Söndagslyx

Jag har, sedan säkerligen ett år tillbaka, tänkt att jag nån helg ska göra nybakat bröd till frukost men det har liksom inte blivit av. Jag gillar inte att knåda ihop degar och då jag inte har någon kitchen aid (eller liknande) så har jag istället låtit bli. Men nu har jag ju en bakmaskin hemma och det gör ju brödbakandet lekande lätt. Antingen så kan man sätta en timer på bakmaskinen så att den går igång innan man kliver upp eller så kör man snabbprogrammet när man kliver upp och låter maskinen fixa bröd medan man exempelvis tar en dusch och förbereder resten av frukosttillbehören. Använder man snabbprogrammet tar det nämligen bara 1h från då du hällt i alla ingredienser tills att brödet är klar – Jättesmidigt! :-)

I söndags fanns även hemmagjord björnbärsmarmelad och hemmagjord hallon- jordgubb och vaniljsylt med på frukostbordet. Även de gjorda i bakmaskinen :-)

Passade på att premiäranvända min nya servis från Pip Studio som finns hos House of Hedda. Brödkorgen kommer ifrån IB Laursen

Vill du få chansen att vinna din egen bakmaskin? Se då till att skicka in ditt favoritrecept som kan passa på ett kafferep till mig (sockerrus@live.se). Vinner jag bloggtävlingen så får jag välja ut det bästa/godaste receptet som är med på mitt kafferep och den som skickat mig det vinner då en egen bakmaskin :-)

Vill passa på att tacka alla er som skickat mig era bästa kafferepsrecept! Tack! :-) Jag läser alla mail men hinner tyvärr inte att svara er alla.

Ha en härlig måndag!

Kram, Lisa

PS: Receptet jag använde till brödet finns i den lilla receptboken som följer med bakmaskinen.

0 thoughts on “Söndagslyx

  1. Visst är det härligt med nybakt bröd på morgonen. Min man köpte en begagnad bakmaskin för något år sedan som han några tappra helger laddade och gjorde frukostbröd i. Nu har en en ny bakmaskin = mig. Jag gillar att knåda och fixa själv, så bakmaskinen har fått flytta upp på vinden. :-)
    Hoppas du får fler härliga helgfrukostar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *