Recept: Cake Flour

I bl.a. amerikanska recept så kan du stöta på ingrediensen Cake Flour. Jag vill visa på hur enkelt det är att göra sitt eget Cake Flour så att man inte längre behöver undvika vissa recept. Bra va? 😉

Cake Flour

1 cup (2,36dl ) vetemjöl

2 msk majsstärkelse/maizena (cornstarch och maize cornflour på engelska)

 

Gör så här:

Mät upp en cup mjöl och ta sedan bort 2 msk och lägg tillbaka i påsen.

Mät upp 2 msk majsstärkelse och häll tillsammans med mjölet i en mjölsikt eller sil.

Sikta ner i en skål. Rör om. Sikta igen. Rör om. Sikta igen. Du ska sikta blandningen ungefär 5 gånger.

Klart! Du kan nu använda detta i ditt amerikanska recept eller spara i en lufttät burk:-)

Jag brukar göra extra mycket när jag väl gör cake flour och förvarar det i min älskade plåtburk från Derrière la porte. Den är visserligen menad för socker, men jag tycker att tårtan (cake) på sidan gör att den passar perfekt för detta ändamål 😀

Plåtburken går bland annat att köpa hos LyxigaPlåtburkar.se

 

6 thoughts on “Recept: Cake Flour

  1. Pingback: Recept: Heaven & Hell Cake –

  2. Pingback: Perfekta vaniljcupcakes med rosa frosting | Evas Baknings Svammel

  3. Provade att göra glutenfritt cake flour, gjorde likadant fast jag tog Sempers finmix istället för vetemjöl. Fungerade perfekt!

  4. Pingback: Thailändsk bakelse ”Kanom Glib Lam Duen” (ขนมกลีบลำดวน) | Stekpannan brinner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *