Jag fick ett mail för ett tag sen från Göteborgs Kex. De bjöd in mig att delta i en tävling de anordnar som heter ”Utvalda Blog Challenge”. Tävlingen går ut på att hitta en ny smakkombination som slår ”klassikern” ädelost och fikon. De är ett 20-tal bloggar som bjudits in att tävla och man får bidra med högst 3 bidrag. Varje bidrag måste innehålla Små Utvalda Digestive och Ost av något slag. Juryn bedömer tävlingsbidragen utifrån följande tre kriterier: Smak, Presentation/utseende samt Originalitet.
Ost och Kex är ju inte riktigt det jag brukar blogga om här på Sockerrus men kunde absolut inte tacka nej till denna roliga utmaning 😉 Jag kände dock att jag ville återspegla Sockerrus med mina bidrag och gjorde därför Ost och Kex på Sockerrus vis.
Här kommer mina 3 bidrag:
Bidrag 1
Digestive Torn
Små Utvalda Digestive med Svecia, Citron och Jordgubb
Supergott och superenkelt att göra
Du behöver:
Små Utvalda Digestive
Svecia
Lemoncurd
Jordgubbar, frysta eller färska
Gör så här:
Varva digestive – lemoncurd – svecia tills du fått den tillräckligt stor och avsluta med en jordgubbe på toppen.
♥
Bidrag 2
Digestive Klubbor
Små Utvalda Digestive med smak av Körsbär, Pistage, Mörk Choklad och Havssalt.
Detta bidrag är gjort med min favoritost. Har du inte testat körsbärsost så bara måste du göra det 😉 Extra kul blir denna lilla delikatess när den sitter på en pinne – Man blir nästan som barn på nytt 😛
Du behöver:
Små Utvalda Digestive
Körsbärsost
Pistagenötter
Mörk Choklad med Havssalt
Klubbpinnar eller ex Grillspett
Gör så här:
Smält chokladen i micron eller i en kastrull. Lägg ut några kex med bottensidan upp. Skär till en bit körsbärsost och lägg på kexet. Tryck ner en klubbpinne i osten i mitten på kexet. Hacka pistagenötterna och strö över osten. Lägg sedan över ytterligare ett kex och tryck till så att det blir en ”dubbelmacka” med pinne. Använd en sked till chokladen, rör om och ringla sedan ett mönster med hjälp av skeden på klubborna (eller använd en dekorsprits). Klart!
♥
Bidrag 3
Festklädd Digestive
Små Utvalda Digestive med Blåbär, Citron, Cream Cheese och Saltlakrits
Du behöver:
Små Utvalda Digestive
Blåbärssylt, eller mosade frysta/färska bär för ett mindre sött alternativ
Lemoncurd
Cream Cheese
Saltlakritsflakes
Gör så här:
Lägg en liten klick blåbärssylt på ett digestivekex. Blanda lemoncurd och cream cheese i en skål. Häll ner blandningen i en spritspåse med valfri tyll (du kan skippa detta och lägga en klick av blandningen direkt på kexet med en sked) och spritsa valfritt mönster. Strö över saltlakritsflakes. Klart!
♥
Vill du spana in de andras bidrag så hittar du dem här.
Så gott de låter och ser ut och kul att du valt att göra lite mer söta varianter, tror du kommer vara ensam om digestiveklubbor
, kul
Haha ja chanse finns ju att ingen annan tänkt samma tanke
Tack!
Vad kul:) Lycka till!!
Tack Sara!
Åh, vilka roliga förslag. Och jag tycker att du lyckats få ”Sockerrus”-känsla på dem. Digestiveklubborna ser ut att vara precis i min smak. Körsbärsosten håller jag med om att den är jättegod… nu var det länge sen vi köpte hem av den men efter din påminnelse här så blir det nog snart.
Åh vad kul att du tycker det!
Då är det bara att pallra dig iväg till Norins hör jag! 😉