Jordgubbsmillkshake med Balsamvinäger

..och lite Basilika.

Låter det udda? Här hemma i Sverige är det inte så stort kanske men jag har sett olika recept på en mängd olika utländska bloggar och eftersom jag älskar balsamvinäger så bestämde jag mig för att testa. Både jag och mannen älskade det :-) Gav en syrlighet till milkshaken vilket jag gillar mycket.

Milkshake med balsamvinäger och basilika

Eftersom jag gjorde just denna milkshake till oss vuxna (barnen ville ha en annan variant som dyker upp på bloggen snart) så serverade jag  milkshaken i margaritaglas som jag fått hem av fina butiken Hemlängtan.com. Kändes väldigt lyxigt :-)

Jordgubbsmilkshake balsamvinäger basilika

I milkshaken kan man använda antingen färska eller frysta jordgubbar. Jag vill dock uppmärksamma er på att frysta jordgubbar från Egypten och Marocko måste kokas minst en minut innan de kan användas enligt SLV.

Jordgubbsmillkshake med Balsamvinäger

Antal bitar/portioner: 4 mindre eller 2 stora portioner

Jordgubbsmillkshake med Balsamvinäger

Se receptet som riktlinjer och öka/minska mängden av de olika ingredienser för att hitta din egen personliga favorit ♥

Ingredienser

  • 5 dl vaniljglass
  • 2,5 dl mjölk
  • ca 200g jordgubbar, frysta eller färska
  • 2 tsk balsamvinäger + några droppar för dekoration
  • Basilika till dekoration

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna.
  2. Häll ner alla ingredienserna i en mixer och kör tills allt är väl mixat.
  3. Dekorera med några droppar balsamvinäger och lite basilika.
  4. Enjoy!

Tips:

1: Reglera mängden mjölk (eller uteslut) för tjockare respektive tunnare milkshake.

2: Använder du frysta jordgubbar från Marocko eller Egypten måste dessa kokas först enligt SLV.

3: För mer smak av balsamvinäger, öka antalet teskedar.

http://sockerrus.se/milkshake/jordgubbsmillkshake-med-balsamvinager/

 Jag önskar er alla en underbar helg! ♥

Kram, Lisa

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *