Chocolate and Peanut Butter Pie

Här hemma är det fortfarande inte friskt så jag gör mitt bästa med att kurera mig. Har en enorm bakabstinens och längtar tills jag har så pass mycket krafter att jag orkar att baka. Vill dock få ut ett inlägg med något smaskigt så här på fredagkvällen så jag letade lite i mina bildarkiv och hittade dessa jag gjorde i augusti i år. En väldigt krämig och god jordnötsmörspaj i portionsformar.

Receptet hittar du HÄR.

Nästa gång jag gör denna (för det kommer jag absolut att göra då den blev en favorit här hemma) så kommer jag dock  att dekorera pajen med den smälta chokladen istället för att ha den över kaklagret. Den blir lite för hård när den står så länge i kylen och jag tror att det skulle bli mycket godare om man hällde på den en stund innan servering. Även en lite grädde till skulle vara gott då pajen i sig blir rätt söt.

Idén till bilderna är inte min egen utan har sett något liknande någonstans, kan dock inte komma på vartifrån, bara så ni vet.

Ha en härlig helg!

Kram, Lisa


0 thoughts on “Chocolate and Peanut Butter Pie

  1. Underbart recept det där, provade det förra veckan. Väldigt söt, men det är bara bra så att man inte äter för mycket. :)

    Tack för en jättebra blogg förresten! :) Du inspirerar mig att baka, brukar inte göra det på egen hand annars. Krya på dig!

    • Jag håller med dig till fullo, ibland är det bra när man bara kan äta en liten bit 😉 Kul att du gillar receptet. Tänkte ge mig på att ändra det lite tills nästa gång jag gör det :-)

      Tack söta du! Blir så himla glad över att läsa din kommentar! :-) Är så kul att jag kan inspirera till bak :-)
      Kram, Lisa

  2. Åhhh dem är super goda, och tänk i dag har jag gjort den som våran dessert efter middagen eller till fredagsmyset… Sååå underbart goda.. Det är 3 e ggn jag har gjort den :-)
    Jag gör en choklad ganach och lägger över ballerinas kladdkake smulet i stället för att ringla över smält choklad. Jag lade heller inte på smält smör för det gör den så stel o hård i botten.
    Jag tar också lite mindre grädde i, ca 2,5 dl. Jag dekorerar den med lite spritsad grädde i blommor och riven choklad. Nu är den helt perfekt för min/vår smak….
    Den har absolut blivit min favvo dessert efter plommonsuffle.
    Tack för detta helt underbara dessert/bakverk.
    Bara längtade efter den i dag…Så mumsig !
    Tänk vilket passande inlägg du gjorde i dag….. 😉
    Krya på dig, må gott !
    Pia

    • Tack söta Pia för att du delar med dig! Jag ska testa lite modifieringar nästa gång jag gör den. Plommonsuffle har jag aldrig testat, borde jag kanske göra, det lät gott :-)
      Tack! Kram till dig!

  3. Pingback: Inspiration –

  4. Vilken fin blogg du har.
    Har varit här inne några gångar och tittat.
    Man blir lika sugen varje gång på alla dina bakvärk. Denna gången hittade jag dessa söta desserter, de måste jag ju prova att göra.

  5. Först vill jag säga att jag tycker din blogg är toppen!=) En fråga, kan man förbereda denna pajen och frysa den innan servering? Hoppas att du har det jättehärligt i New York!

    • Hej! Absolut det kan man göra! Se bara till att ta ut den tillräckligt långt i förväg så att den hinner tina upp lite. Gör inget om den är lite stel, blir nästan som glass :-)
      Tack söta du! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *