Raw Food Dessertbord

Oj vad lång tid det tog mig att göra klart detta inlägg. Började med det redan i tisdags 😉 Som ni kanske förstår på rubriken så rör det sig om ett riktigt nyttigt inlägg. Jag bestämde mig nämligen för att jag skulle göra ett litet dessertbord helt med raw food till min födelsedag. Eller nästan helt, jag valde att göra dekorationer i flowerpaste, men dessa äter jag själv aldrig utan plockar bara bort dem så jag kallar det för ett raw food dessertbord. Ett nyttigt, gott dessertbord där man kan äta nästan hur mycket som helst utan att få dåligt samvete – Inte så dumt va? 😉

Jag var riktigt trött på vintern (jag fyller i mars) som aldrig tog slut och ville ha något somrigt tema. Jag hade iofs tänkt mig ett helt annat tema än det som slutligen blev, men efter att ha surfat runt inne hos Celebrations och såg en flamingo ändrade jag riktning. Jag tog inspiration från Hawaii och Karibien och resultatet blev ett färgglatt, varmt tema med inslag av flamingos.

raw food cupcakes nyttiga bakverk

På dessertbordet fanns att hitta:

Lei Chocolate Berry Cheesecake
Lemon Liqurice Palm Tree Islands (finns ej på bild)
Mini Liquorice Cake Balls
Chocolate Coconut Cake Balls
Sweet & Chocolaty Dessert Shots
Strawbweey & Orange Sunset Shots
Lemon & Coconut Cupcakes
Banana Dream Shots (Raw Ice Cream)
Fruit Sticks (finns ej på bild)

 

Recept ska jag försöka lägga upp på bloggen här vart efter.

raw food glass

Raw food-glassen (bilden ovan) jag gjorde är verkligen hur enkel som helst och helt galet god. Den kommer jag att göra mycket till sommaren. Det superenkla receptet kommer inom kort.

raw food pom poms

Allt (med undantaget för sockerblommorna) är Raw och är alltså inte tillagat och det finns inte ett spår av vetemjöl, socker, mjölkprodukter och andra vanliga ingredienser jag brukar använda när jag bakar.

raw food tårta cakelakritsbollar raw food

Cupcakesen (nedan) är spritsad med en cashewnötsfrosting och botten består av en citron- och kokosmuffins.

raw food cupcakes meny

Drinkarna för kvällen var dock inte raw food…

drinks hawaii flamingo

… och inte heller maten. Dock var maten helt vegetariskt.

washi tejp food bar

Menyer och andra lappar satte jag upp lite här och där med washi tejp. Har inte riktigt använt washi tejp förrut men känner mig nu rätt såld – I love it! Användningsområderna är så många. Just denna fick jag av fina butiken Hemlängtan.com.

raw food choklad shotsraw food chokladbollar nyttigtraw food shots orange strawberry

För att skapa en somrig känsla så fyllde jag rummet med pompoms, ljusslingor, lanternor etc. De dyker dock upp i ett eget inlägg om några dagar. Här nedan kan ni se en del av dem som hängde över dessert- och matbordet.

pompoms lantern

Pompoms, lanterns, glas, paraplyn och flamingos fick jag hemskickat ifrån fantastiska partybutiken Celebrations. De har verkligen ALLT för festen. De rosa och blåa tårtfaten kommer ifrån Leilasgeneralstore.

Önskar er alla en riktigt söt dag!

Kram, Lisa

 

 

14 thoughts on “Raw Food Dessertbord

  1. Åååå..Lisa vad jag önskade att jag var bjuden på ditt kalas.. Grattis förresten. .. Jag hade älskat att få smaka på alla läckerheter du skapat.. Eftersom jag helt lagt om kosten och äter inte spannmål, socker, laktos och gluten.. Och jag försöker äta så mycket raw food som möjligt.. Vilken lycka att få frossa i de här vackra bakverken du gjort med gott samvete.. Jag längtar efter recepten du kommer bjuda på..

    • Tack så mycket Carola! ♥
      Raw food är verkligen jättegott. Vi körde några veckor av enbart Raw food för ett tag sen och attans så bra man mår :-) Det kändes riktigt kul att göra en massa nyttiga sötsaker och lägga ut på bloggen, brukar ju annars inte vara så nyttigt alls 😛 Ska försöka lägga ut så många som möjligt av recepten!

      Tack för fina kommentaren :)
      Kram, Lisa

  2. Hej Liisa.
    Är inne här och läser ibland och tycker bloggen är och har alltid varit fantastisk. Jätte roligt att du fått smak på rawfood :-) , själv bloggar jag mycket om raw food eftersom jag la om kosten till raw/pescetarian efter att minsta dotter blivit sjuk och även jag. Roligt att se att fler börjat få upp ögonen för det, det är fantastiskt gott och går att variera hur mycket som helst.
    Grattis förresten hoppas kalaset blev en hit :-) !
    Kram/ Anna

  3. Hej! Jag har en fråga som inte alls har något samband med inlägget egentligen… Jag vill gärna göra en red velvet-tårta till min födelsedag ( enligt receptet som du lagt ut här) men jag vill gärna att den ska bli lite högre och sådär. Så jag tänkte dubbla receptet, helt enkelt. Frågorna är då; tror du ens att det funderar eller borde man bara grädda en sats i taget? Hur länge tror du att den skall stå i ugnen, om jag nu gör två satser på en gång?
    Hoppas det inte blev för virriga frågor. :) Du gör verkligen jättefina bakverk, för övrigt!

  4. Kul med lite annorlunda inslag på dessertbordet.
    Din chokladbollstårta fick gästspela på mitt Vintage Airplane dessertbord igår. Den var verkligen tok-god! Länkar så klart =)

  5. Wow vilket kalas!! Fantastiskt!
    Kommer det ut fler recept från detta härliga bord? Skulle gärna vilja ha receptet på lakritsbollarna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *