Recept: Buttermilk

Buttermilk är rätt vanligt i utländska recept och inte något vi har här i Sverige (vad jag vet), men det gör inget för det är väldigt enkelt att göra och tar knapp ingen tid alls.

Buttermilk

1 cup (2,3dl) mjölk

1 msk vinäger

Vill du göra mer eller mindre så utgå från dessa mått.

Gör så här:

Håll i mjölken i ett glas och tillsätt vinägern. Rör om lätt och låt det sedan stå i ca 10 min.

Nu är det klart att användas! :-)

 

10 thoughts on “Recept: Buttermilk

  1. Hejsan!

    Buttermilk sägs vara detsamma som det svenska Kärnmjölk och finns eller åtminstone fanns att köpa i svenska livsmedelsbutiker för några år sedan. Kärnmjölk är även det som Lätt och Lagom är gjort på.

  2. Pingback: Buttermilk (Kärnmjölk) | Recept från Hssons skafferi

    • Jag tror att det ska funka med olika fetthalter på mjölken (jag brukar använda mellanmjölk), annan typ av mjölk vet jag tyvärr inte.

  3. Hej! Tack för en jätteinspirerande blogg!
    Har du provat att använda citron istället för vinäger någon gång? I så fall blev det någon större skillnad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *