Årets Bak- och Dessertmästare 2011

Nu är jag hemma igen efter en fullspäckad helg i Stockholm. Gårdagen gick åt till att ligga däckad då halsen gav upp i söndagseftermiddag och kroppen var helt slut. Har varit lite mycket den senaste tiden kan man säga. Dock bara roliga saker :-)  Är ju mitt uppe i att planera bröllop som sker om ett par veckor i New York samt bröllopsfest som sker när vi kommer tillbaka som jag ska baka och laga mat till. Fullt ös här mao!

I söndags så var jag alltså på Chokladfestivalen i Stockholm och tävlade med 5 andra om titeln Årets Bak- och Dessertmästare. Var en helt fantastiskt kul grej att få vara med om. Att baka inför publik var inte farligt alls utan mest kul :-)  När vi kom i lördags så fick vi se ett bord med massor av olika ingredienser som vi fick använda på söndagen. Vissa saker fanns det massor av och andra fanns det bara en av så det gällde att vässa armbågarna och grabba tag i det man ville ha snabbt 😉 Var ett par saker jag därmed inte fick som jag hade önskat, men men, sånt är livet. Vi fick se en hemlig ingrediens som var ett krav (utöver choklad) att ingå i bakverket och till min stora besvikelse så var det passionsfrukt. Jag har nog använt passionsfrukt 1 gång tidigare i bakning och hade inga ideér alls på vad jag skulle göra. Dessutom så hade vi ju redan i förväg varit tvungna att bestämma oss för vad vi skulle baka då vi behövde ha med oss alla saker till det (ex muffinsplåt, bakformar, vispskålar, kastruller m.m.). Inte ett jättelätt moment mao 😉 Jag hade i förväg bestämt mig för att göra cupcakes vilket jag ångrade när jag sett ingredienserna.

Jag lyckades komma på vad jag skulle baka och var ändå rätt okej med det beslutet. Det jag inte hade räknat med var dock alla strålkastare som gjorde att frostingen smälte, en frys som chockfrös mina muffins på jättekort tid (de skulle ha varit lite varma och mjuka men blev kalla och hårda) och att min smarta vattenbadskastrull inte fungerade på deras spis. Inte mycket som gick rätt mao 😛

Ni kanske förstår att jag inte är nöjd med det jag bakade på plats tyvärr. Däremot är jag väldigt nöjd med det bakverk jag hade med mig hemifrån. Det blev fantastiskt gott och väldigt snyggt. Fick mycket fina kommentarer över min vackra egengjorda ros samt mitt smaskiga bakverk :-) Jag hade bara min mobilkamera så bilderna blev ju inte så himla bra men ville visa iallafall vad jag bakatr(recept och bättre bilder på det kommer förhoppningsvis under veckan).

Under själva bakningen på scenen så hände det väldigt ofta att jag fick en mikrofon och kamera i ansiktet vilket jag trodde skulle vara jobbigt, men det var det inte alls tycker jag. Anders Kraft (från TV4s morgonprogram) var supertrevlig och himla charmig så det gjorde inte så mycket att han kom och störde mig hela tiden 😉 Fick höra från publiken att han varit och pratat med mig mycket mer än de andra 2 jag bakade med vilket är kul – Han måste ju mao ha tyckt att jag var en trevlig prick eller så 😛

Så hur slutade det hela? Jo, ingen vinst blev det. Hon som vann var faktiskt i semifinal förra året och otroligt duktig. Hon har haft mat och bak som passion i större delen av sitt 44-åriga liv och jag tycker att hon helt klart var en värdig vinnare. Blev så glad för hennes skull. Några av de andra som var med har oxå sysslat med detta väldigt länge och är riktiga finsmakare. Själv har jag ju bara hållt på och bakat i 1,5 år och kan inte riktigt mäta mig med dem. Är därmed väldigt nöjd med att ha kommit till final i en tävling där över 200 personer (enligt Fazer) deltagit i år 😀 Insåg även att min passion ligger ju inte i att få fram det perfekta bakverket/desserten med massor av olika smaker som sjunger på tungan när du stoppar dem i munnen, utan min passion är ju att skapa smaskiga bakverk som är fantastiskt vackra att se på :-) Söta konstverk helt enkelt!

Nu lite bilder från tävlingen. Just det, jag hade ju glömt kameran hemma också vilket gör att jag inte har speciellt bra bilder att visa er utan ni får hålla tillgodo med dessa :-)

 Nu kan man rösta på sin favorit bakblogg till Matbloggspriset 2011. Jag skulle bli jätteglad ifall ni ville rösta på mig :-) 

Lägg din röst på höger sida HÄR och skriv in min webadress,http://sockerrus.se

 TACK

PS: Vill passa på att flagga för att jag på torsdag kommer att befinna mig i Örebro där Lagerhaus öppnar en ny butik på Drottninggatan. Jag kommer att vara där från kl.10 och några timmar framåt och pimpa cupcakes samt svara på bakrelaterade frågor. Har du vägarna förbi Örebro city på torsdag tycker jag absolut ni ska komma in och säga Hej! :-)

0 thoughts on “Årets Bak- och Dessertmästare 2011

  1. Hej Lisa!
    Jag har självklart röstat på dig i Matbloggspriset 2011. Tycker du är så duktig och jag är verkligen inspirerad av dig. Med motiveringen ”När jag hittade Sockerrus blogg kändes det som om jag hittat en väg till himlen. Hennes blogg är så inspirerande, smart upplagt, väluppdaterad och lätt att förstå! En värdig vinnare är vad hon är och jag önskar henne lycka till.” så jag hoppas att det går bra och önskar dig lycka till :) Keep up the good work!
    / Lina

  2. Wow, vad imponerad jag är av dig! Bakverket du hade med dig hemifrån är ju fantastiskt vackert – rosen helt underbar! – och jag kan förstå att det var svårt med passionsfrukt – även om jag är säker på att det du bakade blev bra det också! Kul att du hamnade på TV också – låter som att du är en naturbegåvning 😉

  3. Jag blir så himla inspirerad av dig och dina bakverk! :) Älskar att baka själv och jag går nästan jämt in här för att hämta inspiration! :) Jag gick precis in och röstade på dig till Matbloggspriset 2011. :) Du förtjänar att vinna. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *