Steg-för-steg: Bröllopstårtskakor

Tänkte börja med att tipsa om att jag och mitt recept på lyxiga glasspinnar finns med i tidningen Hembakat som nu finns ute i butik. Jag vann deras baktävling de anordnade i våras med motiveringen:

”Bidraget andades nytänkande. Den lyxiga glasspinnen kändes fräsch och såg läskande ut. Snygg och stilren presentation, som lockade alla i juryn”

😀

Nu till dagens inlägg :-)

När det var dags för mig och min sambo att skicka iväg inbjudningar till vårt bröllop ville jag skicka med något sött. Valet föll på täckta kakor i form av bröllopstårtor. Först hade jag tänkt skriva namnen på de inbjudna i kristyr på kakorna, men jag blev osäker på ifall texten skulle klara postens hantering så jag valde att bara göra dem vita.

Detta behöver du för att göra dessa kakor:

Kakor i valfri smak (jag använde detta recept), en bröllopstårteform, sugarpaste eller marsipan, citronglasyr, en pensel, en kavel och mönsterplattor.

PS: Det går givetvis att göra dessa kakor med en annan form och annan smak än citronglasyr :-) Citron glasyren gör jag genom att blanda citronsaft och florsocker.

Börja med att kavla ut en avlång bit med sugarpaste. Mät ut hur dina mönsterark ska ligga i förhållande av formen.

Kavla över mönsterplattorna. Se till att hålla lite i plattorna så de inte glider omkring. Tryck till ganska hårt så att du får ett tydligt mönster.

Tryck ut sockerpastan med formen och ta bort överflödet.

Ta fram en kaka och pensla den med citronglasyr.

Lägg på ett lock.

Återupprepa nu alla steg tills alla kakorna är klara :-)

Mönsterarken har jag köpt på Ebay men vet att Strössel & Annat nu säljer dem. Min älskade kavel har jag fått ifrån Bagaren och Kocken. Sockerpastan är av märket Fun Cakes (vanilj) som jag fick hemskickad av B’s Skafferi.

Tror jag gjorde sisådär 70 kakor som vi skickade iväg. Väldigt uppskattat var det och det kändes som helt rätt med tanke på min hobby :-)

Någon månad efter att vi skickat ut alla inbjudningar så blev det ändring med planerna och vi bestämde oss för att inte längre gifta oss i september… Vi drar till New York i november istället och gifter oss där  😀 Så det blev till att skicka ut ”avbjudningar” och nya inbjudningar 😛 (dock utan kakor denna gång ) Vårt beslut känns helt rätt för oss och dessutom så ska vi ha en bröllopsfest här hemma med mycket tårta och annat smaskigt! :-)

En blingad kaka

En brudklänningskaka kanske vore något att ha på kakbuffén på bröllopet? Det funderar iallafall jag på att eventuellt ha. Håller på att testa fram lite olika kakor för att se vilka som i slutänden får vara med på bröllopet i september :-) Här har jag täckt en vaniljkaka med sugarpaste och för att få den att fästa har jag först penslat kakan med citronglasyr. Det ger kakan en väldigt god och frisk smak.

Utsmyckningen är enkel och består av ett midjeband av röda egengjorda (fullt ätbara) juveler. De är gjorda av isomalt och är något jag fått möjligheten att testa genom Strössel & Annat. Det finns mao inte i deras sortiment ännu, men snart, så håll utkik 😉