Dessertmästarna

En svensk variant på serien Top Chef – Just Desserts ska sändas i höst på Kanal 5 med start 30 september kl.20.00.

Juryn

I juryn ses Roy Fares, Magnus JohanssonStefano Catenacci och Sébastien Boudet som alla är riktigt grymma på det de gör. Magnus har ju bland mycket annat gjort Nobeldesserten 10 år i rad och är en av grundarna av Chokladfestivalen. Stefano är kökschef på Operakällaren och har bland annat ansvarat för Kronprinsessan Victorias och Prinsessan Madeleines bröllopsmiddag. Sébastien är kungen av surdeg och en riktig finsmakare. Sist men inte minst har vi Roy, Årets konditor 2010, tv-konditor och släpper i dagarna sin andra bok.

Dessertmästarna Jury

Ett fantastiskt härlig gäng män måste jag säga. Glada, charmiga och fulla med passion för det de gör. Det syns väl på bilden va? ;-)

Deltagarna

Deltagarna har alla blivit noga utvalda och alla har passerat många led i urvalsprocessen för att finna de 12. Bland dem går att finna två stycken forna Årets Konditor, två stycken som kammande hem en andraplats i Årets Konditor, en som tävlar i 2013 år Årets Konditor, medlemmar av juniorkocklandslaget och juniorbagarlandslaget, deltagare med fina utländska utbildningar och sist men inte minst går även att hitta en som driver en av Sveriges största bakbloggar.

Dessertmästarna Deltagare

Här är Kanal 5s beskrivning av programmet. ”Tolv av Sveriges främsta inom desserter och godis möts i en stenhård tävling i Kanal 5 – Dessertmästarna. De kommer från hela landet och är fullblodsproffs på desserter, sötsaker och choklad.” Själv skulle jag ändrat texten något och skulle vilja beskriva deltagarna på följande sätt:

11 fullblodsproffs & 1 hobbybakare 😉

Eller kanske hobbysockerkonstnär, för det är mer det jag känner mig som :-)

Dessertmästarna Lisa Lundqvist

Yes, jag är alltså en av de 12 utvalda konditorer som ska vara med i Kanal 5s storsatsning Dessertmästarna. Jag är den enda som inte är utbildad bagare/konditor och är även den ende som aldrig jobbat som en. Var faktiskt det som gjorde att jag tvekade in i det sista på om jag verkligen skulle vara med eller inte. Har ju liksom inte ens jobbat i ett kök förut och är van att baka i lugn och ro i mitt egna kök, utan tidspress och med möjlighet att göra om ifall det misslyckas. Att vara med i programmet var verkligen att kliva ur min comfort zone – BIG TIME!

Wish me Luck!

Önskar er alla en riktigt söt dag!

Kram, Lisa

17 thoughts on “Dessertmästarna

 1. Stort lycka till!
  Håller alla tummar för dej och kommer att följa programmet med spänning!
  Gillar verkligen dina kreationer!
  Kram Katta

 2. Jag dör, vad häftigt! HEJA!!!! Top Chef – Just Desserts är väl mitt ca bästa program, så sjukt roligt och jag hoppas att svenska varianten är lika bra. Heja heja heja!

 3. Hej!

  som en någotsånär tyst läsare måste jag bara vara o-tyst den här gången och gratulera ordentligt!

  Häftigt! Stort! Spännande! Hoppas det går toppen! ”Bara” att vara utvald är en bedrift! :) Modigt av dig att gå utanför din comfort zone! :)

  Gogogo :)

 4. Vad roligt att du ska vara med!!! Det är ju nästan som att man känner dig efter att ha följt bloggen så länge. 😉 Jag kommer inte missa en sekund av programmet!!!

 5. Men ååååh vad spännande!!! Jag följer din blogg flitigt och älskar den!! Du kommer ta alla med storm och kamma hem vinsten 😉 Önskar dig massa lycka till!!

 6. Lycka till! Såg det i tidningen idag och jag blev så glad att dom skulle ha ett program som heter just ”Dessertmästarna” istället för alla matlagningsprogram! Lycka till ännu en gång.

 7. Attans! Vad trist att du åkte ut!

  Det var ju väldigt tydligt att ditt/vårt formspråk inte var det som de var ute efter. De ville ha mycket smått, helst i flera våningar. Säkert skitgott, fast tydligt annorlunda från det du gör. Lite tråkigt att det var så stereotypt, det som de var ute efter…

  Hälsningar, Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *