FAQ

Har du en snabb fråga som kräver ett snabbt svar så är tipset att ställa den på Sockerrus Facebooksida där jag svarar så snabbt jag hinner. Alternativt i bakgruppen Sockerrus Q&A som finns på Facebook.

Här nedan finner du frågor som rör:

  1. Frågor som rör bloggen
  2. Frågor kring tårtor
  3. Frågor kring cupcakes
  4. Frågor kring ingredienser & bakning
  5. Tips på bra hjälpmedel
  6. Tips på bakforum där man kan träffa andra bakintresserade, ställa frågor och visa upp bilder på egna bakverk

Har du någon fråga du vill ska finnas med här så lämna gärna en kommentar i detta inlägg.

1. Frågor som rör Bloggen

♥ Hur gör jag för att vara med på din blogglista /Länklista?

Gå in under fliken ”Blog Love” eller klicka på den rosa länken, scrolla ner och följ intruktionerna: Blog Love – Länka Vidare

2. Frågor om Tårtor

♥ Vilken sockerpasta är din favorit och vad tycker du om andra märken?

Jag har under åren hunnit testa ett gäng olika märken och har gjort en jämförelse som du kan hitta på följande länk: Sugarpaste test – En jämförelse av olika märken

♥ Vad menas med SP, FP och MP?

Svaret finner du på följande länk: SP, FP och andra ord

Hur gör du när du fyller en tårta?

Här finns en gammal steg-för-steg på hur jag gör: Att fylla en tårta

♥ Hur gör du när du täcker tårtor?

Här finns en gammal steg-för-steg på hur jag gör: Att täcka en tårta

♥ Hur bygger man en våningstårta?

Här finns en gammal steg-för-steg på hur jag gör: Att bygga en våningstårta

♥ Hur länge brukar du låta tårtan stå i kylen innan du täcker den?

Här finns lite tips på det: Ställ tårtan i kylen

♥ Dirty Icing, vad är det?

Dirty icing är det första lagret frosting du har på tårtan och det som håller brödsmulor på plats. Jag har en liten beskrivning här: Frostningsteknik – Dirty Icing

♥ Har du något tips på hur jag enkelt frostar en tårta?

Absolut, jag har två beskrivningar på hur man kan göra en enkel variant (med två olika utseenden)

1. Frostningsteknik – Supersnygg och superenkel tårta snabbt

2. Frostingnsteknik – Enkel frostingsteknik

♥ Hur räknar jag ut hur många tårtbitar en tårta blir?

Det finns en praktisk uträknare för det som du hittar här: Tårtbitsuträknare

3. Frågor om Cucpakes

♥ Vilka tyllar använder du och till vilken spritsning?

Här finns ett inlägg med lite bilder på tyllar och dess spritsning: Tyllar & Spritsning

♥ Hur fyller jag enkelt en cupcake?

Här finns en liten beskrivning på ett sätt att fylla cupcakes: Att fylla en cupcake

4. Frågor om ingredienser & bakning

♥ Vad är Petal Base och vad används den till?

Svaret finner du här: Petal Base (perfekt när du färgar, kavlar och gör dekorationer)

♥ Vaniljpulver, vaniljstång, vaniljsocker, vanillinsocker – Vad är skillnaden?

Här finner du en liten guide till olika typer av vanilj: VaniljGuide

♥ Vad använder du helst för vanilj?

Jag använder oftast vanilj från V-sell. De har numera vaniljstänger, vaniljpulver, vaniljsocker och vaniljarom.

♥ Kan jag göra egen Buttermilk?

Ja, receptet finner du här: Recept: Buttermilk

♥ Kan jag göra eget Cake Flour?

Ja, receptet finner du här: Recept: Cake Flour

♥ I många utländska recept används Self Raising Flour, kan jag göra eget eller finns det att köpa i Sverige?

Antingen gör man eget enligt detta recept: Recept: Self Raising Flour Eller så kan man använda Extra Fint Vetemjöl som är likvärdigt med Self Raising Flour. Du kan läsa lite mer om det här: Extra Fint Vetemjöl = Self Raising Flour

5. Tips på bra hjälpmedel

♥ Har du tips på någon bra sida med omvandlingstabeller eller liknande?

Absolut, jag har två sidor jag brukar använda.

1. Omvandligstabeller

2. Omvandlingskalkulator

♥ Hur räknar jag ut hur många tårtbitar en tårta blir?

Det finns en praktisk uträknare för det som du hittar här: Tårtbitsuträknare

6. Tips på bakforum

Sockerrus Q&A

I denna grupp kan man ställa frågor som rör bakning samt delar med sig av tips och trix. Önskan med gruppen är att sprida kunskap, idéer och glädje. Klicka på länken ovan och begär att gå med.

Sockerrus Q o A - test 3

The Sweetest Showroom

I denna grupp visar vi upp våra bakverk för att få feedback och inspirera andra. Önskan med gruppen är att sprida kunskap, idéer och glädje. Klicka på länken ovan och begär att gå med.

Sweetest Showroom2 -version3

Bak- och Matbloggar

Har du en bak- eller matblogg? Då är detta gruppen för dig. En grupp för frågor, diskussioner och nätverkande rörande bloggande, fotograferande och annat som hör bak- och matbloggar till. Klicka på länken ovan och begär att gå med. OBS: Du måste ha en blogg för att få gå med.

Bak o Matbloggar version 2+ test 2 m större hjärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *