Tårta med Macarons

Idag är det (bl.a.) Internationella Kvinnodagen och detta ska ju givetvis firas med en liten tårta här på bloggen. Det blev en tårta med en kantdekor av makroner. Har länge velat göra detaljer på en tårta med just makroner och nu såg jag min chans. Att använda gröna makroner var givet då jag är mitt uppe i ”10 dagar av grönt” här på bloggen. Även blomman fick en touch av grönt. Gillar verkligen den blomman och har haft den typen av blomma tidigare här på bloggen :-)

Tårtan består av chokladbottnar med två lager Skittlesfluff. Den är sedan spacklad med grädde och täckt med vaniljsugarpaste. Blomman är gjord av flowerpaste. Makronerna har jag satt fast med lite päronsmörkräm.

Skittles är ett godis jag älskar från Irlandstiden och det kändes självklart att använda det till denna tårta som är med i min gröna hyllning till det härliga landet 😀

Ha en härlig dag! :-)

Kram, Lisa

0 thoughts on “Tårta med Macarons

  1. Vilken söt tårta =) Kul att använda macarons sådär :) Vilken storlek har denna tårta? Den ser väldigt liten ut..? Och hur har du gjort den där grejen i mitten på blomman? Är de en siliconform? Många frågor blev de 😉

  2. Det var verkligen en tårta att bli glad av. Att sedan orden ”makroner” och ”päronsmörkräm” kombinerade i samma mening får det att vattnas i munnen gör ju inte saken sämre :-)
    Supersöt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *