Bröllop + annat smått och gott

Först så försov vi oss 2 timmar här hemma (ja alla utom min man dvs som kliver upp redan vid 5-tiden) och nu kan jag inte hitta mitt German Chocolate recept eller kamerasladden så att jag kan föra över de bakverk vi testade i New York. Ingen bra start på veckan mao 😉 Positiva är att veckan bara kan bli bättre 😀

Förra veckan fick jag en mycket bättre start. Jag fick nämligen reda på att jag röstats fram som Sveriges näst mest populära bakblogg då jag kom 2a i Matbloggspriset 2011 (vilket är det största pris du kan få som bakblogg i dagsläget). Bara drygt 100 röster från 1a platsen dessutom. Jag känner mig oerhört hedrad♥  Stort TACK till alla er som har röstat på mig!♥  Jag känner mig mycket lyckligt lottad som har så många härliga läsare – Ni är bäst!  Den blogg som knep 1a priset var Söta Saker och på plats 3 kom en av mina favorit bloggar Bake My Day – Stort GRATTIS till er!

Man skulle även kunna säga att månaden startade fantastiskt bra. Den började ju nämligen med att jag blev fru 😀 Här kommer lite utlovade bröllopsbilder.

 Vi fick en fantastisk dag fylld med kärlek, skratt, vackra minnen och sol. 

Foto: Michael Skoglund

Samtliga bröllopsbilder är tagna av duktiga New York-baserade fotografen Michael Skoglund.

Foto: Michael Skoglund

Bröllopstårtan köpte vi på Magnolia Bakery och vi hann även med att testa Carlo’s Bakery (Cake Boss), Veniero’s, Gordon Ramsay och Crumbs Bake Shop under vår vistelse i den stora staden.  Bilder, omdömen och mycket mer dyker upp senare på bloggen när jag hittat min kära kamerasladd :-)

Stort TACK till alla fina ord och gratulationer jag fått. Blir så glad! Ni är underbara! ♥

Kram, Lisa

Detta kunde ha varit ett tårtinlägg…

Jag hade idag tänkt fixa med en ny tårta som jag gjort till bloggen men skulle bara kolla igenom mailen först. Vilken miss. Kan säga att inspirationen försvann… Idag fick jag nämligen ett mail från Livsmedelsinspektören här i stan. De hade fått in en anonym anmälan om att jag bedrev en olaglig bageriverksamhet i hemmet. Detta kändes precis hur tråkigt som helst! Att det dessutom inte är första gången jag blir anmäld gör det inte direkt mindre tråkigt. Dock är det väl inte den sista gången heller (om jag inte slutar blogga dvs)… :-(

Bloggen Sockerrus startades då jag ville ha en plats för bilder på de tårtor och cupcakes jag har gjort (så att min familj och vänner kunde få se). Att den skulle komma att bli så stor som den är idag hade jag inte ens kunnat drömma om. Idag har syftet med bloggen ändrats och den riktar sig inte längre bara till familjen utan den riktas främst till er läsare. Med bloggen vill jag inspirera, lära ut, dela med mig och testa nya sätt att dekorer,  baka och skapa. Den feedbacken jag får från er läsare är helt fantastiskt och det är ju tack vare er och dessa fina ord som gör att jag jobbar så hårt med bloggen. Att få möjligheten att inspirera så många människor är superskoj och jag älskar att planera vad jag ska göra härnäst :-) – Jag älskar att driva en bakblogg!! :-) Dock tar den rätt mycket tid då det är många moment som ska göras. Jag lägger därmed ner MASSOR med tid på att baka, skapa, fota och skriva inlägg till bloggen. Därför känns det så otroligt tråkigt när någon gör en sådan här anmälan och det gör mig väldigt ledsen…

Samtalet med livsmedelsinspektören gick givetvis bra då jag inte gjort något fel och anklagelserna inte är sanna. Men det känns väldigt ledsamt att någon vill försöka sätta dit mig… :-(  Jag antar att det går lite för bra för Sockerrus vilket gör att någon gått och blivit avundsjuk tyvärr. Vill dock poängtera att jag inte är ett hot alls mot de bagerier/tårterier/cupcakesställen som finns här i kommunen – Jag bedriver nämligen inte ett bageri här hemma. Jag kollade upp med livsmedelsinspektören för snart ett år sedan exakt vad som gäller för Linköpings kommun och håller mig inom den gränsen. Jag vet att jag får baka till min familj och min umgängeskrets, och jag vet även att högst 10ggr per år så får jag baka till allmänheten (alltså de jag inte känner alls). Detta följer jag givetvis och har fått säga Nej till många förfrågningar jag fått från de jag inte känner. Mycket av det jag gör äts faktiskt aldrig upp, utan smakas bara. Jag önskar att jag kunde ge bort bakverken till de som skulle vilja ha, men det får jag inte då det bryter mot livsmedelsreglerna här i kommunen, så det slängs tyvärr istället. Detta för att jag inte vill bryta mot de reglerna som finns.

Usch, detta blev ett väldigt tråkigt inlägg, men jag kände att jag ville skriva om det då det gjorde mig så ledsen. Tack vare denna anonyma anmälare så blir det dessvärre inget tårtinlägg idag, men imorgon blir det nya tag och jag ska försöka få till ett då istället :-)

Tillägg 6 juni 17.25: Fick frågan om hur jag klarar mig ekonomiskt och jag tänkte att det kanske är på sin plats att berätta, för er som inte vet, vad jag gör om dagarna :-) Jag är mammaledig och hemma med min son (och lite senare om dagarna även dottern), så jag är föräldraledig. Bakandet och bloggandet är min hobby och något jag gör på min lediga tid. Alltså inget jag ekonomiskt kan leva på utan något jag gör helt enkelt bara för att jag tycker det är så himla skoj :-)

Vill avsluta detta tråkiga inlägg med att tacka för all den fina feedback jag får här på bloggen. It means the world to me 😀

Så ett stort TACK till alla er härliga läsare som ger mig så mycket fina kommentarer. Kärlek till er alla! :-)

Något helt annat

Förra helgen så tog jag med barnen till fotostudion för en timme med fotograf Laila Villebeck (Hon har tidigare tagit lite bilder på mina cupcakes här, här, här, och här 😉 ). Barnen hade jättekul och bilderna blev så fina! Tänkte dela med mig av två som togs på båda barnen som jag älskar. Visst är de bilderna fina? :-) Kan varmt rekommendera Laila till er som bor i Linköpingstrakten!

Laila har för övrigt en blogg du kan spana in. Där lägger hon upp en massa vackra bilder och ger lite tips m.m. Du hittar den här!

En ”exotisk” 1-årstårta

I tisdags var det dags för min lille son att bli 1 år. Hade först inte tänkt göra någon tårta då vi redan firat honom med en Kakmonstertårta för någon helg sedan. Dock hade dottern andra planer och propsade på att vi visst skulle ha en tårta :-) Då jag inte hade hunnit planera något i förväg så blev det en enkel prinsesstårta med ofärgat lock, två rosor av sugarpaste med hallonsmak och blad av marsipan med päronsmak. Här hemma är iofs prinsesstårta något väldigt ovanligt och exotiskt 😉 Jag gör ju annars alltid ”bara” specialtårtor 😛

Lille sonen visste inte riktigt vad han skulle tycka om tårtan som placerades på bordet framför honom och var till en början lite skeptisk. Efter att ha petat på den ett par gånger så smällde han till den och sen fick han fart. Han snurrade och snurrade på tårtfatet tills de nästan ramlade ner i golvet (min sambo hann rädda den) men roligare än så var det inte. Han fick nämligen syn på en majskrok som låg på bordet och ville hellre ha den, så det blev ingen tårta för lilleman :-)

Ett superkul uppdrag

I somras, närmare bestämt i augusti, så gjorde jag 3 tårtor i ask till Kalasform. Dessa skulle visas på på den stora Formexmässan (som besöks av ca 24000 personer) som gick av stapeln i augusti. Tidigare i höstas så hörde Christina på Kalasform av sig och frågade om jag kunde tänka mig att göra fler tårtor i ask till Formexmässan i januari. Först var det tal om att jag bara skulle göra 2-3 stycken tårtor, men sen för någon vecka sedan återkom hon och frågade om jag även kunde tänka mig att göra en massa cupcakes att ställa ut :-) Jag svarade självklart Ja!

Extra kul är det ju att bli tillfrågad trots att jag inte bor i Stockholm 😀

Muffinsform  Lagom SnorkfrökenMuffinsform Lagom Lilla My

Tårtorna ska göras i 2 helt nya brödformar (som jag kan avslöja är superfina – I love them!) och ett 50-tal cupcakes som ska göras i de 5 olika muminformarna Kalasform har. På tårtorna får jag helt fria händer och när det gäller cupcakes’n så ska det vara mumintema på dekorationerna. Ska bli superkul! 😀 Nu gäller det bara att fundera på vad exakt jag ska göra :-) Å sen hur jag ska göra dummy cupcakes – De måste ju nämligen hålla i en månad 😉

 

Tips mottages gärna :-)

Om du har tips på hur man kan göra dummy/extra hållbara cupcakes så är jag mycket tacksam om du lämnar en kommentar eller skickar ett mail ! 😀