Bröllopstårtor med fåglar

När vackra Henny och hennes Mattias skulle ställa till med stort bröllop så fick jag den stora äran att göra tårtan, eller rättare sagt tårtorna. Blev dessutom eld och lågor över att få möjligheten till att göra min första engelska fruktkaka. Vi äter ju inte riktigt denna typ av tårta här i Sverige men jag har fått äta den på samtliga bröllop (där jag varit gäst såklart 😉 ) på Irland och den är omåttligt populär på brittiska bröllop. Prins William och hans Kate hade en variant av fruktkaka i deras bröllopstårta. Utöver fruktkakan så ville de även ha en chokladig tårta med syrliga bär. Allt skulle gå i de härliga färgerna brunt och grönt (i olika nyanser) samt vitt. Älskade verkligen detta tårtprojekt och hade så kul!

Tårtan består av Laktosfria mörka chokladbottnar fyllda med rårörda hallon och egengjord lemoncurd. Den spacklas sedan med laktosfri chokladsmörkräm och täcks med både marsipan och sugarpaste.

Den bruna sockerpastan smakar choklad och är av märket Wilton.

Den mörka trädstammen är även den gjord i chokladsugarpaste men av märket Satin Ice. Bladen består av marsipan och fåglarna av flowerpaste.

Tårtan hade en liten kul tvist…

… det fanns nämligen en öppning på baksidan där man kan se att tårtan är ”gjord” av Lego :-)

Brudparet hade köpt till legogubbar som de skulle placera ut på tårtan men de har jag dessvärre inga bilder på.

Nu till tårta nummer 2. Har ätit denna typ av fruktkaka på Irland för många år sedan och blev inget fan direkt utan tyckte den var torr och smakade på tok för mycket sprit. Blev därför otroligt glatt överraskad över att denna jag gjorde blev så himla god. Kommer absolut att göra den igen – Dock till jul då den verkligen har juliga smaker.

Tårtan består av en Laktosfri engelsk fruktkaka, penslad med aprikoskompott och sedan  täckt med både marsipan och sugarpaste. Penslad med aprikoskompott.

Blommorna bestod av flowerpaste, är målade med lite pulverfärg och knopparna i mitten är gjorda utav chokladsugarpaste.

Prickarna på översta våningen samt ovanför den gröna spetsen är gjorda av krityr.

Utöver de två tårtorna gjorde jag även en liten gluten- och mjölproteinfri chokladcupcake fylld med mosade hallon och mjölkproteinfri chokladfrosting. Den täcktes och dekorerades sedan med sugarpaste.

Ett stort TACK  Henny o Mattias, och ett stort LYCKA TILL i framtiden önskar jag er!♥

0 thoughts on “Bröllopstårtor med fåglar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *