Julklappstips – Köksmaskin

För ett par veckor sedan fick jag hem en maskin som precis lanserats på den svenska marknaden, en Kenwood Chef Sense XL. Då jag hört mycket gott om den så var mina förväntningar riktigt höga. Jag har nu hunnit testat den under ett par veckors tid och känner att jag nu kan ge mitt omdöme. Du som följer mig på min ”privata” instagram, lisa_sockerrus har redan fått kika på en liten video där jag använder ett av tillbehören – en riktig time saver!

Kenwood chef sense xl

Jag ska vara helt ärlig. Anledningen till att jag ville testa en Kenwood Chef Sense XL var för att jag är så himla trött på min KitchenAid (som både är för liten och för klen). Jag ville ha en större maskin med kraftigare motor som hade massor av olika tillbehör som jag kan tänkas behöva. Kenwood måste ha lyssnat för de har skapat en precis sådan maskin 😉 Deras Chef Sense XL rymmer 6.7 liter och har en motor på 1200-watt. Helt plötsligt kan jag göra dubbla satser tårtbottnar utan några som helst problem! I love it ♥ Något annat jag fullkomligt älskar är stänkskyddet som sluter helt tätt om maskinen. Inget mer stänkt här inte! Sen är den även tystare än min tidigare maskin vilket är ett plus. Det enda jag egentligen kan påpeka om maskinen som kan ses som negativt är att vispen/beatern inte når riktigt hela vägen ner i skålen (OBS se ny notering i rött nedan). Det innebär att man måste pausa vispningen och röra runt med en slickepott för att det inte ska bli lite ”deg” i botten. Dock är det ett problem som jag haft med min tidigare maskin oxå. Det ska finnas en flexiblade som är en visp med silikonkanter som ska vara bättre, men är lite osäker på om den finns till Chef Sense XL. Med en sådan hade jag nog verkligen varit i köksmaskins-heaven 😉

Rättelse, 2014-12-03 kl.14:25: Jag hade ju helt missat att man kan justera vispen efter vilken skål man använder. Det innebar att med en enkel justering så nådde nu vispen/beatern hela vägen ner i skålen och problemet med ”deg” i botten, löst :-) Perfekt!

KM_ChefSense_02

En liten sammanfattning av Kenwood Chef Sense XL:

+

 • Storleken på skålen.
 • Styrkan i motorn.
 • Många smarta tillbehör man kan köpa till.
 • Det tätslutande stänkskyddet.

 • Vipen/beatern når inte riktigt ända ner i skålen. Se rättelse i rött ovan bilder för förklaring.
 • Den finns bara i en färg.
 • Jag saknar en beater med silikonvingar till XL.
 • Eventuellt att skålen känns lite stor om man bara ska göra något litet. Det gör ju dock sällan jag 😉

 

Slutsats:

Jag rekommenderar varmt Kenwood Chef Sense XL. Jag har testat en rad olika köksmaskiner av olika märken och denna är helt klart min favorit.

233692329alt1

Önskar dig en toppendag!

Kram, Lisa

 

PS: Även om Kenwood gjort mig till deras nya bakambassadör, så vill jag poängtera här att omdömet är skrivet med mina egna ord och jag står för varenda ett av dem. Skulle aldrig rekommendera en produkt  jag inte står bakom till 100%. ♥

 

 

One thought on “Julklappstips – Köksmaskin

 1. Hej Lisa

  Jag har länge letat efter en ny bakmaskin, använder just nu en gammal Hugin, har du hört om det märket? Har länge tittat på Kitchen Aid, men också hört från många (inklusive dig nu) att den är lite ”svag”. Men jag undrar för ”vem” är den lite för svag?

  Jag menar förstår att du som bakar nästa dagligen kanske vill ha något starkare och med en större skål. Jag älskar själv att baka och gör det mer än ”standard-svensken”, tårtor, bullar, muffins och lite bröd etc. Så jag har svårt att avgöra om den skulle vara för svag för mig?

  Så om du skulle föreslå en prisvärd maskin och en storlek på bunke till en hobbybagare som bakar tårtor och bullar på helgerna, vad skulle det vara då? Gör sällan för stora satser utan håller mig till mängden i recepten om du förstår. Fråga mig gärna fler frågor för att kunna ge en bättre rekommendation om du vill. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *