Söta shots med Godisfluff

godisfluff oreo

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥ Ibland är det mindre jobbigt att hjälpa sin mamma här hemma tycker dottern. Detta var ett sådant tillfälle 😉  Här har jag gjort en superenkel söt shots som är perfekt att ha till efterrätt eller på … Continue reading 

Chokladbollstårta -Vit, Ljus & Mörk

chokladbollstårta

*Sorry, only in swedish for now. Let me know If you would like the recipe in english. Här kommer receptet till Chokladbollstårtan jag gjorde till dotterns Fairytale Dessertbord /Kalas som gick av stapeln för någon vecka sedan. Den var väldigt … Continue reading 

Heaven & Hell Cake

heaven & hell cake

Har haft så mycket att göra med boken den senaste tiden att jag inte riktigt hunnit med göra i ordning nya inlägg, så idag bjuder jag på en gammal favorit ♥ Helt nya inlägg är på ingång dock och kommer … Continue reading 

The Golden Diva Cake

macarontårta macarons prinsesstårta

En vacker och rätt komplicerad tårta att göra – Därav namnet 😉 Tårtan består av pistagebottnar varvat med chokladbottnar fyllda med mosade hallon och kardemumma- och cream cheesefrosting. Då alla inte gillar marsipan så valde jag att bara göra den undre … Continue reading 

Once upon a time…

…there was a cake 😉

Kan du gissa sagan som inspirerat denna tårta?

En liten ledtråd:

Kommit på det än?

En till liten ledtråd:

Snövit är helt rätt :-)

Kanske en mer känd replik från sagan:

Snövit är sagan som inspirerat till denna ljuva tårta som består av rödfärgad vit sammetskaka med mandelsmak, fylld med äppelmos och lönnsirapsfrosting. Som dekoration har jag sedan ett knäckäpple. Knäcken har jag färgat lite extra röd för att få en lite giftgare effekt.

♥ For recipe in English, please click here!

Vit sammetskaka med mandelsmak

70 g äggvitor (ca 2 st)

1 1/4 dl mjölk

0,5 tsk vaniljpulver (1 tsk vaniljsocker)

0,5 tsk mandelarom (kan uteslutas eller bytas mot annan arom/essens)

2,5 dl mjöl

2 dl socker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

85 g smör, rumstempererat

Ev lite röd pastafärg (karamellfärg)

Gör så här:

Vispa ägg, mjölk, vanilj och mandelarom. Ställ äggblandningen åt sidan. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg.

Fördela smeten jämnt mellan 5 stycken 10-14 cm formar (jag använde aluminiumformar man köper i vanliga mataffärer) och grädda på 175 grader i ca 12 min (kolla av med sticka, den ska vara torr).

Lönnsirapsfrosting

Receptet räcket till fyllning+frosting av en tårta i storleken ovan eller ca 14 cupcakes.

200 g rumsvarmt smör

3,5 dl florsocker

400 g philadelphiaost

50 g gräddfil

1 tsk vaniljessens

2 msk lönnsirap

Gör så här:

Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet tills det är nästan vitt och fluffigt (gärna upp till 10 min). Tillsätt philadelphiaosten och vispa på låg hastighet tills det är blandat. Tillsätt gräddfil, vanilj och lönnsirap. Rör på låg hastighet tills allt blandats. 

Orginalreceptet på lönnsirapsfrostingen kommer i från Holy Sweet, men jag har gjort en del förändringar i receptet som ses ovan.

Knäckäpple

5 äpplen

2,5 dl socker

1,25 dl vit sirap

0,5 dl hett vatten

Några droppar karamellfärg

Gör så här:

Skölj och torka äpplena. Stick ner grillpinnar/klubbpinnar/glasspinnar i mitten av varje äpple.

Häll socker, sirap och hett vatten i en kastrull. Rör om medans det kokar upp. Låt sedan koka (utan att röra) tills sirapsblandningen när 155 grader. Ta av och doppa snabbt i äpplen. Låt stelna på exempelvis en bakplåtspapperförklädd plåt. OBS det är mycket varmt så var försiktig när du hanterat varm knäck. 


Diva Party Cake – Recept

diva-party-13

Det var många som var intresserade av receptet på Diva Party tårtan som fanns med på Diva Party Dessertbordet jag gjorde till min dotter. Den innehöll choklad- och jordgubbsbottnar fylla med chokladbollsfyllning, rårörda jordgubbar och glasscreme. Den var sedan spacklad … Continue reading 

Påsktårta

påsktårta ombre kokos

Vill börja med att önska er alla en riktigt härlig påsk! Själv är jag mitt uppe i dessertbords bakning/planering då familjen kommer och firar min 35-årsdag i helgen. Blir ett lite mindre avancerat sådant då tidsbristen är stor. Kan därför … Continue reading 

Recept: Rårörda bär

Rårörda bär tycker jag är supergott att ha som fyllning i tårtor och cupcakes och är dessutom väldigt lätt att göra. Marsanpulver har jag i så att fyllningen ska bli lite stabbigare då bären har en tendens att bli rätt vattniga/rinniga annars.

Rårörda bär

200 g valfria bär (hallon, jordgubbar, blåbär)

2 tsk marsanpulver

ev lite socker

Gör så här:

Mosa bären med en gaffel och tillsätt marsanpulvret (och ev socker). Fyll din tårta eller använd till annat bakverk/dessert (För att den ska bli stabbig så bör du ställa in bakverket/tårtan i kylen en stund nu).

Lycka till!

Tips: Om du har frysta bär så börjar du med att koka upp dessa i en kastrull och sedan mosar och blandar med marsanpulvret. Dock blir de ju inte riktigt rårörda då 😉

Recept: Angel Feather Icing with lemon

Denna ljuvliga frosting använde jag till regnbågstårtan. Det är en fyllning/frosting som är fluffig, len och stelnar inte. Det blir inte rinnig heller om den får stå framme utan behåller sin fluffiga konsistens. Den smakar ljuvlig citron och blir kritvit. Vinsyra som den innehåller hittar du i kryddhyllan/bakhyllan i affären. Även citronessensen går att köpa i mataffären.

Angel Feather Icing with lemon

3 äggvitor

225 g socker

200 g vit sirap

3 msk vatten

1/2 tsk vinsyra

1/2 tsk salt

1,5 tsk citronessens

Gör så här:

  • Häll i alla ingredienser förrutom citronessensen i en skål i rostfritt stål eller keramik.
  • Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen över kastrullen.
  • Med hjälp av en elvisp vispar du smeten fluffig. Det tar runt 5-7 minuter innan du får som små toppar på smeten (precis som när du vispar äggvita). Den ska vara så pass stel att den inte rinner ut om du skulle vända på skålen.
  • Rör i citronessensen under vispning.
  • Ta av från värmen och använd till tårta, cupcakes eller något annat gott.
Receptet på regnbågstårtan hittar du HÄR!

Recept: Limemousse

Denna mousse är väldigt fräsch och syrlig. Passar perfekt tillsammans med jordgubb, kokos och choklad tycker jag och är en av mina favoritfyllningar. Receptet har funnits med ett tag men jag har valt att dra ner på gelatinbladen då jag gärna använder så lite som möjligt av den varan. I de recept jag hittat på nätet så ska det vara 6-7 gelatinblad och jag använder oftast bara 2. Jag tycker att det räcker. Viktigt är dock att inte vispa creme fraiche och matlagningsyoghurten för hårt/på för hög hastighet för då blir den väldigt rinnig.

Limemousse

Receptet ger ungefär 2 lager fyllning till en normalstor tårta på 25cm.

– 1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter (cirka 1 dl)
– 2-3 gelatinblad
– 4 dl vispgräde
– 2 dl creme fraiche
– 2 dl matlagningsyoghurt
– 1 1/2 dl socker
– 2 tsk rivet limeskal

Gör så här:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Smält dem tillsammans med limesaften i en kastull. Ställ åt sidan.
  • Vispa grädden fluffig men inte för hårt.
  • I en annan bunke vispar du creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker, på låg hastighet med elvisp eller med en handvisp, tills allt socker löst sig. Tillsätt det rivna limeskalet och rör om. Rör ner limesaften och vänd sedan ner grädden med en slev.
  • Ställ i kylen och låt stå i minst 1-2 timmar.

Recept: Whipped Cream Cheese Frosting

Detta mina kära läsare är min nya favorit frosting/fyllning. Den är helt fantastiskt god och inte lika söt som andra fyllningar och frostingar kan vara. Tillsammans med Red Velvet är den perfekt :-) .

Whipped cream cheese frosting

300 gr Philadelphia
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver
2 dl florsocker (det går att öka på mängden om den ska spritsas upp till 3 dl. Dock blir den mycket sötare då)

Gör så här:

  • Börja med att vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål (Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir till smör.).
  • Blanda philadelphia, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev.
  • Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner.
  • Spritsa nu dina cupcakes eller fyll din tårta.

Lycka till!

10/2-11: Gjorde en liten ändring i receptet och la till lite bakpulver samt förtydligade instruktionerna. Viktigt är att inte vispa för mycket för då kan den lätt bli rinnig.

Recept: Julskumsfluff / Skumtomtefluff

Detta recept går att byta ut till annat skumgodis såsom Skumbanan, Ahlgrens Bilar, Sura Nappar m.fl.

Receptet räcker till ett lager på en tårta (24-26cm) samt som fyllning till runt 20 cupcakes (beror helt på hur mycket du tar till varje dock).

 

Det här behöver du:

70 g Skumtomtar

3 dl grädde

Gör så här:

Klipp skumtomtarna i små, små bitar.

Häll grädden i en kastrull och värm på svag värme. Tillsätt skumtomtarna. OBS! Var noga med att inte låta det koka upp.

När skumtomtarna smält så häller du över dem i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten).

Vispa upp som vanlig grädde och fyll tårtan, eller dina cupcakes :-) Skulle blandningen vara lite för stel (vilket den kan bli om du tar för mycket godis) så kan du alltid tillsätta lite mer grädde och sedan vispa – Det brukar funka för mig :-)

Lycka till!