Favoritprylar

Jag får många frågor över vilka produkter jag gillar och använder så nu finns det en flik/meny där jag samlat mina favoritprylar :-)

Ni hittar den längst upp här på sidan bredvid ”HEM”.

Carlo’s Bakery – Cake Boss

För 1,5 år sedan, när mitt intresse för att göra tårtor, cupcakes och annat sött började, så satt jag och min dotter som klistrade framför TV-showen Cake Boss. Vi såg avsnitt efter avsnitt där Carlos och hans familj bakade den ena vackrare tårtan än den andra och fascinerades över vad de kunde skapa av ”lite” socker. Ett besök på Carlo’s Bakery kändes som givet den dagen jag väl skulle åka till New York. Nu 1,5 år senare så har Carlos nått superstjärnestatus och kön som ringlar sig utanför hans bageri kan ta 2-3timmar att ta sig igenom. Kö är aldrig kul, och det ville vi undvika så vi klev istället upp tidigt och promenerade ner till Port Authority (busstation) och tog bussen till 95 Washington street, Hoboken, New Jersey. Det gick hur smidigt som helst då bussen tog 15-20min och stannade precis utanför bageriet. Vi var där 5 minuter innan de öppnade, 06.55. En helt perfekt tid då vi lugnt kunde gå runt och kika på alla bakverk och så i bageriet. Kommer man senare på dagen så finns inte den möjligheten utan man få trängas i en full butik. Mitt tips mao – Åk dit tidigt :-)

Butiken var fylld med familjebilder, dekorerade tårtdummys, bakverk och sovenirprylar. Det som förvånade mig var att tårtorna som var på display både i skylten och hyllan högt på väggen var väldigt vanliga och inte alls så avancerade som tårtorna de gör i Cake Boss. Det tyckte jag var oerhört tråkigt då jag hoppats se ett mästerverk av tårtgurun Buddy.

Bakverk fanns det gott om och det var mycket jag hade velat testa. Dock går det ju inte att äta precis hur mycket bakverk som helst (- I know, galet va? 😉 ) Jag hade innan vi åkt dit surfat lite rekommendationer på vad man måste testa när man är där, vilket underlättade. Något att tänka på om ni besöker bageriet är att inga priser står någonstans utan allt verkar vägas. Vi köpte cannolis (vanliga och choklad), lobster tails, red velvet cupcakes och 10 olika kakor. De senare skulle vi ta med hem till dottern. Önskade att vi hade kunnat handla lite mer men då vi skulle ut på sightseeing hela dagen med frihetsgudinna och annat, så kunde vi inte riktigt gå och bära på en massa bakverk. Så vi köpte bara det vi trodde oss kunna äta  på förmiddagen. Just det, jag köpte ju ett förkläde också.

Från Carlo’s Bakery är det väldigt nära till Hoboken Terminal där både tåg, bussar och båtar går. Vi passade på att ta båten till Manhattans södra spets och det kan varmt rekommenderas – Så himla vackert!

Utsikten från Hoboken Terminal. Vackert va?

Frihetsgudinnan och Ellis island. Nedan Brooklyn Bridge och Pier 17.

En helt otroligt vacker båtfärd tyckte vi, men vardagsmat för de som pendlar från Jersey. Det var inte många människor på båten som tittade upp utan satt lugnt och läste eller lekte med sin telefoner. Tänk vad lätt man blir hemmablind.

Vi testade choklad cannolin när vi kommit i land och den vanliga smaskade vi på i stora hallen på Ellis Island. Krämen som är i smakar lite kanel och var väldigt god. Något jag helt klart skulle vilja testa att göra något hemma med :-) Åker ni dit så kan dessa rekommenderas.  De är dock väldigt lika de vi köpte på Venieros, så orkar man inte åka ut till Jersey så kan man ta en promenad dit istället. De på Carlo’s Bakery såg mer aptitliga ut dock (de andra hade gröna små saker på sig).

Lobster tail har jag sett dyka upp på Cake Boss ett par gånger och de rekommenderas varmt på nätet. Den övre kommer ifrån Venieros och den ljusare på den undre bilden kommer ifrån Carlo’s Bakery. Det är typ en smördegs bakelse med någon vaniljaktig kräm i. Båda var goda, men Carlos var lite godare. Dock var det på tok för mycket smördeg vilket gör att jag inte skulle äta en hel Lobster tail igen. Jag skulle bryta sönder den och äta krämen istället för den var jättegod. Ska försöka få tag på receptet och göra något annat bakverk med den krämen för den var som sagt väldigt god.

Red velvet cupcakes testade vi oxå. Måste säga att jag är grymt besviken på dessa. Frostingen smakade ren maragarin (fast lite värre) med pyttelite socker och själva muffinsen smakade bara väldigt skumt. Dessa slängdes.

Kakorna vi tog med hem till dottern glömde jag ta bilder på, man kan dock se två av dem lite längre upp. De med färgat socker på och de med strössel, var två av kakorna vi tog med hem. Dotterns utlåtade efter att ha testat en tugga från varje kaka: ”Mamma, dina kakor är 1000 gånger godare än dessa”. Jag testade några av dem och konstaterade att, ja, de var inte så spännande alls. Några kakor blev inte ens uppätna då dottern inte ville äta upp dem.

Det är bara att inse, vi är rejält bortskämda med goda bakverk här hemma att när vi åker utomlands så blir vi inte lika imponerade som andra 😉 Cake Boss är helt grym på att göra tårtor på TVn och det är dessutom en riktigt underhållande show att titta på. Helt klart värt ett besök, men man bör inte ha så höga förväntningar på hans bakverk som jag hade, då blir man lätt besviken. Så håll nere förväntningarna lite, åk dit tidigt och ta båten tillbaka – Det är min rekommendation :-)

Test: Muffinsjärn / Muffin Maker

Det har blivit en hel del testande för mig den senaste tiden då jag fått hem en massa nya produkter. Känner mig mycket lyckligt lottad för jag älskar verkligen att testa nya produkter! Denna var jag dessutom extra nyfiken på. Jag menar, ett muffinsjärn?! Kan lova att jag var rätt skeptiskt dock till huruvida den verkligen var så smidigt som den framstods. Blev därmed väldigt glad när Lagerhaus skickade mig en :-) Trots att den ska vara enkel och smidig så har jag tyvärr inte haft möjlighet att testa den förrens nyligen då det varit en hel del sjukdomar här hemma, bröllop och planerande inför bröllopsfest. Det har gått i ett mao. Men nu är testet klart och bilderna tagna!

Till mitt test valde jag att använda en mix som bara behövde lite vatten, en skål och en elvisp (går även bra med handvisp) för att slängas ihop. Droppade även i lite citron då jag älskar doften av citronmuffins i ugnen :-) Muffinsjärnet tog inte många minuter (kanske 5 min) att bli klart efter att jag satt igång det. Jag valde med flit muffinsformar som stack upp lite från bottenformen (som ni kan se på bilden ovan) för att se om de blev skadade av locket. Jag valde även att inte mäta upp smeten med en glasskopa eller liknande för att få (lite) olika mängd smet i varje form. Ville se hur muffinsjärnet klarade detta. Jag stängde sedan locket och väntade 6 minuter. Muffinsen var inte riktigt klara då. Jag väntade 2 minuter till och då hade de blivit lite ”brända”, eller fått färg, på toppen. Nästa laddning så körde jag i 7 minuter och då blev de perfekta! Alltså, 7 minuter för att göra normalstora muffins – Det är snabbt det! Formarna klarade sig dessutom glanat :-)

Fördelar:

  • Värms upp till rätt gradtal väldigt snabbt (ca 5 min)
  • Gräddar normalstora muffins på 6-7 min.
  • Muffinsen blir riktigt fina och toppiga.
  • Jämn värmefördelning.
  • Enkel och smidig.
Nackdelar:
  • Det går bara att göra 6 st muffins åt gången.
  • Det går inte att reglera värmen.
  • Man kan lätt bränna sig när man lyfter ur muffinsen.
Slutsats:
Jag blev positivt överraskad över hur snabb den var, både att värmas upp och grädda muffins. Väldigt smidig om man ska göra 6-12 cupcakes eller att använda som komplement till ugnen om man ska göra jättemånga muffins. Då det går så snabbt så hinner man göra 12 st medan man har en muffinsplåt i ugnen och kan därmed korta ner den totala baktiden.
.
Är man exempelvis student och bor i korridor så känns den supersmidig då allt du behöver är ett eluttag för att grädda  muffins på rummet. Ska man baka med barn får man vara noga med att inte låta barnen lyfta ur muffinsen för man bränner sig lätt (iallafall gjorde jag det). Jag kommer absolut att använda mitt muffinsjärn igen och barnen tyckte den var väldigt rolig att baka med och det är en riktigt rolig pryl. Dock kommer jag nog oftare att göra muffins i ugnen.
Ett tips: Vill man bara göra 6 muffins så går det utmärkt att frysa resten av smeten. Låt den då tina i kylen ett par timmar så är den redo att användas igen.

Det jag inte testade dock var att grädda muffins utan formar. Det ska också gå väldigt bra har jag hört. Har du testat detta får du gärna dela med dig :-)

Dreamy Chocolate Chip Brookies

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥

Här kommer nu äntligen mitt finalbidrag som jag tog med mig till finalen i Årets Bak- och Dessertmästare. Måste säga att jag är precis hur nöjd som helst med mitt bakverk, både till utseende och smak. Brookies är dessutom ett otroligt kul bakverk då det är en mix emellan brownies och chocolate chip cookies :-) För att lyxa till det ytterligare så har jag tillsatt ett lager med mosade hallon, ett med en len jordnötssmörsfrosting och sedan avslutat med en mörk chokladganache – Helt fantastiskt gott!

Foto: Rikard Häggander

För att lyxa till det ytterligare har jag strött glitter över bakverket samt gjort en glittrig ros i lila flowerpaste som jag sedan målat lite ätbar guldfärg på.

Dreamy Chocolate Chip Brookies

Ca 10-15 bitar

Kakbotten

90 g smält smör

110 g mjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

120 g farinsocker

1 ägg

1 tsk vaniljessens/vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

100 g choklad chips

Browniebotten

180 g mjöl

1 tsk salt

2 msk kakao

300 g choklad (använd din favorit, själv använde jag 70%)

225 g smör

1 tsk espressopulver

180 g strösocker

80 g farinsocker

5 ägg

1 tsk vaniljpulver/vaniljessens (eller 2 tsk vaniljsocker)

Hallonlager

150 g hallon

Jordnötssmörsfyllning 

(Det går jättebra att utesluta jordnötssmörsfyllningen ifall allergi finns.)

100 g jordnötsmör, creamy

40 g rumsvarmt smör

120 g florsocker

2 msk grädde

Chokladganache

1,5 dlgrädde

150 gchoklad, gärna mörk 60-79%

Gör så här:

Kakbotten

  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  • I en annan skål blanda smör och farinsocker. Tillsätt ägget och vaniljessensen.
  • Rör försiktigt ihop mjölmixen med smörblandningen. Tillsätt chokladen och rör om.
  • Häll smeten i en form (20×20 använde jag).
  • Grädda på 175 grader i 20 minuter.
  • Under tiden kakbottnen är i ugnen gör du Browniesmeten.

Browniebotten

  • Blanda mjöl, salt och kakao.
  • Över ett vattenbad blandar du choklad, smör och espressopulver. Stäng av värmen när det smält men låt kastrullen/vattenbadet stå kvar. Tillsätt strösocker och farinsocker. Rör runt tills det är väl blandat. Ta av från spisen. Låt stå tills blandningen har rumstemperatur.
  • Tillsätt först 3 ägg (till chokladblandningen) och vispa. Tillsätt därefter de 2 sista äggen samt vanilj och rör nu försiktigt.
  • Blanda i mjölmixen, lite i taget och gärna med en slickepott.
  • Häll över kakdegen i den fyrkantiga formen. Se till att hela kakbottnen är täkt.
  • Grädda på 175 grader i 35-40 minuter.

Hallonlager

  • Om du använder frysta hallon låter du dom tina först. Mosa hallonen och bred ut på kakan när den kommit ut ur ugnen.

Jordnötssmörsfyllning

  • Vispa jordnötsmör och smör i en skål. Tillsätt florsockret och grädden. Vispa tills allt är väl blandat.
  • När kakan har svalnat något brer du över jordnötssmörsfyllningen.

Chokladganache

  • Värm grädden i en kastrull (OBS, får ej koka). Stäng av värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills allt är blandat och chokladen är smält.
  • Låt den svalna något innan du häller chokladganachen över kakan.
  • Ställ sedan kakan i kylen tills chokladganachen stelnat till.

Garnera med exempelvis en ros (av marsipan eller flowerpaste) och glitter eller låt vara som den är.

Ät och njut!


Kram, Lisa

Inspiration & sånt

Hej! Jag fick en kommentar ikväll jag gärna skulle vilja bemöta :-)

Jag spenderar väldigt mycket tid surfandes runt på olika bloggar (både svenska och utländska) och sidor såsom pinterest. Jag tycker att det är oerhört kul att samla på mig intryck och ideér som jag gillar och sedan skapa något eget utifrån det. En del av de saker jag publicerar på bloggen är helt och hållet mina ideér, andra är influerade av någon annan eller influerade från flera olika ställen. Bilderna som lades ut ikväll är dock inspirerade av en annan bloggare då jag sett liknande bilder någonstans, vilka jag gillade. Pajerna bakade jag i början av augusti (till minne av Mikey) och jag har tyvärr inget minne av vartifrån idéen kommer då jag går igenom så otroligt många bilder varje vecka.

Det var aldrig min mening att stjäla en idé och låtsas om att det var min egen, därav står det inte heller att det var min idé – Dock är det givetvis mina bilder och det är jag som har bakat det som visas.

Jag har sett mycket av mina idéer på andras bloggar utan att det står vartifrån idén ursprungligen kommer ifrån och det är helt okej tycker jag. Min blogg finns här för att kunna inspirera er och jag tycker att det är jättekul att ni inspireras och bakar det som dyker upp här på bloggen. Extra kul dessutom när ni bakar något som var helt och hållet min idé för det visar ju på att det var en bra idé, eller hur? :-) Det jag däremot önskar är att man länkar till Sockerrus ifall man tar/lånar text och bilder från bloggen, för det är inte okej att göra annars, vilket jag hoppas att ni förstår. Givetvis gör jag detsamma.

Ett exempel på egen design och idé.

Att hämta inspiration från andra är viktigt tycker jag, och jag hoppas att ni hittar inspiration här på min blogg. Kika gärna även in på några av mina favoritbloggar där jag ofta får inspiration:

Sweetapolita, My Sweet and Saucy, Half Baked, Maisie Fantaisie, The Caketress, Tartelette, Sweetopia, Sugar Belle, Style Me Pretty, Desserts for Breakfast, Cake Journal, Bobbette & Belle, Cake Opera och den underbara sajten Pinterest. För att nämna några :-) Inspiration är även något jag hämtar från böcker, tyger, filmer, möbler, mat osv. Finns grymt mycket inspiration att hämta :-)

Gå och låt er inspireras!

Kram, Lisa

Årets Bak- och Dessertmästare 2011

Nu är jag hemma igen efter en fullspäckad helg i Stockholm. Gårdagen gick åt till att ligga däckad då halsen gav upp i söndagseftermiddag och kroppen var helt slut. Har varit lite mycket den senaste tiden kan man säga. Dock bara roliga saker :-)  Är ju mitt uppe i att planera bröllop som sker om ett par veckor i New York samt bröllopsfest som sker när vi kommer tillbaka som jag ska baka och laga mat till. Fullt ös här mao!

I söndags så var jag alltså på Chokladfestivalen i Stockholm och tävlade med 5 andra om titeln Årets Bak- och Dessertmästare. Var en helt fantastiskt kul grej att få vara med om. Att baka inför publik var inte farligt alls utan mest kul :-)  När vi kom i lördags så fick vi se ett bord med massor av olika ingredienser som vi fick använda på söndagen. Vissa saker fanns det massor av och andra fanns det bara en av så det gällde att vässa armbågarna och grabba tag i det man ville ha snabbt 😉 Var ett par saker jag därmed inte fick som jag hade önskat, men men, sånt är livet. Vi fick se en hemlig ingrediens som var ett krav (utöver choklad) att ingå i bakverket och till min stora besvikelse så var det passionsfrukt. Jag har nog använt passionsfrukt 1 gång tidigare i bakning och hade inga ideér alls på vad jag skulle göra. Dessutom så hade vi ju redan i förväg varit tvungna att bestämma oss för vad vi skulle baka då vi behövde ha med oss alla saker till det (ex muffinsplåt, bakformar, vispskålar, kastruller m.m.). Inte ett jättelätt moment mao 😉 Jag hade i förväg bestämt mig för att göra cupcakes vilket jag ångrade när jag sett ingredienserna.

Jag lyckades komma på vad jag skulle baka och var ändå rätt okej med det beslutet. Det jag inte hade räknat med var dock alla strålkastare som gjorde att frostingen smälte, en frys som chockfrös mina muffins på jättekort tid (de skulle ha varit lite varma och mjuka men blev kalla och hårda) och att min smarta vattenbadskastrull inte fungerade på deras spis. Inte mycket som gick rätt mao 😛

Ni kanske förstår att jag inte är nöjd med det jag bakade på plats tyvärr. Däremot är jag väldigt nöjd med det bakverk jag hade med mig hemifrån. Det blev fantastiskt gott och väldigt snyggt. Fick mycket fina kommentarer över min vackra egengjorda ros samt mitt smaskiga bakverk :-) Jag hade bara min mobilkamera så bilderna blev ju inte så himla bra men ville visa iallafall vad jag bakatr(recept och bättre bilder på det kommer förhoppningsvis under veckan).

Under själva bakningen på scenen så hände det väldigt ofta att jag fick en mikrofon och kamera i ansiktet vilket jag trodde skulle vara jobbigt, men det var det inte alls tycker jag. Anders Kraft (från TV4s morgonprogram) var supertrevlig och himla charmig så det gjorde inte så mycket att han kom och störde mig hela tiden 😉 Fick höra från publiken att han varit och pratat med mig mycket mer än de andra 2 jag bakade med vilket är kul – Han måste ju mao ha tyckt att jag var en trevlig prick eller så 😛

Så hur slutade det hela? Jo, ingen vinst blev det. Hon som vann var faktiskt i semifinal förra året och otroligt duktig. Hon har haft mat och bak som passion i större delen av sitt 44-åriga liv och jag tycker att hon helt klart var en värdig vinnare. Blev så glad för hennes skull. Några av de andra som var med har oxå sysslat med detta väldigt länge och är riktiga finsmakare. Själv har jag ju bara hållt på och bakat i 1,5 år och kan inte riktigt mäta mig med dem. Är därmed väldigt nöjd med att ha kommit till final i en tävling där över 200 personer (enligt Fazer) deltagit i år 😀 Insåg även att min passion ligger ju inte i att få fram det perfekta bakverket/desserten med massor av olika smaker som sjunger på tungan när du stoppar dem i munnen, utan min passion är ju att skapa smaskiga bakverk som är fantastiskt vackra att se på :-) Söta konstverk helt enkelt!

Nu lite bilder från tävlingen. Just det, jag hade ju glömt kameran hemma också vilket gör att jag inte har speciellt bra bilder att visa er utan ni får hålla tillgodo med dessa :-)

 Nu kan man rösta på sin favorit bakblogg till Matbloggspriset 2011. Jag skulle bli jätteglad ifall ni ville rösta på mig :-) 

Lägg din röst på höger sida HÄR och skriv in min webadress,http://sockerrus.se

 TACK

PS: Vill passa på att flagga för att jag på torsdag kommer att befinna mig i Örebro där Lagerhaus öppnar en ny butik på Drottninggatan. Jag kommer att vara där från kl.10 och några timmar framåt och pimpa cupcakes samt svara på bakrelaterade frågor. Har du vägarna förbi Örebro city på torsdag tycker jag absolut ni ska komma in och säga Hej! :-)

En dyrköpt erfarenhetstårta

Jag vill börja med att förklara för alla som inte vet att baka är en hobby jag har. Jag fullkomligt älskar att dekorera söta skapelser. Dock är det inget jag gör på heltid och jag har heller inget företag. Mina skapelser kommer med den variation som hantverk kommer med. Det är inga fabriksgjorda tårtor jag gör. De tårtor och andra skapelser jag gör, de gör jag med kärlek ♥♥

Igår var jag med om något riktigt obehagligt. Något som aldrig hänt mig tidigare… Jag kände mig tvingad att ge bort en 65-bitarstårta på grund av en hotfull konversation via telefon och mail.

För 1,5 vecka sen tar den blivande bruden kontakt med mig och berättar att hennes tårtmakerska mailat och sagt att hon inte kan göra hennes bröllopstårta. Hon var rätt panikslagen i mailet och jag tyckte så synd om henne. Jag åtog mig att göra deras tårtor trots att jag egentligen inte hade tid. Då tiden var knapp hann vi heller inte träffas och diskutera igenom tårtorna utan gjorde detta via mail.

Detta var det vi kom fram till utseendemässigt:

  • Tårta 1: Vit tårtan med marinblå ränder. Kantdekor som liknar rep med lite guldskimmer.
  • Tårta 2: Vit tårta med marinblå vimplar och röda stjärnor samt ev ngn ätbar röd ”diamant”. Kantdekor som liknar rep med lite guldskimmer.
  • Tårta 3: Vit tårta med segelbåt (röd båt, vitt segel). På kanten av båten står era initialer C & J. Kantdekor som liknar rep med lite guldskimmer.
  • 2 st laktos- och glutenfria cupcakes fyllda med rårörda hallon och spritsade med chokladfrosting (laktosfri). Vitt täcke av sugarpaste. Flagga/vimpel som med röd stjärna som dekoration.

Så här blev tårtorna och cupcakes’n:

(tårtorna ska stå på en ställning nästan omlott med segelbåtstårtan i mitten högst upp)

Som ni ser har jag gjort en miss på cupcakes’n då jag inte täckt dessa utan har frostat dem. Glömde helt bort att de skulle ha ett täcke av sugarpaste och det står jag för. Väldigt klantigt. På bilderna syns inte heller guldskimret så bra men det finns där. Använde en halv burk guldskimmer. Sen har jag oxå strött gnistrande vitt glitter över tårtorna.

Jag anser att jag har gjort det vi kommit överrens om men inser att hon måste ha haft en helt annan bild i huvudet. Går ju att tolka det vi kommit överrens om på olika sätt. Vad tycker ni?

Sent på torsdagkvällen upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt med tårtkartonger hemma och hann inte heller iväg att köpa nya. Det innebar att jag hade 1 tårtkartong och ställde de andra två i lock. Tårtorna är så pass stabila att de klarar sig bra utan en kartong. Jag har kört tårtor till familjen till både Stockholm och Kalmar utan tårtkartonger och det har gått jättebra (då har vi inte ens AC i bilen). Våningstårtor brukar jag aldrig ha i kartonger då det inte finns stora nog. Har aldrig varit några problem. När jag såg hur stressad pappan var när han hämtade dem så erbjöd jag mig att leta fram andra stabila kartonger att ställa dem i så att det stod bättre i bilen. Han avböjde detta och sa att det gick bra.

Efter ett tårtorna hämtats så ringde brudens mor och skällde ut mig efter noter. Hon var väldigt hotfull och extremt otrevlig. Efter det dyker det upp mail från bruden som är allt annat än trevligt och med en hotfull ton. Enligt henne så är tårtorna helt förstörda och en har sjunkit ihop. Sen var detta inte alls det vi kommit överrens om utan helt fel tårtor.

Tårtorna jag gör är väldigt stabila. Det går att ställa ngt tungt på dem utan att de sackar ihop. Att de skulle sjunka ihop utan hjälp är näst intill omöjligt. De är spacklade med smörkräm så det ska till väldigt mkt för att fyllningarna ska rinna ut på mindre än 2 timmar.

Den hotfulla tonen och det sista hemska mailet jag fick gjorde att jag faktiskt inte vågade annat än att ge tillbaka alla pengarna. Detta för att man faktiskt inte vet vad folk kan ta sig till. Jag blev rädd.

Detta har blivit en väldigt dyrköpt läxa. Jag kommer i framtiden aldrig att göra om detta. De tårtor jag kommer göra till folk jag inte känner (får göra ett antal per år) måste komma med en rekommendation från någon jag känner. Jag kommer heller aldrig mer göra en tårta till någon jag inte känner utan att ha träffat den som ska ha den.

Det hela har varit ytterst obehagligt och ledsamt. Jag vill tacka för alla uppmuntrande och fina kommentarer ni har lämnat på Facebook, de betyder mer än ni kan ana! Å ett extra tack till kloka P för alla dina kloka råd i denna situation.

Stor KRAM till er alla!

Lisa

PS: Återkommer efter helgen med nya friska tag och nya bakverk :-)

En enkel kärlekstårta

Vill börja med att tacka för ert otroligt fina stöd angående gårdagens inlägg – TACK! De kommentarer jag fått här på bloggen, på Facebook och via mail är helt fantastiska, och jag blir så oerhört glad över att ha så många fina och generösa läsare 😀 Your words mean the world to me :-) Har tagit nya tag i dag och lagt det tråkiga som hände igår bakom mig, så idag ska jag både baka och så har jag fixat ett tårtinlägg :-) Det är en mycket enkel tårta som jag tyckte passade bra idag. Kanske inte själva tårtan i sig men bilderna och framför allt hjärtanen tyckte jag var passande :-)

Stor KRAM till er!

Tårtan består av en Devils Food Cake med mörkt muscovadosocker. Den är sedan fylld med rårörda hallon och en vit choklad, citron & creme cheese fyllning (recept kommer). Jag har sedan spacklat den med citronsmörkräm och täckt med sugarpaste (dekorfondant). Dekorationen består av enkla rosor i sugarpaste och mjuka ätbara pärlor.

Älskar verkligen dessa pärlor. De är snygga, finns i 3 olika färger (vit, blå, rosa), kommer i lite olika storlekar (samma förpackning), de är lite hårda på ytan men de känns som ungefär som rispuffar/rice crispies när man tuggar dem. Ingen risk för att krossa en tand när man äter dem mao (som många andra sockerpärlor) 😉 Pärlorna har jag köpt här.

Lite om design och header på bloggen

För någon vecka sedan fick jag ett mail från Johanna. Hon skrev ett väldigt fint mail om att hon älskade min blogg och att hon fann den otroligt inspirerande. Blev verkligen jätteglad över att höra dessa fina ord – De betyder väldigt mycket för mig :-) I mailet tog hon även upp önskan om en header där jag visar upp lite mer av det jag gjort istället för bilden jag redan har. Detta är faktiskt något jag redan har planerat att göra och håller för fullt på att jobba med en ny design + header för bloggen. Bilden jag har som header idag älskar jag, men den är tyvärr väldigt suddig. Därför håller jag som sagt på med att designa/skapa en ny. Det kommer därför att ske en del ändringar i layouten den kommande tiden. Då headern tar lite längre tid än övrig design på bloggen så kommer jag först att ändra på bloggdesignen och sedan kommer en ny snygg header dyka upp så småningom :-)

Tillbaka till Johanna :-) I sitt mail skickade hon med två stycken jättefinaheaders (som hon lagt ner en hel del tid på). Jag blev verkligen superglad :-) Ville dela med mig av dessa, så håll till godo :-)

Tack Johanna för den fina orden och de fina bilderna! Jag tycker att du är superduktig! :-)

Sockerrus firar 1 år

Hej!

Jag vill börja med att säga TACK till er underbara läsare som har besökt mig under året. Känner oerhört privilegierad att under detta år fått möta så många underbara människor, både via kommentarer i bloggen och personligen. Utan er så skulle inte bloggen fortsätta och jag är er väldigt tacksam! Var faktiskt på väg att lägga ner bloggen men fick en kommentar som fick mig att tänka om och nu kommer det inte att hända – Detta är på tok för skoj! :-)

När jag började blogga för ett år sedan så kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att jag ett år senare skulle ha passerat 350 000 besökare – Det är nästan galet! 😀

Det har varit ett väldigt händelserikt år med recept + bild i Aftonbladet, utställda cupcakes+tårtor på Formex (2 ggr), kul annonskampanj för Weleda, tidningsingervjuer, samarbete med Lagerhaus, vinna en semifinalplats i Årets Bak- och Dessertmästare, vinna bakmaskinstävlingen med mitt Kafferep och mycket, mycket mer. Vilket fantastiskt år helt enkelt. Bäst av allt är helt klart alla otroligt fina kommentarer och mail jag har fått från er kära läsare. Jag har otroligt tacksam över dem – Tack! De betyder verkligen MASSOR :-)

Senare idag dyker den 3e och sista tävlingen i födelsedasfirandet (som är några veckor sent 😉 ) och det är ett jättefint pris som jag själv sponsrar med. Så missa inte det! :-) Utöver det så dyker det upp en tårta också för att fira lite. Vidare de kommande dagarna så kommer det dyka upp ytterligare 2 tårtor och lite annat vackert och gott :-)

Ha en underbar fredag!

Stor KRAM till er!

Lisa