Raw Food Cake

Här kommer Raw Food Tårtan jag gjorde till min födelsedag. En riktigt god och supernyttig tårta man kan äta med mycket gott samvete ♥ raw food tårta cake

Receptet på tårtan är ett kombinerat recept av två tårtor jag hittat på följande bloggar: The Sweet Life och Flip Flop & Avocados. Det går alldeles utmärkt att göra bara ena ”moussen” eller att bara göra en mousse i ett portionsglas med lite bär. Receptet är på engelska just nu då jag förlagt mina egna anteckningar på mina modifieringar tyvärr. Återkommer med ett uppdaterat recept så fort jag har funnit dem igen :-)

Raw Food Cake

Antal bitar/portioner: 8-12 bitar (20 cm form)

Raw Food Cake

Ingredienser

    Crust
  • 1 cup hazelnut meal
  • 1/4 cup + 2 Tbsp raw cocoa powder
  • 2 tbsp agave nectar
  • 1 pinch sea salt
  • Raspberry Cashew Filling
  • ¼ cup + 1tbsp agave or pure maple syrup
  • 2 tbsp melted raw coconut oil
  • 1 tsp vanilla extract
  • 2 tbsp lemon juice
  • 1 cup cashews soaked in water overnight – to soften the nuts
  • ½ tsp lemon zest
  • 1 cup frozen raspberry
  • Chocolate filling
  • 2 cups raw cashews, soaked 4-6 hours and rinsed
  • 1/4 cup + 2 Tbsp raw hazelnut butter*
  • 1/2 cup coconut oil, melted
  • 1/2 cup maple syrup (or 1/4 cup +1 tbsp agave nectar)
  • 1/2 cup raw cocoa powder
  • 1/2 cup water
  • 1/2 tsp salt

Gör så här

    Crust
  1. Blend all the ingredients together in a food processor until it is well combined and sticks together when pressed between fingers.
  2. Press the crust into the bottom of desired spring pan, about 1/4 inch thick.
  3. Set aside while you making the filling.
  4. Raspberry Cashew Filling
  5. Add all ingredients above in order as listed in a blender.
  6. Blend until smooth and creamy.
  7. Add to the crust and chill in the freezer for 30 min to an hour.
  8. Chocolate filling
  9. In a food processor or powerful blender mix together cashews, maple syrup, water, and salt. Mix until totally smooth, scraping down the sides of the processor as necessary.
  10. Add cocoa powder, hazelnut butter* and coconut oil to cashew mixture and blend all together, scraping down again, until mixture is uniformly combine. (*If you cant find raw hazelnut butter, you can make your own by blending raw hazelnuts in a food processor until smooth and buttery, scraping down the sides often.
  11. Remove from the spring form and transfer to a plate, which can now be kept in the fridge)
  12. Spoon filling on top of the raspberry filling. Place cheesecake in the freezer until serving.
http://sockerrus.se/raw-food/raw-food-cake/

Ha en söt dag!

Kram, Lisa

4 thoughts on “Raw Food Cake

    • Tack :) Det är hasselnötsmjöl :) Ofta skriver man meal istället för flour på nötmjöl på engelska har jag sett. Varför vet jag dock inte.
      Ha det gott!
      Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *