Probably the best Bun in the world!

De är långt ifrån de snyggaste bullarna jag har gjort… men helt klart de godaste! Måste erkänna att jag var lite skeptisk till en början när min amerikanska väninna gav mig ett recept (på engelska) på bullar och tyckte att jag skulle baka dem – Jag menar kan de verkligen var SÅ goda? Svaret är JA, det kan dom! :-)

Saftiga kanelbullar med ljuvlig cream cheese glasyr. Så gott, så himmelskt, så kladdigt och så onyttigt ;-) Mycket tack vare att de är gigantiska. Man skulle i princip kunna dela en bulle på 4 och då få en lagom mängd, eller iallafall dela på 2 :-P

Ser den inte bara så god ut? Det är med god självdisciplin jag lyckas hålla mig borta från frysen min. För där ligger några bullar i tryggt förvar. Dessa bullar ska dock ätas nybakta (eller nymicrade från frysen), då är de nämligen som allra godast. Glasyren ska liksom vara lite rinnig när du äter dem. Tipset är (om du vill spara några bullar dvs ;-) ) att frysa in bullarna så fort de kallnat så att de fortfarande känns som nybakta när de kommer ut ur frysen.

I USA kallas dessa bullar för Cinnabon Cinnamon Rolls och är omåttligt populära (vad jag har förstått). Tipset jag fick var att följa receptet noggrant, men sånt fixar inte riktigt jag så det blev en del justeringar ;-) Självklart lät jag min väninna testa dem för att se om jag lyckats baka lika goda bullar som orginalet och det hade jag :-)

Här kommer receptet:

Probably the best Bun in the world ;-)

Receptet ger 12 megastora bullar

Bullar:

35 g torrjäst

240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)

1 1/4 dl socker

80 g smör (rumsvarmt

1 tsk salt

2 ägg

9,5 dl mjöl

Fyllning:

150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)

2 1/2 msk kanel

80 g smör (rumsvarmt)

Glasyr:

125 g smör (rumsvarmt)

3,5 dl florsocker

80 g cream cheese

1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)

1 krm salt

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i den varma mjölken.
  2. Blanda socker, smör, salt och ägg.
  3. Tillsätt mjöl och blanda väl.
  4. Knåda ihop till en del och låt jäsa 1h.
  5. Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
  6. Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
  7. Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen (använd allt ;-) )
  8. Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
  9. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
  10. Gör i ordning glasyren.
  11. Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.
  12. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
  13. Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.
Ät och njut medans de fortfarande är varma :-)
Frysning av bullar:
Vill du spara dem till senare så går det jättebra att frysa dem. Vad gäller glasyren så kan du antingen låta bullarna svalna först innan du brer på glasyren eller så häller du på direkt och låter det stelna/svalna. Min amerikanska väninna gör det förstnämnda och säger att det blir godast. Jag testade det andra och det var jättegott så det är väl lite av en smaksak. Vilket du än väljer så tänk bara på att värma dem i micron en stund innan du ska äta dem :-)
Lycka till!
Den superfina servisen jag använt i inlägget kommer ifrån Lagerhaus och finns i min bloggshop. Kika gärna in i bloggshopen och se alla mina andra favoritprodukter från Lagerhaus denna månad :-)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PS: Grattis igen till Alexandra – Kärlek på Tallrik som vann den senaste tävlingen

47 thoughts on “Probably the best Bun in the world!

  1. Åh ja vad gott! Men ska man hälla på glasyren innan man fryser in dom eller spara den och hälla på när man micrat? Detta SKA testas, åt sånna i USA förra året och herregud så goda de var :D

    • Javisst är de goda! :-D
      Antingen så kan du låta dem svalna först innan du brer på glasyren eller så häller du på direkt och låter det stelna/svalna. Min amerikanska väninna gör det förstnämnda och säger att det blir godast. Jag testade det andra och det var jättegott så det är väl lite av en smaksak :-)

  2. Alltså jo, det ser alldeles, ALLDELES för gott ut! Jag har alltid föredragit de amerikanska kanelbullarna framför de svenska, de är aldrig torra och alltid brutalt onyttiga – just the way I like them ;)

    Dina bilder är som vanligt HELT underbara och beroendeframkallande!

    Och TACK så hemskt mycket för vinsten! Jag kommer vara glad i flera år ;)

  3. Hej !

    Ville bara tala om att jag just nu bakat dessa bullar, och det var den bästa bulldeg jag varit med om. Mjuk och smidig …jättebra. Gjorde dom lite mindre och tog glasyren på hälften av dom och bara enkel floursocker glasyr på resten. Dom med din glasyr var underbara :-) kommer att baka dom igen

    • Åh vad roligt att du delar med dig :-) Att göra dem lite mindre tror jag du gör helt rätt i. Det ska jag oxå göra nästa gång tänkte jag :-)

  4. Gjorde bullarna i dag och härregud vad goda de var! De kommer jag defenitivt att göra igen!
    Undrar bara om degen ska bli väldigt lös? Den behövdes inte kavlas ut utan jag kunde trycka ut den. Blev i allafall väldans goda!

    • Tack Åsa för att du delar med dig! :-) Så lös vet jag inte om jag tyckte att den var.. hm.. vad snabbt man glömmer. Tyckte dock inte den var så svår att kavla så det kanske den var ;-)

  5. Hej Lisa! Det här är Elias mamma… Det händer att jag går in och tittar på din fina sida med alla fantastiska bakverk. Amerikanska bullar blev en favorit hos lillebror på semestern förra året så han kommer att bli lycklig om jag bakar dessa. Kanonbra!

    • Hej Marie!
      Vad kul att du kikar in här ibland :-) Med tanke på hur goda de är så kan jag förstå att din lillebror blev frälst i dem :-) Hoppas att ni alla gillar dessa! :-)
      Kram, Lisa

  6. Pingback: Purple Ombre Cake –

    • Hej Susanne! Var tvungen att dubbelkolla igen och det stämmer bra, 35g ska det vara (vägde bara upp när jag gjorde dem och tänkte inte på hur många paket det blev). I orginalreceptet är det 1 1/4 ounces.
      Ingen fråga är en dum fråga! :-)
      Lycka till!

  7. Jag gjorde bullarna igår- helt sjukt goda, men jag gjorde 24 stycken ”normalstora” o det räckte bra för mig, då kunde man ju dessutom ta två stycken… hihi

  8. Pingback: Guldkorn från 2011 –

  9. Tur du la upp dem här igen så de föll rakt framför mina ögon hade nästan glämt bort dom ;) …Jag tror de kommer testas imorgon eller på måndag =) kram!

  10. Åh va gott! Jag har ätit dem när jag var på Filippinerna och de är ju bara sååå goda! Där tror jag dessutom att de hade lite citronsaft i glasyren med! De var så luftiga och goda! De var helt underbara måste helt klart testa att göra dessa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>