Jag blev tillfrågad att vara ambassadör för Bosch projekt Matglädje vilket går ut på att jag, och några andra bloggare, gör ett par olika recept (som de väljer åt oss) i deras köksmaskin Bosch MUM5. När projektet går mot sitt slut kommer jag dessutom att få lotta ut en maskin till en av er läsare – Kul va?
Första receptet att testa var Chokladparfait. Parfait är en enklare typ av glass. Anledningen till att den är enklare är att den inte kräver en glassmaskin och frystiden är i regel kortare än till vanlig glass. Jag valde att bara servera några frysta vinbär och lite färsk timjan till parfaiten men det går givetvis att ha andra bär, kryddor, hackade nötter, vispad grädde, strössel etc.
Gott och enkelt att göra egen glass. Variera med mjölkchoklad för mildare smak, eller varför inte mintchoklad eller choklad med apelsinsmak. Satsen räcker till sex mindre och fyra lite större portioner.
Ingredienser
- 4 st äggula(or)
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker (jag använde 0,5 tsk vaniljpulver)
- 3 dl vispgrädde
- 100 gram mörk choklad (70 %)
Gör så här
- Montera vispen i din köksmaskin. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till ett vitt skum. Vispa grädden. Smält chokladen och blanda ner den i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan i grädden.
- Häll i fyra portionsformar eller i en stor skål och täck med plastfilm. Låt stå i frys tills den blir fast, det tar ca 3-4 timmar.
- Ta fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras. Garnera gärna med några bär, hackade nötter eller t.ex. mynta.
- ballongvisp
♥
Kan berätta att det inte bara är jag som gillar min nya maskin utan sonen på snart 4 år ÄLSKAR den. När jag inte använder den själv så ser den nämligen mest ut så här 😉
Ovanligt snyggt parkeringshus, det måste jag erkänna!
Ha en kanonfin helg!
Javisst är det
Lite mer dyrt än vanliga parkeringshus oxå 😛
Tack detsamma!
Hahaha barn är underbara
Bästa parkeringshuset någonsinn ju 
I know 😉 Är hur kul som helst