Recept: Baileys och chokladfluff

Baileys, choklad och grädde är enligt mig en vinnande kombination – I love it! 😀 Perfekt i tårtor, cupcakes eller varför inte äta lite fluff med bär till efterrätt?

Ingredienser:

3 dl grädde

150 g mjölkchoklad

4-6 tsk Baileys (beror lite på hur stark Baileyssmak du vill ha)

Gör så här:

Häll i grädden i en kastrull och värm upp – OBS! Det får inte koka! Hacka chokladen och häll den i kastrullen. Rör om då och då. När chokaden är helt smält  tar du av den från spisen och blandar i Baileys. Ställ in blandningen i kylen och låt den stå i ca 5 timmar eller tills den är genomkall. Vispa sedan upp den till fluff.

Lycka till! :-)

7 thoughts on “Recept: Baileys och chokladfluff

  1. Pingback: Mycket lussande « Familjen Zaxmy

  2. Hej! Fin sida:)
    Jag gjorde chokladfluff så här en dag: 3 dl vispgrädde, 100 g mörk choklad, en klick ljus sirap och lite mintessens. Värmde på spisen utan att koka det. Lät svalna i kylskåpet och vispade sen det till fluff. Dock misslyckades det rejält; jag fick vispa det väldigt länge för att det skulle bli tjockt och när det väl blev det skar den sig och blev grynig och vattning. Vad gjorde jag för fel? Måste det vara i kylskåpet så länge? Kan det vara det som var felet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *