Dubbla Romkakor (Lumumba)

Nu börjar tävlingen lida mot sitt slut och småkakorna är bakade :-) Det som återstår att göra inför kafferepet är tårtan, dekorering och lägga upp en massa fina bilder på det jag bakat såklart :-) Här kommer en av de kakor jag gjort, Dubbla Romkakor. Receptet fick jag av Helena Karlsson – Tack! :-) Fyllningen till dessa chokladiga kakor är grymt god, men man måste helt klart gilla rom för att tycka det 😉 Gillar inte att dricka rom men i bakverk tycker jag det är jättegott :-)

Recept på dessa finner du här!

0 thoughts on “Dubbla Romkakor (Lumumba)

  1. Hej Lisa,
    har du tid för en snabb fråga blir jag glad:
    Jag ska göra en tårta till en som fyller år och leveransen blir framflyttad en dag från lördag till fredag, alltså i morgon. Har bakat bottnarna och gjort mousse idag, som ska läggas samman ikväll. Men, jag skulle behöva täcka och dekorera tårtan ikväll också men i alla recept/bloggar osv står det att tårtan helst ska vila fylld till dagen därpå, innan den täcks.

    Har du någon erfarenhet av detta när du haft brådis? Kan jag göra allt ikväll eller riskerar man sugarpasten/marsipanen (tänkte blanda 50-50 ca) eller ihopsjunkning eller något? Jätteglad för svar här i kommentarsfältet, eller svar av någon annan som läser och känner igen tidsproblemet?

    • Hej Carina!

      Anledningen till att man ofta väljer att låta tårtan stå i kylen ett dygn innan man täcker den har att göra med att tårtan ska få gotta till sig samt att den ska hinna bli mer stabil. Är den mer stabil så är den lättare att täcka. Men visst går det bra att täcka den redan ikväll. Kan bli lite slabbigare bara 😉 Att tänka på är att fodra locket ifall du använder grädde för att undvika att den sjunker ihop eller smälter :-)
      Lycka till!

      Kram, Lisa

  2. Pingback: Recept: Dubbla Romkakor « Sockerrus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *