2-våningskaka

En liten 2-våningskaka fylld med choklad och ett oreokex låter väl inte så dumt? En kaka i två våningar känns så lyxigt tycker jag. Att de dessutom är väldigt lätta att göra är ju ett extra plus.


Allt du behöver är en cookie mold (jag har använt denna), choklad, en kaka (typ ballerina eller oreo) och någon form av dekoration. Jag har gjort en enkel ros med lite jordgubbsmarsipan och några blad i marsipan. Chokladen jag använde var denna, men det går att använda nästan precis vilken choklad som helst.

Jag gjorde missen att låta kakan stå i kylen lite för länge (eller så var helt enkelt kylen för fuktig bara), så ytan blev lite fläckigt. Men smaken var precis lika god som den jag testade nygjord :-) 

Tack vare att den är i två våningar och att oreokakan ligger i nedre delen så blir det extra mycket choklad i denna kakan (mot andra cookie moldskakor dvs). Inget jag klagar på alls 😉

Ha en riktigt härlig helg!

Kram, Lisa

0 thoughts on “2-våningskaka

  1. super fin.vill också säga att du sprider så mycket inspiration,tack!

    angående chokladen så har den nog nått en för hög temperatur när den smältes.mörk choklad ska inte värmas mer än till max 55. för att få riktigt fin och blank choklad ska den värmas till 44-50 kylas till 27-29 och slutligen värmas till 31-32 grader.

    allt blir godare med choklad :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *