Ingredienser & Tips

Sugarpaste

Sugarpaste test – En jämförelse av olika märken

SP, FP och andra ord

Tips kring tårtor:

Att fylla en tårta

Att täcka en tårta

Att bygga en våningstårta

Ställ tårtan i kylen

Smoother

Tårtring/Anslagsring

Frostningsteknik – Allmänna Tips

Frostningsteknik – Supersnygg och superenkel tårta snabbt

Tips kring Cupcakes:

Tyllar jag använder

Att fylla en cupcake

Verktyg och hjälpmedel (allmänt):

Duttpåse

Dekoreringssprits

Petal Base (perfekt när du färgar, kavlar och gör dekorationer)

Vanilj:

Tips om Vanilj

VaniljGuide

Gör egna ingredienser:

Recept: Buttermilk

Recept: Cake Flour

Recept: Self Raising Flour

Extra Fint Vetemjöl = Self Raising Flour

Bra hjälpmedel:

Tårtbitsuträknare

Omvandligstabeller

Omvandlingskalkulator

10 thoughts on “Ingredienser & Tips

  1. Någonting som inte har med ingredienser att göra men som vore roligt att ha en samlad ”tips-hörna” om är muffinsformar och tyllar, lite betyg på formarna och var du köpt dom samt vilka tyllar du använder och vart du köpt dom :) Och gärna bilder på resultaten! : D

    • Absolut! Bra idé! Har haft en tanke på att samla mina favoritprylar (tyllar, formar, pasta, färger osv) men det har inte hunnits med. Ska försöka ta tag i det så snart jag hinner då det efterfrågas :-)
      Jag har tidigare gjort ett inlägg om tyllar så jag tänkt utveckla. Lägger till det gamla inlägget här under fliken så länge :-)

    • Tack Johanna! Vad glad jag blir över att du tycker det! :-)

      Har planer på att göra en Steg-för-steg nästa gång jag gör en våningstårta, så det kommer :-)

  2. Hej, vore fint om du kunde arrangera dina recept efter typ av recept och inte datum. Hittade din blogg genom frida på Trendenser, så har ni nåt på G så kan det inte bli annat än super! /Karin

  3. Hej Lisa!
    Var inne och kollade på din sida, och dina bakverk är helt underbara! Har en liten fråga till dig, och den gäller sugarpaste! Har du något bra recept på sp? Har försökt att hitta ett bra recept men inte lyckats! /Petra

  4. Hej, dina kronor är ju så fina. Har du bra tips på hur man gör och vilket material som funkar bäst, jag använde SP och den föll ihop. Jag bor i sthlm, skulle annars tänka mig och köpa från dig.

    mvh
    Ghazal

    • Hej! Tack så mycket :-)
      Det bästa materialet är Flowerpaste, vilket jag alltid använder. Gör man den lite tjockare kan man även använda marsipan. Exempelvis sockerpastan Bakels skulle nog oxå fungera då den stelnar helt. Vilken använde du?
      Ha en härlig dag! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *