A slice of Semla

Idag är det den stora Semledagen då vi utan dåligt samvete (nästan) kan frossa i semlor av alla dess slag! :-) För att fira denna dag har jag i dagarna tre haft olika varianter av semlor, med de klassiska smakerna kardemumma, grädde och mandelmassa. I söndags delade jag med mig av Whoopie Pie Semlor, igår SemleMacarons och idag.. ja det får du skrolla ner och kolla 😉

Idag har jag bakat semlebröd gjorda i en vackra små formar (från KlaraForm).

Det är nästan så att det ser ut som ett helt vanligt bröd, men icke. Inuti gömmer sig en ljuvlig kardemumma- och mandelmassafyllning (recept längre ner).

Skär brödet i skivor och toppa bitarna med spritsad grädde…

..å vips så här du en skiva smarrig semla :-)

Receptet jag använde till bullarna hittar du HÄR. Jag använde ungefär 1/4 del av receptet då jag inte gjorde så mycket.

Kardemumma- och mandelmassafyllning

50 g mjukt smör

1 dl farinsocker strö

1-2 tsk kardemumma (beroende på hur stark kardemumma smak du vill ha)

50-100g mandelmassa (beror helt på hur mycket mandelmassa du vill att bullarna ska ha.

Gör så här:

Rör smör pösigt. Blanda ner farinsockret och kardemumman. Bred ut smörblandningen på den utkavlade bulldegen. Riv mandelmassa över. Rulla ihop (så tajt du bara kan). Se till att skarven kommer nedåt när du lägger brödlängden i en brödform. Grädda på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 10min (lite mer eller mindre beroende på ugn).

När brödet svalnar så pudrar du det med florsocker, skär det i bitar och spritsar lite grädde på skivorna.

Ha en underbar dag och ät många god semlor! ♥

Kram, Lisa

0 thoughts on “A slice of Semla

  1. Är så förtjust i din sida :) Synd bara att man inte kan äta av det själv någon gång. Fick för ett par månader sen veta att jag har fått diabetes. Trist när man inte ens har fyllt 30… Men vad ska man göra. Fanns på båda sidorna i släkten och så har man varit dålig med att vara sund. Hade varit kul om du hade något förslag på saker man kan baka som även den som inte ”tål” socker skulle kunna äta.

  2. Pingback: I ♥ Semlor, i alla dess former | Sockerrus - The Sweet Blog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *