Cake Pops är förtjusande små bakverk att bjuda på. Både vuxna och barn älskar dem. Man blir som nästan som barn på nytt när man får en kaka på pinne att smaska på 😛
Det jag älskar med just dessa små sötnosar är att man kan göra dem av sin favorit(mjuk)kaka såsom kladdkaka, morotskaka, mjuk pepparkaka, devils food cake eller vad du nu har för favorit. Dessutom är de jättelätta att göra 😀
Det här behöver du:
En sats mjuk kaka
100g cream cheese
När kakan är ljummen smular du med händerna ner den i en skål och blandar sedan med cream cheese. Rulla till bollar och sätt i klubbpinnar eller låt dem få vara just bollar. Dekorera efter eget tycke.
Tips 1: Byt ut cream cheese mot en smaksatt smörkräm eller annan typ av frosting som du gillar.
Tips 2: Har du lite bråttom men vill ända bjuda på något litet extra, så använd dig av en färdig mjuk kaka du köpt i affären.
Tips 3: Doppa dem i smält choklad eller snurra dem i en skål med smarrig frosting. Jag täckte mina cake pops med morotskaka i en cream cheese frosting och det blev supergott.
Har bara testat med hårda kakor hittills, men måste ta och testa men en mjuk kaka istället, låter himla gott
Det tycker jag. Är supergott!
Vart kan man köpa pinnarna som man har till bollarna?
/Sara
Hej Sara!
De går bl.a. att köpa på Panduro och Kakburken.se. Sen går det att köpa i vissa affärer som har tårtprylar – Vi har en sån i Linköping.
Ha det gott!
hejsan! Menar du då tårtfabriken typ utanför stan? Jag funderar på att göra sånna här till på helgen. Eller kan man köra på vanliga pysselpinnar från typ medmera?? Little confused
Hej! Det går att använda grillpinnar, sugrör, klubbpinnar och säkert pysselpinnar oxå (är inte helt säker på vilka pinnar det är). Tror att medmera kan ha glasspinnar man kan använda oxå. Tårtverkstan som ligger på Drottninggatan kan ha klubbpinnar men jag är osäker.
Panduro Hobby så klart!
Det är ju så gott!!
Och så fint!!
jag vill pröva att baka cake pops med kladdkaka, vad bör man använda då, cream cheese eller smörkräm?
Jag skulle använda cream cheese för det kan nog bli lite för sött med smörkräm och kladdkaka
Oj så mycket fint du bakat – jätteroligt att titta in på bloggen idag och finna så mycket nytt & vackert!
Gör en kommentar som får står för alla ”nya” inlägg i din blogg : KANON!!!
Är det ok att jag länkar til dig?
/Matilda
Tack, Tack, Tack. Vad kul att du tycker det, gör mig jätteglad 😀
Å självklart får du länka till mig – Det är en ära
Kram kram till dig!
De ser jättefina ut. Jag har kakan redo i frysen och tänkte göra sånna till sonens kalas.
Mumsiga cake pops!
de är jättesöta c:
Pingback: Cake pops – Lite tips, recept & annat –
Sötaste! Jag ska baka några nu!
Kan man använda Nutella istället för frosting/cream cheese?
Absolut!
Kan man köpa klubbpinnar/pinnar till cake pops’en i en vanlig affär? Har nämligen inte någon tårtbutik hos mig
Kan man ersätta Cream cheese med någonting annat som tex. turkisk yoghurt eller liknande?
Ja absolut!
Häll i så pass mycket att du får en bra konsistens bara 
Vad menas med att kakan ska vara ljummen innan den smulas ner?
Det handlar bara om att den inte får vara för varm för då smälter frostingen/fluffen/fyllningen du blandar upp kakan med
Hej. Jag som inte är så haj på att baka har nu en liten fråga
jag köpte idag ett cake pop set på cervera där man häller smeten i en färdig form med små bollar. Hur länge ska man grädda t.ex en sockerkaka så det inte blir förstört 
Hej!
Lycka till!
Om det är en liten form så tar det bara några minuter. Kan dock inte riktigt säga hur länge, fanns det inte med någon beskrivning? Jag skulle börja med 5 minuter och sedan kolla av och addera extra minuter tills de är klara. Kan vara bra att göra första gången så vet man till kommande gånger