Dessertshots med Polkagrisfluff

Vill du göra något enkelt men samtidigt fantastiskt gott nu i jul (eller övriga året för den delen)? Då vill jag tipsa om dessa superenkla dessertshots med polkagrisfluff med chokladbotten. Fluffen gör du i ordning dagen innan och vispar sedan upp som grädde innan den ska ätas.

polkagrisfluff shotsglas

Till botten har jag använt det som blivit över när jag gjort en chokladtårta. Jag brukar nämligen skära av toppen på bottnarna och frysa in dessa till cake pops eller att använda till dessertshots. Tycker det är himla smidigt att kunna plocka fram lite mjuk kaka när det behövs. Har du ingen sådan så går det utmärkt att använda ditt favoritrecept eller köpa färdigt. Bakar du egen så kan du bre ut ett lager fluff över hela kakan så att det blir mer en liten chokladtårta med polkagrisfluff.

Polkagrisfluff shots

Polkagrisfluff

Polkagrisfluff

Fantastiskt god både i dessertshots, tårta, cupcakes eller att ätas precis som den är.

Ingredienser

  • 140-150g polkagrisar eller annat hårt godis
  • 3dl grädde

Gör så här

  1. Krossa godiset (smälter lättare då)
  2. Värm grädden på spisen tills den blir riktigt het – OBS får ej koka.
  3. Ta av från värmen och rör i de krossade godisarna. Rör om tills allt godis smält.
  4. Ställ i kylen i minst 6 timmar.
  5. Vispa upp som grädde.

Tips:

1: Lägg en liten bit av en mjuk kaka i botten på shotsglas och fyll med polkagrisfluff.

2: Krossa oreos eller ballerina och lägg i botten av shotsglas och fyll på med fluffen.

3: Använd fluffen som fyllning till en tårta eller cupcakes.

4: Ät den som den är, den är fantastisk god!

5: Byt ut polkagrisen mot något annat hårt godis.

http://sockerrus.se/recept/dessertshots-med-polkagrisfluff/

Happy Saturday!

Kram, Lisa

4 thoughts on “Dessertshots med Polkagrisfluff

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *