Minicupcakes till LP.

Jag gjorde ju tidigare i veckan minicupcakes till Linköpings-Posten som de blev eld och låger över (länk). Det resulterade i en ”liten” beställning på 100 minicupcakes som de skulle ha idag.

De ville ha enkla chokladcupcakes med vaniljfrosting toppade med deras logga.

 Kan säga att det var otroligt pillrigt att göra loggorna och det tog mig 5 h att färga marsipan och göra loggorna. Var dessutom jättesvårt att få till det snyggt  tycker jag. Men det såg otroligt maffigt ut när alla 100 var klara 😀

Tillägg: Förra gången jag gjorde loggan så använde jag mig av flowerpaste och då gick det jättesmidigt. Denna gång däremot så valde jag att göra kvadraten i marsipan (lättare att färga den mörkare blå) och bokstäverna gjorde jag i SP. En stor miss där är ju att Ballinas Sp inte torkar och det visste jag ju (men tänkte inte på att det skulle bli ett problem)… Å tack vare att den inte torkade så blev det väldigt svårt att lägga på bokstäverna då de ändrade form så fort jag rörde dem :-( Så hade jag kört vidare på flowerpaste så hade dekorationerna gått mycket snabbare att göra. Är bara att dra lärdom av detta och aldrig göra om det! 😛

0 thoughts on “Minicupcakes till LP.

 1. Vilket roligt uppdrag, grattis 😉 Eller vad skall man säga?!
  Jag kan verkligen hålla med om att det ser maffigt ut, vilken känsla för LP. att öppna lådorna och se sin lpgga sååå många ggr.
  Har du stansat ut bokstäverna med en utstickare eller har du suttit och pillat och skurit ut dessa för hand? Baka lite nyfiken.
  Jättefint Lisa!
  /Kram

  • Tack! Ja det var väldigt skoj att få uppdraget :-)

   Jag har använt en utstickare, men det blev mkt pillande ändå. Är ju en sån där linjal med bokstäver (kommer inte på namnet) och den medför en del pilla 😛

   Ha en härlig helg Matilda!
   Kram

 2. Du borde låta bokstäverna torka innan du använder dem? Så brukar jag göra när jag gör bokstäver (gjorde ju 70 st cupcakes för någon vecka sedan med intialer), och det förloppet går jättesnabbt och blir mycket smidigare! Det tog kanske 1½ timme för mig sammanlagt att göra det – tack vare att det var torkat! =)

  Kram!

  • Hej! Jag har lagt till lite mer i inlägget ovan angående just detta. Å du har helt rätt, det är MKT lättare när bokstäverna har torkat :-) Tack för kommentaren och tipset!
   Kram
   Lisa

 3. Hej igen…

  Ballinas SP har jag faktiskt aldrig använt! Så jag har ingen aning om hur den ”beter sig”.

  Jag använder faktiskt alltid SP, till allt jag gör. Jag har aldrig testat FP eller MMF. Jag tycker SP duger till allt faktiskt!

  Om du har problem med bokstäverna, är ett tips att kavla SP:n tunt (det ska ju visserligen vara tunt, men ja – du fattar) och pudra över florsocker/maizena och låta den torka fem-10 minuter! Jag brukar inte behöva låta den torka ens, det funkar bra att pudra lite lätt med florsocker/maizena!

  Kramar! Ha en fantastiskt helg! =)

 4. Vad roligt att göra så många! Håller med om att fp är lättare att jobba med när man ska göra den typen av dekorationer, det är verkligen en favorit hos mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *