Recept: Ahlgrens bilar och Vanilj Cake Pops

Gjorde dessa otroligt goda bollar häromdagen (länk) och det är många som har bett om receptet så här kommer det. Enjoy! :-)

Ahlgrens bilar och Vanilj Cake Pops:

4 dl vetemjöl

3 dl socker

2 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 g smör (rumstempererat)

2 dl mjölk

2 ägg

1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

20g Ahlgrens bilar

1 dl grädde

Gör så här:

Värm grädde och rör ner hackade bilar. Rör om då o då tills bilarna nästan har smält. Ställ sedan in blandningen i frysen medans du gör resten av smeten.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Smöra och bröa en form (jag brukar använda mannagryn) och häll i smeten. Grädda i ugnen i cirka 25-30min.

Låt kakan svalna i 10-15min. Gröp ur formen med händerna och lägg i en skål. Ta ut Ahlgrensblandningen och häll den i skålen. Kör med en elvisp tills allt är blandat. Gör bollar och dekorera eller doppa i smält mjölkchoklad.

Lycka till! :-)

Du kan givetvis välja ett annat vaniljkaka/muffinsrecept men kan rekommendera denna för den är jättegod och saftig. När det gäller Ahlgrens fluffen så kan du givetvis använda överbliven fluff du använt till tårta eller dyl.

9 thoughts on “Recept: Ahlgrens bilar och Vanilj Cake Pops

  1. Pingback: Cake pops – Lite tips, recept & annat –

  2. Hej :). Jag ska testa detta receptet till dotterns halloween fest på fredag, men är ska det vara smält smör eller osmält smör i blandningen :). Tacksam för svar :)

    • Jag brukar ha halvsmält smör i smeten. Alltså jag brukar smöret stå framme så att det är rumsvarmt och sedan bara köra det några sekunder i micron så att det börjar smälta lite, sen har jag det i smeten :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *