Kalasdukning – Tips

Jag fullkomligt älskar att ställa till med kalas! Tycker det är så himla kul att få planera och skapa för att sedan se hur allt knyts ihop i slutändan. Våren är för mig en enda lång festplaneringstid då alla i min lilla familj har sina födelsedagar då. Den är mao hektiskt, men kul! Den 10 maj så firade vi min man som fyllde jämnt och det innebär även att det var sista stora festen som jag planerade i vår. Tanken på att inte ställa till med mer festligheter i år funkar dock inte såklart. Jag har redan tänkt ut ett bra tema för en fest i augusti/september och sedan finns ju alltid Halloween, bröllopsdag, Thanksgiving och så min älskade lillasysters 30-årsdag – Så visst finns det saker att kalasa kring 😉

Till varje fest jag planerar så brukar jag ha ett färgtema, det underlättar i all planering och knyter ihop kalaset bra. Jag gillar därför att det finns så himla mycket olika plasttallrikar som gör det lite lättare att hitta rätt färg. Jag har hittat mina favoriter som dessutom är återanvändbara (jag har diskat besticken ett flertal gånger i diskmaskinen vilket gör att besticken är ännu bättre :-) ). Tallrikarna och muggarna är riktigt stadiga och besticken rejäla. Rekommenderar dessa varmt!

För att knyta ihop temat från kalaset i dukningen (utöver färgerna) så brukar jag göra små egna lappar (som passar med temat) till flaskor/burkar att servera välkomstdrinken i, det brukar vara mycket populärt. Även ramar med egengjorda prints brukar jag ha med då jag tycker att det är ett kul inslag och man kan förändra dem i oändlighet.

Något jag också alltid försöker ha är en liten favour på/bredvid tallriken till gästerna. Det behöver egentligen inte vara så märkvärdigt utan mer en kul gest till gästerna. På dotterns födelsedag så hade jag lagt en klubba på alla tallrikar. Det kändes passande :-)

Nu till ett gäng bilder på det som användes på Hunger Games kalaset.

dukning kalasdukning kalas 2dukning kalas 1kalasdukningdukning kalas 4dukning kalas 3

Tallrikar,bestick, sugrör och honey combs kommer ifrån Celebrations.seKlubborna kommer ifrån Gray’s American StoreFlaskorna är smoothieflaskor jag köpt på ICA Maxi och sedan tagit bort etiketten på och ramarna kommer ifrån IKEA.

Önskar dig en toppendag!

Kram, Lisa

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *