Av Petra fick jag ett recept på Krämkakor som jag testat att göra till kafferepet som går av staplen när som helst Väldigt söta (till utseendet) och med mycket vaniljsmak.
Krämkakor
50 g | vanilj/marsanpulver |
325 g | smör |
90 g | florsocker |
1 tsk | vaniljpulver |
300 g | vetemjöl |
Fyllning
1,5 dl | vaniljkräm |
100 g | smör |
60 g | florsocker |
1 krm | apelsinskal |
1 krm | vaniljpulver |
Gör så här (med bakmaskin)
- Häll alla ingredienser i baktråget och kör igång program 10. När degen är väl blandad och blivit till en klump stänger du av maskinen (tar runt 5 min).
- Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till långa korvar med en diameter på ca 3 cm. Linda in i plastfolie och stoppa i kylen minst 30 minuter.
- Ta ut kakdegen ur kylen och skiva den direkt i knappt 1 cm-tjocka skivor. Lägg degbitarna på bakpappersklädd plåt, inte alltför tätt.
- Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de börjar få en lätt gyllene färg.
- Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Häll i alla ingredienser i baktråget och kör i gång bakmaskinen på program 10. Rör till en jämn fast smet (detta tar runt 5 min).
- Spritsa ut krämen, eller fördela den med sked, på hälften av kakorna. Täck med resten av kakorna.
- Förvara i frys, och servera kalla pudrade med florsocker.
Gör så här (utan bakmaskin)
- Arbeta samman alla ingredienser till degen i en matberedare eller för hand.
- Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till långa korvar med en diameter på ca 3 cm. Linda in i plastfolie och stoppa in i kylen minst 30 minuter.
- Ta ut kakdegen ur kylen och skiva den direkt i knappt 1 cm-tjocka skivor. Lägg degbitarna på bakpappersklädd plåt, inte alltför tätt.
- Grädda i 175 grader i ca 15 minuter tills de börjar få en lätt gyllene färg.
- Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Häll i alla ingredienser i baktråget och kör i gång bakmaskinen på program 10. Rör till en jämn fast smet
- Spritsa ut krämen, eller fördela den med sked, på hälften av kakorna. Täck med resten av kakorna.
- Förvara i frys, och servera kalla pudrade med florsocker.
Ser så goda ut