En blingad kaka

En brudklänningskaka kanske vore något att ha på kakbuffén på bröllopet? Det funderar iallafall jag på att eventuellt ha. Håller på att testa fram lite olika kakor för att se vilka som i slutänden får vara med på bröllopet i september :-) Här har jag täckt en vaniljkaka med sugarpaste och för att få den att fästa har jag först penslat kakan med citronglasyr. Det ger kakan en väldigt god och frisk smak.

Utsmyckningen är enkel och består av ett midjeband av röda egengjorda (fullt ätbara) juveler. De är gjorda av isomalt och är något jag fått möjligheten att testa genom Strössel & Annat. Det finns mao inte i deras sortiment ännu, men snart, så håll utkik 😉

0 thoughts on “En blingad kaka

    • Tack Angelica! :-) Jag har köpt min mönstermatta på ebay, Är av märket Autumn Carpenter :-) Det kommer i ett pack med 6 olika mönster :-)

  1. Jag gifter mej om 5 veckor och ska bjuda på dekorerade kakor :) Tror det blir tårta & hjärtan som former :)
    Men tänkte bara kolla med dej om du vet om de går att frysa? Tänkte göra 50 st med sp & 50 st med kristyr, känns lite svettigt att göra 100 kakor & 3 tårtor dagarna innan 😛

    • Hej Sara! Vad kul med bröllop snart! :-) Kristyr ska gå att frysa. Har dock inte testat det själv. Det svåra är väl att få dem att inte bli mosade kan jag tänka mig. SP fungerar att frysa. Det man bör tänka på är att låta de tina långsamt i kylen. Har själv inte heller testat att frysa kakor med SP då jag brukar frysa dem odekorerade, men det borde gå :-) Du skulle kunna testa att dekorera mariekex med sp och kristyr för att frysa ner som test. Du har ju än så länge rätt långt kvar och hinner med ett sådant test :-)

      Lycka till! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *