bilderna kan du se Citroncupcakes fyllda med vaniljkräm och Hallon- och jordgubbssylten jag gjorde i bakmaskinen för några dagar sen. Mycket gott! Å dessutom väldigt smidigt att göra sylt i en bakmaskin. Man slipper passa den då den sköter sig självt :-) Dekorationer består av sugarpaste, marsipan, strössel och flowerpaste.

Medans jag satt och förberedde cupcakes’n ovan så passade lilltjejen på att modellera en Leprechaun. Visst blev den fin? :-)

Till den söte leprechaun gjorde jag en liten kittel med guld och så fick den låna min regnbåge. Denna bild stämmer mao bättre överrens med den gamla folksagan 😉

Utöver detta så passade vi på att göra lite irländska flaggkakor också. Dock gjorde vi en enkel variant och tog mariekex, penslade dem med chokladsås och täckte med marsipan och sugarpaste.

Happy Paddy’s Day Everyone! 😀

0 thoughts on “Happy Paddy’s Day Cupcakes & Cookies

  1. Pingback: Rainbow Pot of Gold Cupcakes « The Cupcake Blog

  2. Pingback: Not an ordinary chocolate cake –

  3. Pingback: St Patrick’s Day – Paddy’s Day | Sockerrus - The Sweet Blog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *