Recept: Choklad- & MarsipanCupcakes

Här kommer det efterfrågade receptet på choklad- och marsipancupcakes. Jag har hittat receptet i boken ”Massor av Muffins” men har modifierat det lite – till det godare. 😉

Marsipanbitarna i dessa chokladcupcakes gör den både mjuk och saftig. Resultatet blir ljuvligt gott.

Detta recept ger 10-14 cupcakes

3 3/4 dl mjöl

3 msk kako

1 tsk bakpulver

en nypa salt

75 g smör (ej margarin)

1 ½ dl strösocker

100 g marsipan

2 ägg

2 1/4 mjölk

½ tsk mandelessens

Gör så här:

Börja med att blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke. Arbeta sedan in smöret med fingrarna tills du får en smulig massa.

Skär marsipanen i kuber och häll dessa tillsammans med socker i smörblandningen. Rör om.

I en annan  bunke blandar du ägg, mjölk och mandelessens.

Rör nu ihop de två olika blandningarna tills det nätt och jämnt har blandats. Fördela smeten jämt i formarna eller direkt i den smörade muffinsplåten.

Grädda i ugnen på 200 grader tills de har höjt sig och är fasta. Det brukar ta cirka 18-20 min. Låt de sedan svalna i ca 10 minuter innan du lägger dem på ett galler.

Dessa godingar kan ätas både varma och kalla.

Lycka till! :-)

0 thoughts on “Recept: Choklad- & MarsipanCupcakes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *