Frågestund

Jag tänkte att det var dags med en frågestund här på bloggen :-)  Jag har nämligen märkt att antal frågor jag får över mail/kommentarer och liknande har ökat markant den senaste tiden. Jag försöker verkligen hinna med att besvara dem alla men tiden räcker inte riktigt till alla gånger. Väntar du på svar så skriv gärna frågan du har i en kommentar här med.

Frågestund på bloggen

Jag kommer både att svara här under inlägget samt samla ihop de frågor jag tror att andra är intresserade av och skriva i ett nytt inlägg längre fram. Är frågan av akutare slag så skriv en rad på Sockerrus Facebooksida så ska jag försöka besvara den så snabbt som möjligt.

Passa på och ställ en fråga till Sockerrus

Frågan kan röra i princip vad som helst: bloggen, bakning, sockerkonst, tårtor, personligt, pyssel etc. Jag ska försöka besvara dem så gott jag kan. Lämna bara en kommentar nedan :-)

 

Ha en härlig dag!
Kram, Lisa

11 thoughts on “Frågestund

 1. Hej! För ett tag sen skrevs det på din blogg om att du skulle hålla kurser någon gång framöver. Är det fortfarande någonting som kommer att ske?
  Tack på förhand :)

 2. Funderar på om det är bäst med att smaksätta pastan eller om den går att använda smaklös? kanske inte blir så gott på tårtan då?

  Vad har ni under pastan när ni täcker en tårta?

  När ni har socker blommor på era tårtor som torkat och blivit hårda, brukar de bli uppätna då eller?

  Mvh Lena

 3. Hej Lisa!

  Jag skulle jättegärna vilja se en tutorial på hur du gör dina sockerrosor. Jag har ett eget knep och visat blir de fina, men inte lika fina som dina!

  Tack på förhand!

 4. Hej,
  Först och främst, tack för en underbar blogg!! Är otroligt imponerad av alla dina skapelser! Min fråga handlar om hur du arbetar med tårtor, har du ett företag? Har tidigare sett att du har skrivit att du har det endast som hobbyverksamhet? Är nyfiken eftersom jag själv har försökt fått igenom att driva tårtbakeri som hobbyverksamhet men fått ett stort nej eftersom det sker på beställning. Bor du i en snällare kommun kanske? :)

 5. Hej,
  Blev väldigt inspirerad av ditt kalas inlägg. Jag ska ha 1 årskalas till min son och är ute efter sådana glasburkar som du hade på din fest. Var kan man hitta dem? Dessutom undrar jag vart du hittade din washi tejp och hur du lyckades sätta fin text på.

  Tack för en inspirerande blogg!

 6. Hej Lisa!

  Jag kan börja med att säga att din blogg är verkligen jättefin och uppskattar den mycket. Mina frågor till dig är …

  När jag gjorde en chokladbotten ur ditt recept blev den väldigt tunn. Det blev istället en bukla. Jag tänkte skära bort buklan men såg då att kakan skulle bli väldigt tunn, varför händer det?

  Det stod också att man skulle pudra chokladbotten med kakao. Men efter 10 min i ugnen luktade det bränt. Ska det hända?

  Tack!

 7. Hejsan. Tack för en super blogg! Undrar hur länge ett parket öppnad marsipan håller? Funderar på att köpa storpack, men är ju inte lönt om man ändå får slänga endel… Och så tycker jag att den blir klibbig av att frysa ner

 8. Först, en fantastisk blogg och vilket arbete du måste lägga ner! Jag undrar hur du gör för att klä en dummy? Man måste väl använda något som gör att marsipanen/sugarpasten fastnar ?

 9. Hej Lisa!
  Måste få säga att du är så grymt duktig på det du gör och din sida är en av anledningarna till att jag började baka och göra tårtor :)
  Nu har jag fått det stora förtroendet att göra min brorsdotters doptårtor nästa vecka, men vill börja i god tid och göra fyllningarna, hur långt i förväg kan jag göra din grymt goda chokladbollsfyllning samt glasscreme innan jag ska fylla tårtan med dem?

  Tusen tack för snabbt svar!
  Ha en fortsatt fin sommar!
  Mvh
  Marianne

 10. Hej jag skulle jättegärna vilja ha receptet på din oreo fyllning och cheesecake fyllning som du skrev om att du hade i en av dina bröllopstårtor lät så gott!!

  Sen undrar jag om du tycker att det går att få till en bra smörkräm med ”bara” en elvisp… tycker aldrig att jag får till det så där luftigt och fint. En kitchen aid står högst upp på önskelistan :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *