Chokladkaka med körsbär och saltlakrits

Jag har alltid velat testa en Nordic Ware form – Eller vänta, alltid och alltid, har ju inte bakat så länge. Låt mig omformulera mig. Sen jag började baka för 1,5 år sedan så har jag önskat testa en Nordic Ware-form men det har inte blivit av. Nu har jag ändrat på det då jag fick hem en jättesnygg form från It’s Design :-)

Jag fullkomligt ÄLSKAR formen! Finns massor av Nordic Ware-formar, både stora och små. Spana in dem HÄR. Snacka om perfekt julklapp till någon som gillar att baka :-) *hint hint till er som känner mig* 😉

Jag följde instruktionerna väl (vilket är en bra prestation för jag är usel på sånt 😉 ) och kakan blev perfekt! Konturerna blir knivskarpa.

Jag använde mig av ett recept som följde med formen på en chokladkaka som blev otroligt saftig och god. Efter att den svalnat något så penslade jag den med saltlakrits sirap och hällde sedan över lite körsbärssirap. Nästa gång ska jag dock pensla körsbärssirapen också, tror det blir ännu bättre.

Kombinationen salt lakrits och körsbär har jag aldrig testat förrut, men när jag fick hem 2 flaskor så kunde jag inte låta bli att testa. Kan säga att jag nu är helt såld! Dessutom så himla gott tillsammans med choklad! Båda sirapsflaskorna finns hos NinasMat och kan varmt rekommenderas.

Det enda jag ska ändra på tills nästa gång jag använder formen är att inte mjöla den innan utan använda kakao (om jag gör chokladkaka) eller mannagryn. Mjölet syntes nämligen lite. Dock kände man ingen smak av det som tur var :-)

Här kommer receptet som kom med formen. Är riktat till Nordic Ware-formar men går säkerligen att göra i vilken form som helst. Tänk bara på att den riktar sig till en form som är 2,4 liters form.

Saftig Chokladkaka

225 gram smör

7 ½ dl strösocker

7 ¼ dl vetemjöl

2 dl kakaopulver

3 tsk bakpulver

½ tsk salt

3 ½ dl mjölk

3 ägg

½ dl creme fraiche eller gräddfil

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 160 grader Celsius om ni använder en mörk form – annars 170 grader.
  • Smörj och mjöla formen noga.
  • Rör smör och socker poröst.
  • Tillsätt ett ägg i sänder och arbeta smeten väl.
  • Blanda vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och salt.
  • Rör ner mjölblandningen varvvis med mjölken och creme fraiche.
  • Skeda smeten i formen och fyll den inte mer än ¾ dels full. Grädda en mindre kaka eller små muffi ns om det blir smet över.
  • Grädda ca 1 ½ timmar och testa om kakan är färdig i mitten med en sticka.
  • Låt kakan vila 10 minuter i formen. Håll formen i händerna med en handduk eller med grytlappar och skaka den några gånger tills kakan lossnar.
  • Lägg en tallrik över formen och vänd den. Lyft formen försiktigt från kakan. Ställ formen tillbaka på kakan och låt den svalna.
Lycka till! Kram, Lisa

Probably the best Bun in the world!

De är långt ifrån de snyggaste bullarna jag har gjort… men helt klart de godaste! Måste erkänna att jag var lite skeptisk till en början när min amerikanska väninna gav mig ett recept (på engelska) på bullar och tyckte att jag skulle baka dem – Jag menar kan de verkligen var SÅ goda? Svaret är JA, det kan dom! :-)

Saftiga kanelbullar med ljuvlig cream cheese glasyr. Så gott, så himmelskt, så kladdigt och så onyttigt 😉 Mycket tack vare att de är gigantiska. Man skulle i princip kunna dela en bulle på 4 och då få en lagom mängd, eller iallafall dela på 2 😛

Ser den inte bara så god ut? Det är med god självdisciplin jag lyckas hålla mig borta från frysen min. För där ligger några bullar i tryggt förvar. Dessa bullar ska dock ätas nybakta (eller nymicrade från frysen), då är de nämligen som allra godast. Glasyren ska liksom vara lite rinnig när du äter dem. Tipset är (om du vill spara några bullar dvs 😉 ) att frysa in bullarna så fort de kallnat så att de fortfarande känns som nybakta när de kommer ut ur frysen.

I USA kallas dessa bullar för Cinnabon Cinnamon Rolls och är omåttligt populära (vad jag har förstått). Tipset jag fick var att följa receptet noggrant, men sånt fixar inte riktigt jag så det blev en del justeringar 😉 Självklart lät jag min väninna testa dem för att se om jag lyckats baka lika goda bullar som orginalet och det hade jag :-)

Här kommer receptet:

Probably the best Bun in the world 😉

Receptet ger 12 megastora bullar

Bullar:

35 g torrjäst

240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)

1 1/4 dl socker

80 g smör (rumsvarmt

1 tsk salt

2 ägg

9,5 dl mjöl

Fyllning:

150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)

2 1/2 msk kanel

80 g smör (rumsvarmt)

Glasyr:

125 g smör (rumsvarmt)

3,5 dl florsocker

80 g cream cheese

1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)

1 krm salt

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i den varma mjölken.
  2. Blanda socker, smör, salt och ägg.
  3. Tillsätt mjöl och blanda väl.
  4. Knåda ihop till en del och låt jäsa 1h.
  5. Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
  6. Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
  7. Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen (använd allt 😉 )
  8. Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
  9. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
  10. Gör i ordning glasyren.
  11. Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.
  12. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
  13. Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.
Ät och njut medans de fortfarande är varma :-)
Frysning av bullar:
Vill du spara dem till senare så går det jättebra att frysa dem. Vad gäller glasyren så kan du antingen låta bullarna svalna först innan du brer på glasyren eller så häller du på direkt och låter det stelna/svalna. Min amerikanska väninna gör det förstnämnda och säger att det blir godast. Jag testade det andra och det var jättegott så det är väl lite av en smaksak. Vilket du än väljer så tänk bara på att värma dem i micron en stund innan du ska äta dem :-)
Lycka till!
Den superfina servisen jag använt i inlägget kommer ifrån Lagerhaus och finns i min bloggshop. Kika gärna in i bloggshopen och se alla mina andra favoritprodukter från Lagerhaus denna månad :-)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
PS: Grattis igen till Alexandra – Kärlek på Tallrik som vann den senaste tävlingen

Key Lime Pie

”Den där pajen bara måste du baka till midsommar” var min sambos första ord när han tog första biten av denna fräscha och underbart goda paj. Han fullkomligt älskade den! Kan inget annan än att hålla med honom. Den är syrlig men ändå söt och helt fantastiskt god. Godast är den om man serverar lite grädde till tycker jag.

Normalt brukar man använda digestivekex som botten till pajen men jag valde att använda blåbär- och vanilj singoallakex. Väljer du att byta ut kexen till kex med fyllning så kan du nöja dig med att bara använda 1/3 av smöret. Jag lägger dock ut orginalreceptet.

Psst! Du kan vinna en stor rosa pajform (den på bilden fast större) och mina 4 andra favoritprodukter från Lagerhaus denna vecka. Tävlingsinstruktioner finner du HÄR!

Key Lime Pie

Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
Vispad grädde
1 st limefrukt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.

3. Blanda dem med smält smör.

4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.

5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

6. Låt svalna.

7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.

8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.

9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.

10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).

11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

Receptet är direkt kopierat från Leila Lindholm.

Recept: Glasspinnar alá Sockerrus

Dessa glassar går att variera i en mängd olika varianter. Vaniljyoghurten går att byta ut till annan smaksatt yoghurt. Jordgubbarna går att byta ut till vilka bär som helst och kakorna likaså. Välj dock en kaka med någon form av fyllning.

Jag har valt att inte skriva upp några mått då det är väldigt beroende på hur många glassar du vill göra samt vilken storlek du gör. Jag har använt glasspinneformar från IKEA och då går det åt cirka 1 kaka (en halv av varje) till en glasspinne.

Glasspinnar alá Sockerrus

Singoalla Citron

Ballerina Kladdkaka

Vaniljyoghurt

Jordgubbar

Gör så här:

Krossa kakorna (var för sig) i en mixer och blanda ut med yoghurt så att det får en len och rinnig konsistens. Kör även bären i en mixer. Vill du sockra bären så kan du göra det, jag valde att ha dem osockrade.

Här följer ett exempel på hur du går tillväga för att göra glasspinnarna:

Häll ner lite av smeten med Singoalla citron i den behållare du vill ha glass i. Ställ in i frysen i 30 min. Ta ut glassarna och häll kladdkake Ballerinasmeten. Ställ in i frysen i 30 min. Ta sedan ut glassarna och häll i yoghurt. Återupprepa och avsluta med att hälla i jordgubbarna.

Glöm inte att stoppa i en glasspinne, ett sugrör eller liknande!

Jag har använt fina sugrör från Klara Färdiga.

Fyllda bullar med vanilj, hallon och jordgubb

Jag gjorde ju bullar för någon vecka sen som jag i slutändan inte blev helt nöjd med. Därför passade jag på att göra en ny omgång bullar. Fick ett recept skickat till mig från Sara som jag använde mig av. Tack Sara! :-) Receptet gjorde jag om lite så att man lättare kan göra dem i en bakmaskin samt att jag även fyllde bullarna med min hemmagjorda hallon- & jordgubbssylt, även den gjord i bakmaskinen.

Fyllda bullar

2 dl mjölk
100 g smör
3 msk strösocker
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 påse torrjäst
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning

3 dl vaniljkräm
1dl sylt, exempelvis hallon- och jordgubb

Lite florsocker till garnering

Gör så här (med bakmaskin)

  • Smält smör och blanda med mjölken. Det ska vara ungefär fingervarmt när det är klart att hällas ner i baktråget. Tillsätt resten av ingredienserna och välj program 9 (dough). Nu tar det 90 minuter innan degen är klar och färdigjäst.

  • Dela degen i två delar och kavla ut varje del. Dela i 8 delar och lägg på en klick vaniljkräm och sylt på varje. Vik upp dem och samla skarvarna som på bilden längst ner till höger.

  • Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspappersklädda plåtar eller i en form. Låt bullarna jäsa väl, ca 1 timme, under en bakduk.
  • Grädda dem mitt i ugnen i 225° ca 5-10 minuter.
  • Låt svalna innan du garnerar dem med siktat florsocker.

Gör så här (utan bakmaskin)

  • Värm vätskan till 37° (fingervarmt) . Lös upp jästen i lite av den (använd vanlig jäst – inte torr).
  • Rör smör och socker smidigt i din degbunke. Tillsätt ägget, den lösta jästen och resten av vätskan. Arbeta i mjölet så att du får en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  • Dela degen i två delar och kavla ut varje del. Dela i 8 delar och lägg på en klick vaniljkräm och sylt på varje. Vik upp dem och samla skarvarna som på bilden längst ner till höger (se ovan).
  • Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspappersklädda plåtar eller i en form. Låt bullarna jäsa väl, ca 1 timme, under en bakduk.
  • Grädda dem mitt i ugnen i 225° ca 5-10 minuter.
  • Låt svalna innan du garnerar dem med siktat florsocker.

Semlor i Bakmaskin

Fick ett tips av Anna på ett semlerecept som jag tyckte passade så himla bra att testa idag. Receptet är inte menat till en bakmaskin men jag gav det ett försök och ändrade därmed ”Gör så här”-texten. Semlorna blev väldigt goda och inte alls så kompakta som en del hemmagjorda semlor blir. Degen blev lättarbetad oxå vilket är ett stort plus för mig. :-)
Som ni ser så gjorde jag semlorna i 2 olika storlekar och kunde då inte låta bli att göra våningssemlor till min sambo och dotter – De blev MYCKET uppskattade! 😀 Dottern fick vaniljkräm i sin och sambon fick en klassisk semla med mandelmassa och grädde.
Semlor
(Receptet ger ca 10 semlor)
50 g smör eller margarin
2,5 dl mjölk
1/2 dl sirap, vit
5 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma, malen
6 g torrjäst (är 12g i ett paket)
Lite vetemjöl till utbakning
Gör så här:
  • Smält smöret i en kastrull och blanda ned mjölken. Det ska vara ungefär fingervarmt när det är klart.
  • Håll ner mjölkblandningen i baktråget (finns i bakmaskinen). Tillsätt sirap mjöl och kardemumma. Gräv en liten grov i mjölet och häll ner torrjästen (se till att torrjästen inte nuddar vätska).
  • Sätt igång bakmaskinen på program 9 och låt maskinen sköta sig självt. Detta tar 1,5h för knådning och jäsning.
  • När degen är klar tar du ut den ut bakmaskinen och stjälper ut den på ett mjölat bakbord.
  • Arbeta degen smidig och dela upp i 10 lika stora delar. Rulla släta bullar och låt dessa jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt i 30 min.
  • Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 min. Låt dem sedan kallna på ett galler.
Det låter kanske lite mycket med 1,5h för knådning och jäsning men jag tycker det är supersmidigt då jag kan göra annat under tiden och degen blev precis hur bra som helst, så detta kommer jag göra flera gånger.  :-)
PS: Receptet går givetvis att använda utan bakmaskin också :-)

Recept: Popcorntårta

Jag har fått ett par förfrågningar om hur man gör popcorntårtan jag gjorde när dottern fyllde år så här kommer receptet :-)

Popcorntårta

1 påse poppade micropopcorn

100 g salta pinnar

ca 150 g smarties, m&m’s, nonstop eller liknande (jag hade rosa smarties)

En stor klick smör (ca 10-15g)

150 g choklad

1 burk marshmallowfluff

Gör så här:

Börja med att förbereda en form till tårtan, en springform är att rekommendera. Täck botten med plastfolie så är det lättare att stjälpa ur tårtan sen.

Sortera ut alla opoppade popcorn och häll sedan popcornen i en stor skål. Bryt salta pinnarna i bitar (ca 1-2cm långa) och häll dessa i skålen med popcorn. Tillsätt smarties/m&m’s/nonstop och blanda lite. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad. När chokladen börjar smälta så tillsätter du marshmallowfluffen. Rör om tills chokladen smält och allt är väl blandat. Häll chokladblandningen i skålen med popcorn och rör om tills allt är väl blandat. Häll sedan allt i formen du förberett, sätt plastfolie över och ställ in i kylen minst 1 timme så att den hinner stelna till (går att ha den längre oxå). Stjälp tårtan på ett fat och låt den sedan stå framme i rumstemperatur i ca 30 min innan den serveras så blir den lättare att skära.

Klart! :-)

Tips: För variation kan du byta ut salta pinnar mot exempelvis jordnötter.

Idén till tårtan såg jag på en amerikansk blogg och googlade sedan recept. Hittade en del olika varianter men inget recept jag riktigt föll för. Så jag använde ett recept som bas och ändrade sedan om och tillsatte ingredienser så att den bättre skulle passa mig :-) Resultatet blev supergott och väldigt annorlunda mot tårtor jag ätit förrut. Blev en hit hos både barn och vuxna :-)

Recept: Red Velvet Cake

Jag älskar red velvet och det har blivit min nya favorittårta. Det finns verkligen massor av olika recept och varianter på red velvet och jag har valt ut ett antal recept som jag håller på och testar för att få fram det bästa receptet för tårta och det bästa för cupcakes. Ett recept på Red Velvet Cupcakes dyker därmed upp inom någon vecka :-).

Detta recept blev väldigt gott och jag använde det till min Kakmonstertårta (men bytte då ut den röda färgen mot blå och minskade kakaomängden till 0,5 msk). Gör man den röd så får den en mörkröd färg. Det går även att byta ut 45ml hushållsfärg mot 2 msk pastafärg och ska då få en ännu rödare färg.

OBS till tårtan på bilden har jag använt mindre formar än vad som står i receptet nedan, därav flera bottnar.

Red Velvet Cake

1  2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3  3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt

2/3 tsk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
2/3 tsk bikarbonat

Gör så här:

Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger. Låt blandningen stå i 8-10min. Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg. I en annan skål blandar du kakao, karamell/pastafärg och vaniljpulver. Bland väl. Håll sedan lite i taget i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl. Tillsätt nu mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats. I en liten skål, bland vinägern och bikarbonaten och tillsätt detta i smeten (det kommer bubbla till lite). Blanda till en jämn smet.

Smörj en form på 24-26cm och grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Testa med en sticka då det skiljer sig lite mellan ugnar. Låt svalna något innan du tar den ur formen.

En fantastisk fyllning ha ha är rårörda (eller färska) hallon och Whipped cream cheese frosting. Blir precis hur gott som helst! :-)

Lycka till!

Har haft receptet nerskrivet rätt länge så jag vet faktiskt inte vart det kommer ifrån tyvärr, men otroligt gott är det! :-)


Recept: Fransk Chokladkolapaj

Denna paj är väldigt god men mäktig och man orkar bara äta en liten, liten bit. Skulle tippa på att receptet räcker till 15-20 bitar.

Det här behöver du:

Deg
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker1 msk kakao
1 msk kallt vatten
1 st äggula från ekologiskt ägg

Fyllning
2 dl strösocker
1 dl vatten
100 ml (2 tuber) 10 glykos
2 dl vispgrädde

200g mjölkchoklad
250 g mörk choklad, 70 %

Gör så här

Pajdeg: Blanda ihop kallt smör med vetemjöl, florsocker och kakao.

Tillsätt ägg och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vattnet.

Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Kavla ut degen och klä en räfflad pajform, 24 cm i diameter med degen. Nagga mördegen med en gaffel och täck kanten med aluminiumfolie för att förhindra den från att sjunka ner under gräddningen.

Förbaka pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Hacka den mörka chokladen riktigt fint.

Smält chokladen och grädden i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller på låg värme direkt i kastrullen.

Koka upp strösocker, vatten och glykos under cirka 6 minuter i en stor kastrull.

Blanda ner chokladgrädden i sockerlagen och fortsätt koka under konstant omrörning med en visp tills smeten tjocknar och känns trög, 10, max 15 minuter.

Häll kolan i pajskalet och låt kallna samt stelna i kylen.

Servera pajen i mycket smala bitar med vispad grädde och syrliga bär såsom hallon.

Den söta formen kommer ifrån IB Laursen.

Receptet är hämtat från Leila Lindholm med en liten ändring från min sida.

Recept: Kokoskakor med mandelmassa

Kokos och mandelmassa är en otroligt god kombination tycker jag. Denna kaka påminner om kokostoppar i konsistensen och ska vara lite mjuk och nästan kladdig inuti.

Detta recept har jag använt här.

Receptet ger 16 st stora kakor

Du behöver:

3 äggvitor

200g ljust råsocker

200g kokosflingor

100g mandelmassa

1 kravodlad citron, skalet och saften

150-200g mörk choklad

Gör så här:

Blanda äggvita, socker, kokosflingor och riven mandelmassa. Låt det sedan stå och dra i kylskåpet en timme. Rör ner finrivet citronskal samt citronsaft i smeten.

Värm ugnen till 175grader. Forma 16 toppar (eller plattare kakor) på en bakplåtspapperförsedd plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 min, de ska vara lätt gyllenbruna upptill. Gör du plattare kakor så förkorta tiden med 5-8 min, de ska vara lite gyllenbruna i kanterna.

Smält chokladen i micron eller i ett vattenbad. Doppa topparna lätt i chokladen eller ringla den smälta chokladen över kakorna. Låt chokladen stelna.

Klart! :-)

Recept: Hasselnötskakor

Dessa ljuva kakor är några utav mina favoriter – Älskar dem! Första gången jag åt dem var hos min sambos mormor och sen var jag fast 😉

Ingredienser:

4 äggvitor
5 dl florsocker
200g malda hasselnötter

Gör så här:

Vispa äggvistorna till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp o ner över huvudet). Mal hasselnötterna i ex en mixer och blanda med florsocker i en skål. Rör sedan ner blandningen försiktigt i äggvitan och rör om -Blanda inte för mycket, smeten ska fortfarande vara lite fluffig. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper (eller ta en tesked och klicka ut). Bra storlek är som en 5 krona. Grädda dem sedan på 175 grader i ca 8-10 min – De ska vara lite hårda på utsidan men mjuka på insidan.

Tips: Dekorera med lite smält choklad, Nutella/Nutellafrosting eller gör en dubbelmacka med god fyllning. Annars är den supergod som den är :-)

Lycka till!

Recept: Cheesecake – Glasstårta

Denna tårta smakar som en blandning av glasstårta och cheesecake. Den är mycket enkel att göra och kan förberedas flera månader i förväg om man skulle vilja det. Jag gjorde den i en rund springform á 26cm.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 4-6 st digestivekex
  • 0,5 tsk citronarom el 3msk citronsaft (Valfritt)

Gör så här

  1. Separera äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Vispa först äggvitorna till de toppar sig och blir ett fast skum. Det ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

  2. Vispa sedan äggulorna (går att använda samma vispar utan att diska dem emellan) och sockret till en luftig smet. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

  3. Blanda i philadelphiaosten, använd lägsta hastigheten om du använder elvisp.

  4. Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ned den vispade grädden i smeten med äggulor (forts på låg hastighet).

  5. Rör nu försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.

  6. Om du vill ha citronsmak: Blanda citronsaft i smeten eller droppa i citronarom.

  7. Krossa kexen och lägg på botten av en rund form med löstagbar botten (24-28cm form).

  8. Häll i smeten och ställ in i frysen i minst 5 timmar. Ta ut kakan 20-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Lycka till!