Dessertmästarna

Nu får jag äntligen prata och skriva om min medverkan i programmet Dessertmästarna – Det känns väldigt bra! Har ju velat berätta en längre tid nu hur jag känner kring programmet och min medverkan där. Många har frågat mig vad jag har lärt mig av att vara med och det stående svaret har varit: ”Att man måste tro på sig själv för att kunna att lyckas”. Gör man inte det så är det rätt omöjligt.

Believe

Bild från Instagram. Sommarens läxa – Tro på dig själv! ♥

Jag gick in i det här programmet med en färdiginspelad film i mitt huvud som jag kört på repeat under sommaren. En film där jag misslyckas totalt. Å se vad som hände! Jag har aldrig i mitt liv misslyckats så brutalt med cupcakes som jag gjorde i programmet. Inte heller har min timing varit så off. Efter första tävlingen kröp jag på knäna och intalade mig själv ännu en gång att jag inte hade något i programmet att göra. Att jag inte skulle ha en chans mot alla dessa utbildade proffs. Ångesten jag kände var enorm och jag kände att jag inte ville göra det här. Är det inte kul så ska man inte göra det helt enkelt. Andra tävlingen tog jag mig med nöd och näppe igenom men timingen var helt off och jag hann inte göra det jag hade planerat. Katastrofen var ett faktum och jag lekte med tanken på att tappa ner mina tallrikar på golvet 😉 Min vision av desserten kan du se lite längre ner i detta inlägg. Direkt efter andra tävlingen gick jag till produktionsteamet och berättade att jag ville lämna programmet. Jag kände ingen glädje utan hade bara en sån himla fruktansvärd prestationsångest. Jag är ju van att kunna stå i mitt eget kök och lägga precis hur mycket tid som helst på mina bakverk. Att lägga 40 timmar på en tårta är ju liksom inget man kan göra i det här programmet 😉

Dessertmästarna Deltagare

Yes, de bad oss se arga och hårda ut.

Produktionsteamet försökte övertala mig till att stanna men jag ville inte vara kvar. Alla andra deltagare ville ju verkligen vara kvar så det kändes helt rätt att jag bad om att få gå. Enda tråkiga är ju att det inte framgår i TV-rutan, utan där blir jag ju utröstad. Men men, det bjuder jag på. Det kändes iallafall väldigt befriande när Roy säger mitt namn och att det var jag som fick gå – Yes! Ja, även fast jag visste om det 😛
Något annat som kändes himla bra var att produktionsteamet berättade att de velat ha någon mer bloggare/icke utbildad i programmet men de hade inte hittat någon annan som höll måttet. De bad mig att inte glömma det faktum att jag förtjänade min plats i programmet lika mycket som alla konditorer som var där, att jag var precis lika proffsig. De har ju testat saker jag bakat och jag har gått igenom en mängd tester och blivit godkänd av juryn och produktionsteamet för att få vara med. Det känns jäkligt häftigt faktiskt!

dessertmästarna deltagare

Alla underbart fantastiskt fina deltagare. Är så glad över möjligheten att få knyta deras bekantskap ♥ Ska bli så kul att följa dem under hösten, även om jag vet vilka som tyvärr åker ut varje vecka.

Så hur var det egentligen att göra desserter i studion? Tänk dig att stå i en bastu med glasväggar (och publik utanför) med bara hälften av köksmaskinerna som fungerar och inte alla ingredienser du vill ha, så är det snarlikt 😉 Under mina två tävlingar så hade jag en timer som inte funkade (vilket gjorde att jag tappade kollen på hur länge marängerna varit i ugnen), ugnen slutade fungera, jag saknade el under en längre stund, jag råkade ut för en mixer som inte fungerade, en våg som fick spelet och chockfrysarna levde sitt eget liv. Ja det är bara en del av det jag råkade ut för. Du kan ju tänka dig att det inte är så lätt att få till något bra då 😉 Sen bör tilläggas att de andra deltagarna oxå hade maskiner som strulade osv och kanske deras långa utbildning och erfarenhet av yrket gjorde så att de lättare anpassade sig till situationen. Slutar min ugn fungera hemma i mitt kök, ja då slutar ju jag baka och skjuter upp blogginlägget jag planerat 😉

Sen har jag bara vid ett enda tillfälle tidigare gjort ”plated desserts” som är det man sysslar med i programmet. Jag har med andra ord noll koll på hur man lägger upp en dessert fint på en tallrik (alltså som inte blir för basic). Ge mig en tårta däremot så kan jag göra underverk 😉 Min passion finns i sockerkonsten och inte dessertskapandet. Det här var helt enkelt inget program för mig.

Misslyckad cupcake

Min katastrofala cupcake (eller muffins som Stefano sa). Denna hade vi lämnat in receptet på och jag trodde inte att jag fick ändra receptet under tävlingens gång vilket var en miss, jag borde ha gjort de ändringar jag tyckte att den behövde.

Så då är ju frågan: ”Ångrar jag att jag var med?” Nej, absolut inte. Det var en erfarenhet utan dess like. Jag vågade kliva ur min komfortzon och göra något jag aldrig trott att jag skulle våga. Jag gav mig dessutom in i en tävling där alla var proffs förutom jag. Där alla var utbildade inom ämnet förutom jag. Så ja, jag är väldigt stolt över mig själv att jag vågade. Enda jag verkligen ångrar är att jag inte trodde mer på mig själv. Hade jag intalat mig själv att jag visst kunde så skulle jag nog ha haft mycket roligare och presterat mycket bättre. Men men, det är ju så lätt att vara efterklok :-) Något som känns väldigt skönt också när jag ser programmet ikväll, det är att sen inspelningen började (i slutet av juni) så har jag gått ner 15 kilo genom att äta mycket raw food och öka motionen:-D

Marängsviss

Marängsvissen så som jag först tänkt den. Sen fick jag höra att juryn ogillade servering i glas och försökte mig på något annat som blev mindre bra.

Receptet på mina marängsviss som består av egengjord nutella, chokladmarängmousse, pannacotta, raw food bananglass, friterad banan och kanelmaränger kommer senare här på bloggen. Jag tänkte då även berätta lite mer om just den tävlingen. Hur den gick till, hur det var att ha 2,5h på sig utan att faktiskt kunna ha koll på tiden, teknikproblem, omtagningar, juryn etc. Det kommer även att dyka upp ett ”Bakom kulisserna”-inlägg här på bloggen. Har tagit massor med bilder och har många roliga historier att berätta :-)

Misslyckad marängsviss

Min misslyckade marängsviss som inte alls ser ut som jag tänkt (se bilden ovan). Något jag oxå fick lära mig i programmet var att man ska använda chockfrysen med försiktighet 😉

Något som känns tråkigt med att lämna programmet så pass tidigt är att så många av er höll tummarna för mig och såg fram emot att se mig i TVn samt se hur jag jobbar. Let’s face it dock, nog är det kanske inte mina dessertkunskaper som är de intressantaste jag har att erbjuda utan det är ju sockerkonsten och Dessertmästarna är ju inte ett program där sockerblommor och liknande hör hemma :-) Vore dock fantastiskt skoj att få visa upp min stora passion (sockerkonst) i TV-rutan någon gång i framtiden 😉 Är du dock intresserad av att se mig göra desserter, och dessutom live, så dyker jag upp på Chokladfestivalen i Stockholm på söndag!

Stor KRAM till er!

Lisa

66 thoughts on “Dessertmästarna

  1. Oavsett så är det ju hur kul och coolt som helst att du fick komma med och att du vågade, hade jag aldrig gjort! Kul att du kommer till chokladfestivalen, ska absolut leta upp dig där 😀

  2. Så himla synd att inte andra programmets utmaningar låg i första programmet! ett dessertbord med klubbor m.m hade varit så kul att se dig göra!
    Tänk att du hållit på i endast tre år?! Jag har inte ens bakat i ett år och din blogg är som ett uppslagsverk, receptbok och inspirationskälla så du inger hopp till oss andra hobbybakare 😛 Skulle var a kul med en ny programidé ”sockerkonstnärerna” eller nåt, där du kan briljera med dina konster 😀 Och som sagt, det verkade som flera av dessa högutbildade hade problem att hålla tiden och få ihop något, det är tillräckligt svårt hemma där man ändå vet hur allt funkar 😛

    • Hej Zanna!
      Ja näste veckas desserter – Lördagsgodis, hade jag absolut velat göra :) Det hade varit skoj :-) Men det fick de ju reda på just innan att de skulle göra så det visste jag inte.

      Japp, lite över 3 år har det blivit nu, rätt galet :) Hade något sagt att jag skulle göra detta inom 4 år så hade jag gapskrattat 😉 Men hårt arbete och öva öva öva har gett resultat :) Vad roligt att du oxå funnit intresset :) Å det gör mig så otroligt glad över att läsa dina fina ord om bloggen min – Det gör mig superglad 😀 ♥

      Ett sånt program skulle jag hoppa på direkt 😉

      Tack för din fina kommentar!
      Kram, Lisa

  3. Hej Lisa!
    Jag har aldrig varit inne på din blogg förut, hittade hit via ”dessertmästarna” och jag måste säga att det var skönt o höra att du frivilligt gick av serien. Jag blev lite besviken när du åkte ut, jag tyckte att flera andra hade presterat sämre än vad du gjorde :) Hoppas du bakar på och sprider hobbyglädje! :)

  4. Du var jättedukrig , Lisa, som vågade ställa upp i programmet tillsammans med proffs – det skulle jag aldrig vågat göra själv jut på grund av alla de stressmoment du beskriver. Jag får ångest bara av att läsa om alla tekniska problem och tidspress. Och du presterade jättebra trots allt! Jag förstod faktiskt inte varför du blev utröstad för jag tyckte att din dessert var mycket bättre och snyggare än exempelvis Filips som växte upp på ett konditori och är utbildad konditor. Så egentligen är det Filip som skulle få gå, men nu förstår jag att eftersom du själv ville lämna programmet så lät juryn dig göra det. Men man ser att även proffs med kunskaper och erfarenhet kan misslyckas totalt – och det har inte du gjort så du ska vara mycket stolt över både ditt mod och din prestation. Och som du själv säger – förutsättningarna var lite orättvisa från början. Det är skillnad på att jobba på ett konditori (som vissa kanske har gjort i många många år) och att baka hemma.

    • Hej Olga!
      Stort TACK för din fina, fina kommentar ♥ Värmde i hjärtat när jag läste den :) Å visst är det så, att baka hemma ibland vs baka varje dag på jobbet gör ju viss skillnad på kunskap 😉 Kändes helt rätt att lämna programmet :)

      Tack för din fina kommentar och ditt stöd ♥
      Kram, Lisa

  5. Jag förstår dig verkligen, känner själv att jag aldrig skulle klarat av att vara med i programmet. Tycker du var så himla modig som vågade ställa upp! Kan tänka mig att det var hur svårt som helst att prestera en bra dessert under sådan tidspress.
    Hade verkligen hoppats på att följa dig men man ska göra det som känns rätt så att man mår bra.
    Marängsvissen som du hade ambitionen att göra låter som den godaste av alla som gjordes igår, synd att det inte funkade. Ser fram emot recept :)
    Och så hoppas jag på att det kommer ett tv-program som handlar om sockerkonst, DÄR kommer du passa! :) KRAM!

    • Hej Pernilla!
      Tack för din kommentar! :) Jo tidspressen var ett stort problem 😉 Jag missräknade en hel del :)

      Ja men du, det hoppas jag med :) Vore ju superläckert att se folk göra tårtor och sockerkonst i TV 😀 Det vore faktiskt himla skoj :-)

      Tack igen för din fina kommentar ♥ Var jättekul att träffa dig i fredags!
      Kram till dig!

  6. Blev så ledsen igår att du åkte ut men nu förstår jag ju varför och att det var ditt eget val! Jag som ätit (frossat i 😉 ) det du har gjort vet att det är så mycket mer än ett tv-program och huvudsaken är ju att du gör det du brinner för! Massor av kramar Lisa och roligt att läsa om att raw-food funkar 😀

    • Hej Marika!
      Tack söta du! ♥ Vad glad jag blir över din kommentar! :) Å det glädjer mig massor att du testat mina recept 😀
      Kram till dig!

  7. Hejsan!!!

    Ville bara säga att jag tyckte att du gjorde ett kanon jobb i tävlingen. Tyckte att båda dina skapelser såg super goda ut. Trist att du inte kände för att vara kvar i tävlingen. Hade varit roligt att få följa dig där som här. Men din blogg är underbar 😉

    Ha en kanon bra dag!!!

    • Hej Sandra!
      Tack söta du! Det var gulligt av dig att skriva :) Tack!
      Hoppas du följer mig här i stället 😀
      Kram till dig!

  8. Tittade på programmet idag och läste sedan ditt blogginlägg, tycker att det var riktigt dåligt att det inte framgick i tv-rutan att DU valde att lämna utan att du blev utröstad. Tycker att du gör grymma bakverk och tårtor. Vill så gärna satsa på bakning osv men nunär jag börjat första året på ett annat yrkesprogram på gymnasiet och är glutenintolerant känns målet ganska långt bort. Tar gärna emot tips osv på vad du bakar och hur du lyckas.
    Kram!

    • Hej Eira!
      Tack söta du! Vad glad jag blir över att du gillar det jag gör 😀
      Vad gäller TVn så ville de nog inte riktigt att någon officiellt skulle välja att lämna programmet, det skulle ju visa på att programmet inte var tillräckligt bra kanske? Nu blev det som det blev och jag är nöjd iallafall :)

      Det kommer att komma lite mer glutenfritt på bloggen framöver är det tänkt :) Finns ju så mycket gott man kan baka 😀
      Kram till dig!

  9. Du är ju fantastisk duktig! Nu vet jag inte hur ditt smakar.. men säkert gott, men modellering av sockerpasta är ju en konst & det har du ju!

    Men känner rent spontant att du hade platsat bättre i Hela Sverige bakar?!
    Sök dit? :) Vore kul å se dig där…

  10. Lisa! Jag som hejjade på dig så! Jag tror att hade du inte bett om att få åka ut hade du klarat dig. Men jag förstår dig till fullo, det måste varit jättetufft med tanke på att alla andra var utbildade konditorer. Ser fram emot lite recept på bloggen. =)

    • Recept kommer absolut :)
      Haha nej motståndet var ju inte att leka med 😛 De är alla väldigt duktiga tycker jag och många har ju fina titlar de vunnit i bagaget. Jag är ju inte riktigt på samma nivå som dem när det kommer till desserter :)
      Tack för din kommentar Annika ♥
      Kram till dig!

  11. Kul att du berättar så ärligt om din upplevelse under inspelningen, jag ser fram emot att läsa de kommande inläggen! :)

    Hade ju hoppats på att du skulle hänga med lite längre, men jag förstår absolut att du fick sådan grym prestationsångest..! Jag hade typ skitit på mig om jag skulle stå och tävla mot såna proffs, haha! 😉 Och det är ju trots allt skillnad på att stå hemma och baka till vänner och sin blogg, mot att vara utbildad OCH jobba med det 8 timmar om dan 5 dar i veckan eller mer. Även om man som ”amatör” är skitbra på det man gör.

    Men så häftigt att du fick chansen att vara med, många erfarenheter rikare måste du ju vara nu! :)

    • Hej Kristin!
      Tack för fina kommentaren :)
      Jo det är mycket stor skillnad det 😉 Så ofta bakar man inte hemma liksom, och inte i samma kvantitet 😛
      Jag är superglad över att jag fick chansen och vågade ta den :)
      Tack för din support!
      Kram till dig!

  12. Jag kom in på din blogg rätt nyligen men tycker att allt du gör ser så gott ut. Såg dig sedan på tv och det såg stressigt ut. Det hade varit kul att följa dig och se dig göra tårtor , kanske Hela Sverige bakar är ett bättre forum för din kreativitet. kramar Lina

    • Hej Lina!
      Vad kul att du hittat till min blogg :)

      Ja vi får väl se till nästa år :) Roligaste vore det ju om det dök upp ett program som handlade mer om tårtor och sockerkonst, men det känns rätt långt borta 😉
      Kram till dig!

  13. Hej,
    Jag har aldrig tidigare tittat på din blogg, kom hit genom dessertmästarna.

    Jag vill börja med att säga att du verkar vara duktig på det du gör, dvs bakar muffins och tårtor som du dekorerar.

    Tycker produktionsbolaget gjort ett misstag med att ta in dig i denna tävlingen.
    För min del blir det lite förnedrings tv (som kanal 5 är duktiga med, tex ullared)

    En tävling där det går ut på att göra desserter som hör hemma i finrestauranger, och sen ta med någon som sysslar med muffins och sockerdekorationer, hur tänkte dem?
    bra tv? roligt att se någon bli sågad?

    Först tänkte jag, Vad är det som händer??? Tror hon att man kan baka muffins när juryn efterfrågar kreativa desserter som hör hemma på finkrogar??
    Det känns ju lite konstigt när övriga deltagare använder avancerade tekniker för att få fram kreativa avancerade desserter och så är det en deltagare som inte förstått konceptet och bakar.

    När jag läser ditt inlägg så verkar du vara en ödmjuk person som förstår att det inte var en tävling för dig, Utan att dina kunskaper är begränsade till bakning och dekoration.
    Med det sagt så hade du säkert lyckats mycket bättre i ett program som hela sverige bakar.

    Lycka till med bakningen och din blogg

    • Hej Tristan!
      Tack för din kommentar :-)
      Å du har helt rätt :) Det man gör i programmet är inte alls min grej och jag är hästlängder ifrån alla de andra deltagarna. Hade vi gjort tårtor hade det nog blivit annorlunda :-)

      Nu i efterhand så kan jag oxå se att cupcake inte var det bästa valet. Dock hade jag ingen aning om vad Stefano skulle säga utan vi fick uppgiften att skicka dem ett recept på en dessert vi gör ofta. Som bloggare gör jag sällan samma sak två gånger så valet föll på cupcakes som jag ändå gör oftare än många andra saker. Men men. Det var hur som helst rätt av mig att lämna och låta de utbildade konditorerna tävla mot varandra istället :) Det var en kul upplevelse dock som jag är nöjd att jag nu har :)

      Tack igen för din kommentar och tack för lyckönskningarna!
      Kram, Lisa

  14. Hej!
    Hittade till din fantastiskt inspirerande blogg via Dessertmästarna.

    För det första vill jag bara säga att du verkar vara otroligt duktig och har absolut inget att skämmas över när det gäller programmet och hur det gick där. Tycker det var jättemodigt och tufft gjort att ställa upp! Hur många klarar att problemfritt fixa finkrogs-desserter under tidspress i ny miljö med tv-kameror i nyllet? Inte jättemånga, tror jag. :-) Det räcker med att ta en titt på din blogg för att förstå att du är enormt kreativ och skicklig! Wow!

    För det andra vill jag tacka för inspirationen dina bakverk ger! Jag är en glad amatörbakerska som för tillfället har begränsat med tid över till min kära hobby (tre små barn gör det svårt att hinna med allt annat som man också vill göra!), men som gärna dreglar över vackra tårtbilder och drömmer om vad jag själv skulle vilja testa att baka. Jag bakar gärna olika varianter av bullar, muffins, cookies, kladdkakor etc. Dvs. enkla saker. Det här med tårtor är oprövad mark för mig. Skulle så gärna vilja, men vågar inte riktigt. Vet knappt vart jag ska börja! Så mycket att lära sig. Din blogg ger mig en kick i rätt riktning. Nu SKA jag börja baka tårtor.

    Tack och lycka till med allt du företar dig!

    Kram
    Linda

    • Hej Linda!
      Stort TACK till din fina kommentar ♥ Blev så glad när jag läste den :) Å välkommen hit!

      Förstår precis hur det kan vara med småbarn och tidsbrist. Man får liksom prioritera annat då och inte just bakningen. Jag hoppas dock att du finner dig tiden att börja med tårtor för det är verkligen helt fantastiskt kul (för att inte tala om rogivande) :)

      Tack igen för din fina, fina kommentar ♥ Den värmde gott!
      kram, Lisa

    • Hej Stina!
      Nämen vad söt du är!! TACK ♥ Ska genast gå in och läsa :-)

      Hoppas att våra vägar möts snart igen!
      Kram till dig!

  15. Jag är stolt över dig, jag tyckte du var jätteduktig!!!! Jättekul att få se dig på film eftersom jag känner som att jag känner dig lite efter att ha läst så mycket om dina tankar och kreationer.

  16. Efter att ha läst de andras inlägg måste jag bara säga att jag inte alls tycker att du hör hemma på hela sverige bakar. Du är ju proffs för 17, hela sverige bakar-deltagarna är inte i närheten av så duktiga som du är….

  17. Nu förstår jag…Jag blev väldigt irriterad när du åkte ut i programmet eftersom det som du gjorde skulle ha gått att sälja medan det som Filip gjorde till exempel skulle ha fått mig att fly som kund. Jag fattade inte hur juryn tänkte och jag tycker som andra att det borde ha varit tydligt att du valde själv att gå.

    • Hej Lisa!
      Jag tyvärr så fick jag ju inte visa det så utan det var inspelning som tänkt. Är dock glad att jag fick möjligheten att åka hem då jag kände att det inte var min grej :) Tack för din kommentar!
      Kram, Lisa

  18. Jag såg din intervju i en baktidning som jag fick av min mor i namnsdagspresent och blev helt till mig då du skulle medverka i programmet! Behöver jag ens nämna att jag blev aningen frustrerad då du åkte ut istället för bananskalet?… Kul att höra din sida av storyn i vilket fall, det ger ett helt annat perspektiv :)
    Kan förövrigt inte förstå hur jag inte har hittat till din blogg tidigare?? Den är ju helt fantastisk! Så otroligt vackra saker jag vill bara bosätta mig i köket och försöka mig på något av det! Du är verkligen en inspirationskälla :)

    • Hej Lisa!
      Vad roligt att du såg mig i Hembakat :) Å vad roligt att du nu hittat min blogg :) Hoppas att du hittar massor med rolig inspiration ♥

      Tack för din fina kommentar och dina fina ord♥ De värmer gott :)
      kram, Lisa

  19. Hej, jag är ännu en av de som hittat hit genom dessertmästarna. Jag tar aldrig det jag ser på tv med för stort allvar för jag vet att det klipps och vinklas utan att sanningen spelar någon egentlig roll. Det är kul att du skriver om det!

    Jag känner verkligen igen mig i det du skriver om prestationsångest, det är ren skit som framförallt kvinnor behöver dras med. Jag äter antideppressiva för tillfället och med tanke på det du skriver tycker jag att det är helt fantastiskt att du var med så pass mycket i programmet!

    Och då har jag inte ens kommit till det uppenbara: vilka sjukt snygga grejer du gör!!! Jag har inte sett någon annan som gör så fantasifulla, vackra, inbjudande och konstnärliga bakverk! Skit i kanal5! Jag hör av mig när jag gifter mig!

    Starkt jobbat!

    • Åh men tack söta Mika! Vad otroligt glad jag blir över din kommentar! ♥ Tack! :) Blir så glad så glad 😀
      Kram till dig!

  20. Neeeeeeeeeeeej jag missade ju detta pga av föräldramöte på jobbet, hade jag vetat att du var med så hade jag skyndat hem!

    Vad tråkigt att tävlingen inte var något för dig, men strongt av dig att hoppa av tycker jag man ska alltid göra det som känns bäst för en själv!

    Vad kul med rawfood, den här bloggen brukar jag läsa lite då och då vet inte om du känner till den men hon har lite nyttiga desert recept och rawfood recept på sin blog :)
    http://chocolatecoveredkatie.com/
    Kram Malin

  21. Lisavännen! Efter att ha läst detta, förstår jag så mycket mer! Att jag absolut inte kunde förstå domarnas utslag, blev jädrigt besviken och bad dom högt och tydligt (i min ensamhet) dra ”till hetare platser”! Nu ramlar allt på plats och jag/vi är så vansinnigt stolta över dig! Du vågade ta steget att prova, vilket i sig var en enorm prestation, och du vågade även erkänna att detta var inte din ”grej”, som då också blev en enorm prestation! Vi älskar dig för den du är, de fantastiska skapelserna du gör och för att du, med allt, gör mig så himla glad! Tack Lisa! :) <3

    • Tack fina Barbro! ♥ Du är fantastisk! Å dina kommentarer är lika fantastiska de ♥ Du är ett otroligt fint stöd att ha :-)
      Så tack själv! Å kram till dig!

  22. Hej Lisa

    Vilken suprise när jag kolla på tv5 play och du dök upp följer din blogg och börjat min varndring i tårtvärlden själv på allvar nu :) Tycker du är bäst oavsett att du ej är kvar. Otroligt lärorikt att läsa din blogg… Ordnar du kurser med?

    Kram
    Mia

    • Tack söta du! Vad glad jag bli :-) ♥ Å vad glad jag blir över att du gillar min blogg – Tack!
      Jag håller inga kurser i dagsläget men har planer på att dra igång kursverksamhet längre fram :-)

      Kram till dig Mia!

  23. Jag hejjade på dig på och tyckte du verkade göra jätte fina bakverk! Men du har också helt rätt, det ska vara kul, annars är det ganska meningslöst. Kram på dig

  24. Enormt modigt att du ställde upp, Lisa! Det måste vara fruktansvärt svårt att baka något under så pressade omständigheter. Du får absolut inte känna att du har framstått i dålig dager inför tittarna, det är ju omänskligt att lyckas i en sådan situation. Heja Lisa!

  25. Sjukt modigt att ställa upp över huvud taget. Du gjorde en bra insats. Var stolt!
    Jag är dock nyfiken på vad du hade gjort för desserter i de tävlingsmoment som dina medtävlande, som är kvar i tävlingen, får göra. Vad hade du t ex gjort med oliver, parmaskinka och/eller mögelost?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *