Kalas med Lemonad

I maj 2012 gjorde jag och Fotograf Satu en av våra första samarbeten. Eller näst första kanske man borde säga för vi gjorde en reklamkampanj tillsammans (dock utan att träffas) med Weleda året innan. Den reklamkampanjen lades dock ner då den ansågs för kontroversiell. Självklart vart det rätt tråkigt att reklamkampanjen inte blev av men tack vare den så korsades mina och Satus vägar och det är något jag är otroligt tacksam över. Hon är inte bara en helt fantastisk fotograf utan hon är också en underbart fin vän som jag håller väldigt kär ♥

Jag hade länge velat göra ett dessertbord med lemonadtema så vi pratade ihop oss och hennes fine man Jonas snickrade ihop ett lemonadstånd. Min dotter Florence och hennes bästa vän Ramona ställde upp som modeller och ”sålde” lemonad. Var faktiskt väldigt många som stannade och blev glada över att se vårt lemonadstånd, och önskade mer sånt. Tjejerna hade jättekul och det var första gången de båda blev fotade av Satu (det har ju blivit ett par fler gånger efter det 😉 ). Nu till en drös bilder, Enjoy!

lemonad dessertbordcheesecake jordgubb citrondessertbord citron cheesecakecitronlemonadcitronlemonad dessertbordlemonad citron saft

På bordet fanns: Citronlemonad, ”Pink Lemonade”, Jordgubb- och citronCheesecake, citron-cake pops och maräng-cake pops med vit choklad.

Ha det sött!

Kram, Lisa

10 thoughts on “Kalas med Lemonad

  • Tack Sandra! :)
   Ja en bok vore himla skoj :) Gäller bara att bokförlagen förstår det oxå 😉

   Tack för din fina kommentar!

 1. Lika fint som alltid…
  MEN jag måste få fråga, vart har inlägget du lovat om de fantastiska tårtorna du gjorde till din födelsedag tagit vägen?
  Har så länge sett fram emot att höra hur du gjorde de fantastiska paljetterna osv. Har sett att jag inte är ensam om det. När folk har kommenterat och frågat om dessa svarar du aldrig, lite tråkigt tycker ja när alla är så himla nyfikna. Du svarar ju på de flesta andra frågor och kommentarer men inte när det gäller dessa, det känns så ”hemligt”.
  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!

  • Hej Therese!
   Har tyvärr inte hunnit med att redigera bilderna än från mitt födelsedagskalas :-( Våren och sommaren har varit väldigt hektisk och jag har inte hunnit med bloggen såsom jag önskat. Detta har fram tills nu i augusti bara varit min hobby och jag har alltså drivit bloggen på min fritid. Nu från och med i höst så kommer jag göra det på heltid (eller ja bloggen och en massa andra saker som kommer att finnas med i mitt företag). När jag gjorde paljettårtan så var jag ännu osäker på huruvida jag skulle dela med mig av hur jag gjorde eller om jag skulle ha med det i kursutbudet jag kommer att ha nu i höst. Som bloggare delar jag ofta med mig hur jag gör saker och det är oxå något jag tycker är kul. Älskar att kunna dela med mig av min kunskap och kunna inspirera andra. Dock måste jag oxå numera tänka företagsmässigt och just denna paljettårta var en sådan sak jag fick fundera på. Jag bestämde mig dock för att berätta hur jag gjort och har gjort det ett flertal gånger via mail, kommentarer och annat när någon frågat. Dock har jag inte gått tillbaka till inläggen där jag först la ut tårtorna. Det blev ett långt svar och jag hoppas verkligen att du förstår min tankegång :-) Å självklart berättar jag hur jag gjorde.

   Jag täckte tårtan med konfettiströssel och sprayade sedan med ätbar guldfärg. Jag touchade sedan upp tårtorna med lite guldpulverfärg som jag blandat ut med lite vodka.

   Önskar dig en toppendag!
   Kram, Lisa

 2. Hej Lisa! Jag har just hittat din blogg och är helt hänförd! Du är fantastiskt kreativ!
  Jag har en fråga helt orelaterad till inlägget ovan: Jag ska nämligen dekorera cupcakes och en tårta och det är viktigt att dekorationerna håller formen. Har du nåt recept på en extra stabil frosting som verkligen behåller formen den spritsas ut i? Hemskt tacksam för svar!

  • Hej!
   Tack så mycket :-) Kul att du hittat hit!

   Vanlig smörkräm (finns recept under fliken ”Recept”) håller formen jättebra, även marängsmörkräm är himla bra. Om du gör så att du spritsar cupcakesn så du vill ha dem och sedan ser till att de får stå i kylen och stelna helt, då håller de jättebra sen. Lycka till!

 3. Hej,
  Jag är ny här på din blogg och ska prova lite recept härifrån, jag hittar från det här inlägget dock bara lemonaden. Kommer dessa recept läggas upp senare?

  • Hej Sophie och välkommen hit!
   Recepten till bakverken här är tilltänkta ett projekt vi jobbat med och kommer tyvärr inte läggas ut på bloggen i dagsläget. Jag och Fotograf Satu jobbar med bokmaterial nämligen. Hoppas du hittar andra recept du gillar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *