Recept: Ballerinabollar / Cake balls

Till namnfesten gjorde jag Kladdkaka-BallerinaBollar, BallerinaBollar och Extra kladdiga Oreo Balls. Supersmaskiga små sötnosar som dessutom är väldigt lätta att göra och kan varieras i oändlighet.

Ballerinabollar:

1 pkt ballerinakakor (ca 175g)

50g cream cheese

Gör så här:

Krossa kakorna i en mixer eller liknande för att få en kladdig smuldeg. Blanda ner cream cheese och rör om tills allt är blandat. Rulla sedan bollar o dekorera.

Om du vill göra Oreo Balls och Kladdkaka-ballerina-bollar så är det samma recept som ovan. Du kan göra dessa Cake Balls utav alla kakor som har en fyllning.

Tips: Vill du ha extra kladdiga bollar så ökar du mängden cream cheese till 75g

21 thoughts on “Recept: Ballerinabollar / Cake balls

 1. Cakesball är verkligen så gott, har gjort med oreokakor och med citronkakor där jag doppade dom i vit choklad, mumsigt värre. Vad snyggt det blev med hjärtan på.

 2. Pingback: Cake pops – Lite tips, recept & annat –

 3. Pingback: Cake pops | This is my life

 4. Hej! Vilken härlig sida! Har fått massa inspiration till min sons namngivning. Men jag har en fråga, vart hittar jag det fina snöret med fötterna på? Tack på förhand.

  • Tack så mycket :-)

   Jag hittade snöret här i Linköping i en pysselbutik (MedMera), så tyvärr kan jag inte tipsa dig om en nätbutik. Lycka till i sökandet!

  • Jag skulle smälta 200g choklad och sedan göra något annat med chokladen som blir över. Du behöver lite extra för själva doppandet nämligen :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *