Påsktårta, Macarons & Kakor

För er som är sugna på att baka en tårta till Påsk kan jag varmt rekommendera denna ombre cake  med smak av citron, vanilj, kokos och marsipan. Jag som är svag för marsipan/mandelmassa tycker att den är himmelsk ♥ Givetvis går det att skippa marsipanen eller byta till blåbär, hallon, vit choklad eller något annat ni gillar med lemon curd och kokos. RECEPT finns du HÄR. Bokstavsstansarna hittar du HÄR. Att rulla tårtan i kokos är faktiskt lättare än man tror. Det funkar precis likadant som när man rullar den i strössel. HÄR finns en mycket bra beskrivning på hur man gör strösseltårtor. påsktårta easter cake ombre cake ombre cake yellow orange Macarons är alltid gott. Favoriten är fortfarande päronmacarons. Älskar smaken av päron och mandel tillsammans – it’s a match made in heaven! Vill du göra riktigt påskiga macarons så ska du spana in macaronpopsen i inlägget innan. Annars tycker jag att man med hjälp av olika färger kan få till en riktigt vårig påskig känsla. RECEPT på macarons hittar du HÄR och HÄR Macarons Vill du gör kakor täckta med kristyr (eller marsipan) så finner du ett bra recept HÄR. Det finns även med en bra beskrivning på hur man täcker kakor med kristyr. Glaserade vaniljkakor  steg för steg Hade tyvärr inga påskiga kakor på bloggen så jag bjuder på ett par olika varianter som andra har gjort. Klicka på länkarna för att komma till ursprungsinläggen.

Picture by Glorious Treats

Ursöta påskharekakor från The Decorated Cookie. Såg även att bloggen Sweet and Simple hade gjort dessa söta kakor.

För mer tips på vad man kan baka till Påsk tipsar jag om min Pinterest board – Sweet Easter. Klicka HÄR för att komma till den. OBS, för er som inte varit på Pinterest tidigare vill jag ge en varning, det har en tendens att försvinna många timmar när man väl hittat dit 😉

Önskar dig en härligt söt påsk!
Kram, Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *