Kanelmaränger

.. och tips om juldukning.

I USA är det vanligt att man på bröllop ger sina gäster en liten gåva (favours) och jag älskar verkligen den gesten. Till vår bröllopsfest bakade jag små favours till våra gäster och det blev mycket uppskattat. Själv tyckte jag att det dessutom var väldigt skoj att få göra, att ge gästerna något jag lagt ner lite tid på helt enkelt. Även när vi har gäster på middag så tycker jag att det är himla kul att få ge dem en liten gåva att ta med sig hem (eller äta på plats) och det är en liten sådan gåva jag tänkte tipsa er om idag. Något som skulle kunna vara perfekt till julens firanden.

julgodis maränger kanel

Kanelmaränger är fantastiskt gott, de är väldigt enkla att göra och går dessutom att göra i förväg. Lägg några maränger på silkespapper i en fin liten ask och ge dina gäster. Jag garanterar att du kommer mötas av extra många leenden :-)

julgodis maränger kanelsmak

Vem blir inte glad över en liten hembakad present liksom?

julgodis maränger

De fina askarna jag har använt har jag fått ifrån Celebrations.se, som har många olika varianter av dessa. De är inte speciellt dyra (är dessutom 50% på alla askar såg jag nu) och de kommer som sagt i många olika utseenden. Ett tips till jul är att slå in en liten ask med kanelmaränger, med lite snöre, och ställ på tallriken när du dukar – lovar att dina gäster kommer att älska det 😉 Å det blir snyggt också!

maränger kanelsmak

Även sugrör och den röda renen (som kommer ha en sjävlklar plats på mitt bord i jul) kommer ifrån Celebrations.se. Den fina tallriken kommer ifrån LaShelf och de coola servetterna från H&M Home.

Nu lite fler bilder och längst ner kommer receptet på kanelmarängerna.

juldukningjuldukning rådjurpresentkanelmaränger cinnamon meringues

Kanelmaränger

Kanelmaränger

Receptet kommer från boken "Desserter med stil" av Daniel Roos. Jag har modifierat det genom att lägga till kanel.

Ingredienser

  • 1 dl äggvita
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 - 0,75 tsk kanel
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa äggvita med strösocker till det är fluffigt.
  2. Tillsätt kanelen mot slutet.
  3. Sikta florsockret och vänd ner det i marängen.
  4. Torka marängen i ugnen på 100 grader i ca 1 timme.

Tips:

- Byt ut kanelen mot vanilj eller kardemumma för annan smaksättning.

- Mina maränger är stora som en enkrona men de går utmärkt att göra även i större format.

http://sockerrus.se/recept/kanelmaranger/

Önskar er alla en härlig dag!

Kram, Lisa

7 thoughts on “Kanelmaränger

  1. Tack så mycket för receptet.
    Har dock en fråga.
    Vart i ugnen ska man ha plåten? Har aldrig gjort maränger innan så detta blir mitt första försök :)

  2. Hey, det har ingenting att göra med dessa vackra maränger men tror du det är möjligt att göra macarons stora som tior, var sugen på att göra de som julgodis!?
    Julfyllningar?

    • Absolut, det går att göra riktigt små macarons. Du skulle kunna ha chokladfyllning och sedan blanda ner lite glögg i det, eller en saffransfyllning. Eller helt enkelt göra saffransmacarons :-)

  3. Pingback: =)

  4. Pingback: Jodå | Gabbys blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *