Nyttigt Slush Puppie

Hej!

Hoppas att du haft en fantastiskt sommar. Själv har jag haft en hel del semester. Eller ja egentligen inte, men semester från bloggen iallafall. Har dock jobbat mycket med annat då jag startar upp mitt företag nu i augusti. Sitter som bäst nu och gör upp kursplan för hösten vilket ska bli så kul!

I år har det ju varit en väldigt varm sommar och då har det blivit en hel del kylda drycker, bland annat slush puppies i olika slag. En favorit är att göra slush på färskpressad äppeljuice :)

slushmaskin

 

För att göra mina nyttiga slush puppies har jag använt en speciell slush maskin och en råsaftscentrifug som jag fick hem från Roliga Prylar. De har för övrigt en massa olika roliga köksmaskiner som skulle kunna vara perfekta presenter eller ett kul inslag på festen.

Nyttig Slush Puppie

Första gången jag gjorde äppeljuice slush, så hade jag själva juicen i bägaren och blandade med den krossade isen (som du kan se på bilderna ovan). Den blev dock lite vattnig. Nästa gång (och alla andra gånger efter det) frös jag in äppeljuicen i iskuber och krossade dem sedan i maskinen, det blev mycket godare. Så tipset är att frysa in den juice du vill använda och sedan göra slush på den. Har du ingen slush-maskin så kan du köra dem i en mixer (som klarar att krossa is).

Utöver en äppelslush har jag även gjort en iskaffevariant. Jag frös då in mjölk i iskuber och hade kallt kaffe i kannan som mjölkiskuberna blandades med – Supergott och väldigt läskande nu under sommaren.

Önskar dig en toppendag!
Kram, Lisa

2 thoughts on “Nyttigt Slush Puppie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *