Diva Party Dessert Table

diva party tårta

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥ För ett par månader sedan så började min dotter planera hennes stora kalas hon skulle ha med sin bästa vän. Det var mycket viktigt att jag gjorde den vackraste tårtan någonsin, sa hon. Partyt skulle dessutom … Continue reading 

Guldkorn från 2011

Gott Nytt År till er allihopa! Jag hoppas att ni har haft en riktigt härlig jul och att ni som jag känner er laddade inför 2012 :-) För min del kommer det att hända en massa skoj som jag kommer återkomma till lite senare på bloggen. Efter en riktigt hektisk höst tog jag mig en välförtjänt paus från datorer och bakning. Nu är det dock slut på pausen och jag är tillbaka full av energi! Jag tänkte börja bloggandet 2012 med att visa lite guldkorn från det gångna året. Först ut är de 5 populäraste inläggen:

1. Läcker tårta med superenkel frostningsteknik

2. Blue Ombre Cake

3. Probably the best Bun in the world!

4. Heaven & Hell Cake

5. Creamy Peanut Butter Pie – From Sweden with Love ♥

 

Dessertbord är något jag tycker är superkul att göra och det har blivit ett par under året som gått. Mina två favoriter är dessa:

1. You had me at hello

2. Hollywood

Tårtor har det bakats många här hemma under året och här nedan följer ett flertal av dem:

En hel del annat har jag oxå hunnit med att baka och här följer ett litet urval av smaskigheterna:

Efter ett roligt 2011 så ser jag med spänning fram emot vad 2012 ger :-)

Ha det sött!

Kram, Lisa

You had me at hello – Dessert Table

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥

För ett tag sedan så gjorde jag ett litet dessertbord. Inspirationen till dessertbordet fick jag efter att ha sett filmen Jerry Maguire. Jag bara älskar scenen då Tom Cruise åker över till Renee Zellwegger för att berätta för henne att han älskar henne. Hans vackra tal till henne där han bland annat säger ”You complete me” och där hon svarar med  ”Shut up, just shut up. You had me at hello”. Efter att ha sett filmen så visste jag att jag ville göra ett dessertbord kring just ”You had me at hello”. Dessertbordet gjorde jag med min man i åtanke och min morgongåva till honom bestod av två vackra champagneglas med graveringen ”You complete me:-)

På bordet finns att hitta Citrontårtor med Lemoncurd och vit choklad, Saffrancupcakes med apelsingfrosting (saffroncupcakes with orange frosting), sockrade munkar, sockrade munkbollar (Donut holes), Vanilj Cake Pops i rosform (rose shaped) och Vaniljkakor med marsipan. Dekorationsrosorna är gjorda utav flowerpaste, hjärtan utav marsipan och resterande dekorationer i papper är  även de designade av mig. Är själv helnöjd med bordet och fick under resans gång många nya idéer som jag ska försöka göra något av under våren.

Här följer massor med detaljbilder på dessertbordet. Enjoy!

Avslutningsvis en helbild på det lilla bordet igen.

Ha en riktigt härlig söndag!

Kram, Lisa

Vintage Dessert Table

Då var det alltså dags att presentera mitt kafferep som jag har gjort med hjälp av en bakmaskin. Min tanke bakom temat till kafferepet var retro med en modern twist. Tycker att jag fick till det riktigt bra och är mycket stolt över resultatet. Vad tycker du?

Nu till lite bilder (eller massor är väl ett bättre ord 😉 ) Håll till godo! :-)

Girlangerna tyckte jag blev väldigt effektfullt och dessutom väldigt lätta att göra.

Citronkakor. Här har de översta fått samma frosting som cupcakes’n, nämligen Pina Coladafrosting.

Jag gjorde en modern variant av gräddtårtan och använde mig av whipped cream cheese frosting (som är en blandning mellan vispad grädde och cream cheese).

Rörstrandservisen från 50-talet var given på kafferepet.

Vaniljcupcakes med Pina Coladafrosting. (Det vackra fatet kommer ifrån Gerbera)

Romkakstårta gjord på dubbla romkakor.

Blåbärssnurror med kokos, mandel och lime.

Egendesignade glas för den som vill ha lite mjölk eller saft.

Små detaljer som gör kafferepet lite extra sött.

Söta skålar med lock av glas för den rätta känslan. Här fyllda med vita rosenknoppskakor.

Fyllda bullar och krämkakor till vänster i bild.

Dammsugarklubbor

Supersöta dubbla romkakor.

Det blev sammanlagt 6 fyllningar (fördelat på 10 lager) i denna 20 cm höga tårta. Den godaste tårtan nånsin enligt många på kafferepet :-)

Med på bordet finns från vänster till höger:

  • Bullar fyllda med vaniljkräm och hallon- & jordgubbssylt.
  • Krämkakor med vaniljfyllning
  • Citronkakor
  • Vita Rosenknoppar
  • Saftiga vaniljcupcakes med pina coladafrosting
  • Tårta med vanilj- och chokladbottnar fyllda med limemousse, rårörda hallon, mjölkchokladganache, mörk chokladganache, vit chokladganache, whipped cream cheese frosting och dekorerad med whipped cream cheese frosting.
  • Romkakstårta (likadan som dubbla romkakor och räknas därmed inte som en egen kaka)
  • Blåbärssnurror doppade i limeglasyr
  • Dubbla romkakor +romchokladfyllning
  • Dammsugarklubbor (+ sockerkakan till dammsugarna)

Jag hoppas att ni är lika nöjda som jag är över resultatet av dessa 3 veckors bakande i min nya bakmaskin. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om mitt kafferep! Skulle göra mig jätteglad 😀

Stor KRAM till er alla!

Lisa

Dessertbord till Hollywoodkalas

Igår var det dags för kalas här hemma då dottern fyllde 10 år 😀 Denna gång önskade hon sig ett Hollywoodkalas och ett dessertbord. Önskemålen var diamanter, pinatã, en egen ”walk of fame”-stjärna och texten Hollywood. Inte kunde väl jag säga Nej till detta inte utan ställde mig snällt och bakade 😉 Dagen innan så bad hon mig lova att det skulle bli det bästa kalaset någonsin. Eh.. vilka krav!! 😉 Som tur är så lyckades vi uppnå hennes önskan och hon sa efteråt att det faktiskt hade blivit precis så himla tusan bra som hon hade hoppats 😀

Här kommer en hel drös bilder på dessertbordet – Enjoy! :-)

På dessertbordet fanns att finna:

Minicitroncupcakes med hallon- & marshmallowfrosting.

Cocosbollar

Vaniljkakor med vaniljfyllning

Vaniljkakor med chokladfyllning

Kanelbullar med mandelmassa

Kanel- och vaniljbullar

och till sist en tårta bestående av rosa vaniljbottnar fyllda med dumlefluff och mjölkchokladganache. Den var spacklad med hallon- & marshmallowfrosing och sedan täckt med sugarpaste/dekorfondant.

Samtliga dekortioner på bordet består av sugarpaste/dekorfondant (både vanilj och hallon), marsipan och/eller flowerpaste.

Slutligen har vi den ätbara tiaran till födelsedagsbarnet (dock valde jag att använde icke ätbara ”diamanter”) som snabbt fick skapas.

Den tuffa pinatãn kommer ifrån Partytajm och lär bli önskad på många små tjejers kalas då den var en riktig hit. De vackra tårtfaten (som jag älskar så) kommer ifrån IB Laursen och det vita fatet finns att köpas hos Two Shabby Chicks.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kan knappt förstå att det redan gått 10 år sen min älskade dotter föddes!! Vart tog tiden vägen egentligen?? 😛 Avslutar inlägget med att bjuda på en bild på mig och dottern (vilket är ytterst ovanligt här i bloggen) som togs för 5 år sen. Känns nästan som att det vore nån månad sen bara :-)


Dessert Table with the Cookie Monster

I helgen gjorde jag ett litet, litet dessertbord då min och sambons familj var här för att fira våra barn. Min första plan var att göra ett dessertbord med Barbapapa-tema men det ändrades då jag fick en idé på en rolig kakmonstertårta jag ville göra. :-) Tyvärr så fikade vi rätt sen på dagen och dagsljuset var redan borta när det var dags att duka upp. Så bilderna och färgerna blev inte så bra. Måste verkligen skaffa mig en bättre blixt – För det är långt till vår och sommar! 😉

På bordet finns marshmallows doppade i choklad, kokosbollar med marsipanblommor, chocolate sugar cookies med chokladsås och marsipanlock samt tårta.

Jag valde att göra kakmonstret helt slätt då jag blev nöjd med det resultatet och därmed inte ville ge honom yvig päls ”bara för att” :-)

Den övre delen av tårtan består av Chokladbottnar fyllda med Hallon, Chokladmousse och Vaniljkräm. Den är sedan spacklad med grädde och täckt med sugarpaste.

Den nedre delen består av Blue Velvet Cake fylld och spacklad med Whipped Cream Cheese Frosting (en ny favorit hos mig) och täckt med sugarpaste.

Dekorationerna består av sugarpaste (kakmonstret), marsipan och chokladsugarpaste.

Den guldiga tårtbrickan kommer ifrån Siluett.

 

De som betyder lite extra

Nu är vi framme vid min sista tillbakablick på 2010 :-) – Promise! 😉

Jag ser mina skapelser som ”små” konstverk och varje tårta har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Denna gång har jag dock valt ut ett par tårtor och dekorationer som betytt lite extra av olika anledningar :-)

Min mest betydelsefulla tårta

Mitt frieri till min sambo – Han svarade ”JA” 😀

Min kaxigaste tårtan

Denna gjorde jag till en tjejkväll och den blev MYCKET älskad 😀

Min gottigaste tårta

Denna tårta gjorde jag till en gammal kollegas son som legat hemma i vattkoppor. Han blev så himla glad över den och det värmde gott i mitt hjärta att kunna glädja honom så :-) Brodern uppskattade den också så mycket att han önskade att även han blev sjuk 😛

Min mest beställningspopulära tårta

Denna variant av tårta har jag gjort 5 gånger. 3 som doptårtor till små tjejer och 2 till killar. En mycket poppis tårta mao :-)

Min första riktigt höga tårta

Denna tårta slängde jag ihop när tidningen skulle komma på besök. Den var väldigt pillig att göra (tänker på guldbandet) och jag är så otroligt nöjd med den. Det var dessutom extra många som fick chansen att äta den då den var så otroligt hög.

Mina första baby Converse

Dessa prydde min sons namngivningstårta. Är riktigt stolt över dem. Speciellt då jag någon månad tidigare tittat på andras Converseskor och önskade att jag kunde vara lika duktg som dem. Trodde aldrig att jag skulle kunna göra dessa en dag :-)

Min första lilja

Är otroligt stolt över denna orientlilja jag gjorde på PME-kursen jag gick i höstas.

Min första tårta i ask

Denna banade väg för mina utställningstårtor på Formexmässan aug 2010 och januari 2011.

Min träffsäkraste tårta

En gammal kollega ville ha en äntligen-är-det-semester-tårta att överraska sin familj med och jag fick helt fria händer. Jag valde att göra Homer Simpsons och hans älskade Donuts. Kollegan älskade den, hans fru skrattade nästan på sig när hon såg den, och barnen älskade den och gav den som gjort den en stor tumme upp. Kan säga att både temat Simpsons och Donuts är den härliga familjen i ett nötskal :-)

Mitt första (genomtänkta) dessertbord

Detta dessertbord gjorde jag till min käraste Fridas dotters dop, Vilma. Jag slet otroligt hårt med dessertbordet för att hinna klart i tid men det hela slutade iallafall med att jag missade själva dopet i kyrkan eftersom att jag sett fel på tiden en timme *suck*.

Och sist men inte minst, min första sugarpastetårta

Det var den som gjorde att jag fick upp intresset för tårtor för drygt 9 månader sen. Kul att se utveckligen som skett under denna tid. För visst har jag kommit en lång väg? 😉

Dessertbord – fler bilder

Här kommer lite fler bilder (samt innehåll) på helgens dessertbord. Det var som sagt väldigt slitsamt men ack så roligt att få göra detta bord. Hoppas verkligen att jag får chansen igen!! :-) 

På dessertbordet fanns att hitta:

Tårta – Cocos/Hallon

♥Minicupcakes – Citron/Hallon

Cookie Pops – Vanilj med Marsipan

Cake Balls – Ahlgrens bilar täckta med Vit Choklad.

♥Cake Balls – Red Velvet täckta med rosafärgad Vit Choklad.

Cake Balls – Kladdkake Ballerina med Vit Choklad och Marsipanblomma.

Cookies – Vanilj med Marsipan (runda och hjärtan)

♥Godis – Bumlingar

♥Godis – Ahlgrens Rattar

♥Godis – Marshmallows med Vaniljsmak

♥Dricka – Hallonsaft

Jag är verkligen jättenöjd med dessertbordet! 😀 Det enda jag inte är nöjd med är att jag inte läste inbjudan mer noggrant och därmed vetat om att dopet började 15.30 och inte 16.30 som jag trodde. Den timmen gjorde att jag inte hann klart till 15.30 och därmed missade kyrkan… :-( Så himla klantigt!!!