Här kommer det efterfrågade receptet på choklad- och marsipancupcakes. Jag har hittat receptet i boken ”Massor av Muffins” men har modifierat det lite – till det godare. 😉
Marsipanbitarna i dessa chokladcupcakes gör den både mjuk och saftig. Resultatet blir ljuvligt gott.
Detta recept ger 10-14 cupcakes
3 3/4 dl mjöl
3 msk kako
1 tsk bakpulver
en nypa salt
75 g smör (ej margarin)
1 ½ dl strösocker
100 g marsipan
2 ägg
2 1/4 mjölk
½ tsk mandelessens
Gör så här:
Börja med att blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke. Arbeta sedan in smöret med fingrarna tills du får en smulig massa.
Skär marsipanen i kuber och häll dessa tillsammans med socker i smörblandningen. Rör om.
I en annan bunke blandar du ägg, mjölk och mandelessens.
Rör nu ihop de två olika blandningarna tills det nätt och jämnt har blandats. Fördela smeten jämt i formarna eller direkt i den smörade muffinsplåten.
Grädda i ugnen på 200 grader tills de har höjt sig och är fasta. Det brukar ta cirka 18-20 min. Låt de sedan svalna i ca 10 minuter innan du lägger dem på ett galler.
Dessa godingar kan ätas både varma och kalla.
Lycka till!
Låter väldigt gott.
Låter verkligen gott med marsipan i, det f¨år jag ta och testa här hemma
Dom här måste jag bara testa!! Marsipanälskare som jag är!! Alltid kul med nya recept
Hoppas att du gillar dom