De som betyder lite extra

Nu är vi framme vid min sista tillbakablick på 2010 :-) – Promise! 😉

Jag ser mina skapelser som ”små” konstverk och varje tårta har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Denna gång har jag dock valt ut ett par tårtor och dekorationer som betytt lite extra av olika anledningar :-)

Min mest betydelsefulla tårta

Mitt frieri till min sambo – Han svarade ”JA” 😀

Min kaxigaste tårtan

Denna gjorde jag till en tjejkväll och den blev MYCKET älskad 😀

Min gottigaste tårta

Denna tårta gjorde jag till en gammal kollegas son som legat hemma i vattkoppor. Han blev så himla glad över den och det värmde gott i mitt hjärta att kunna glädja honom så :-) Brodern uppskattade den också så mycket att han önskade att även han blev sjuk 😛

Min mest beställningspopulära tårta

Denna variant av tårta har jag gjort 5 gånger. 3 som doptårtor till små tjejer och 2 till killar. En mycket poppis tårta mao :-)

Min första riktigt höga tårta

Denna tårta slängde jag ihop när tidningen skulle komma på besök. Den var väldigt pillig att göra (tänker på guldbandet) och jag är så otroligt nöjd med den. Det var dessutom extra många som fick chansen att äta den då den var så otroligt hög.

Mina första baby Converse

Dessa prydde min sons namngivningstårta. Är riktigt stolt över dem. Speciellt då jag någon månad tidigare tittat på andras Converseskor och önskade att jag kunde vara lika duktg som dem. Trodde aldrig att jag skulle kunna göra dessa en dag :-)

Min första lilja

Är otroligt stolt över denna orientlilja jag gjorde på PME-kursen jag gick i höstas.

Min första tårta i ask

Denna banade väg för mina utställningstårtor på Formexmässan aug 2010 och januari 2011.

Min träffsäkraste tårta

En gammal kollega ville ha en äntligen-är-det-semester-tårta att överraska sin familj med och jag fick helt fria händer. Jag valde att göra Homer Simpsons och hans älskade Donuts. Kollegan älskade den, hans fru skrattade nästan på sig när hon såg den, och barnen älskade den och gav den som gjort den en stor tumme upp. Kan säga att både temat Simpsons och Donuts är den härliga familjen i ett nötskal :-)

Mitt första (genomtänkta) dessertbord

Detta dessertbord gjorde jag till min käraste Fridas dotters dop, Vilma. Jag slet otroligt hårt med dessertbordet för att hinna klart i tid men det hela slutade iallafall med att jag missade själva dopet i kyrkan eftersom att jag sett fel på tiden en timme *suck*.

Och sist men inte minst, min första sugarpastetårta

Det var den som gjorde att jag fick upp intresset för tårtor för drygt 9 månader sen. Kul att se utveckligen som skett under denna tid. För visst har jag kommit en lång väg? 😉

PME Professional Diploma Course: Sugarflowers

Nu har jag äntligen fått tid till att gå igenom de bilder jag tog på blommorna från kursen jag nu slutfört. Sista dagen blev lite jäktig och vi hann inte lägga ner så mycket tid på att färga blommorna så mina blev inte så naturtrogna. Kan iofs oxå bero på att jag hade med mig mycket glitter- och metallicfärger istället för de mer naturtrogna 😉 Sen hade jag inte heller möjlighet att stanna kvar när kursen var slut för att binda ihop dem då jag skulle åka tillbaka till Linköping. Hann en liten bit på vägen dock :-) Hur som helst, här kommer en massa bilder på resultatet! 😀

Sammanlagt gjorde vi 8 rosor på floristtråd men hann bara färga 3 av dem.

Chillifrukter, nejlikor, björnbär, 2 olika orkideér: Cattleya (är ca 1-1,5cm stor) och Cymbidium.

En Orientlilja (Som jag för övrigt ska få göra till ett bröllop i sommar :-) )

Ett par stycken förgätmigej. Vi gjorde en hel del fler och jag kan avslöja att de var MKT mer tidskrävande än vad man skulle kunna tro.

Å till sist ett par bilder på den lilla bukett jag hann binda bestående av kallor, fresia (både knoppar och blommor) och murgröna.

 

Var helt klart en helt fantastiskt kul kurs och jag ser fram emot att få gå nästa modul till våren 😀