Det är alltid bra att ha ett recept att utgå ifrån när man ska göra en smörbaserad frosting till cupcakes eller tårtor. Jag använder mig av detta som jag sedan smaksätter och färgar.
Smörkräm (räcker till cirka 1o cupcakes)

Smultronfrosting
115g smör
4-4,5dl florsocker
2 tsk kokande vatten
Några droppar karamellfärg eller pastafärg
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då) Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
Enjoy!
Förslag på smaksättningar:
4 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk päron-, smultron, jordgubb eller annan essens
1-2 msk saft (hallon, jordgubb etc)
3-4 tsk likör (amaretto är supergott, tog då 4 tsk för starkare smak)
4 tsk kaffepulver upplöst i vattnet
60 g smält chokad (lite avsvalnad)
1,5 -2 tsk citronarom
Tackar! Alltid bra att ha till hands ifall de blir något hastigt bak 😉
jag har en tävling där man kan vinna tårtdecos hjälpmedel. kanske nåt du vill delta i eftersom du precis som jag älskar att baka.
http://frokenkok.blogg.se/2010/september/vinn-tartdecos-har.html
Tack föt tipset. Har sett att man ofta har philadelphia i frostingen, men det har jag sällan hemma därför blir det oftast ”vanliga” muffins!. Denna grund sparas!
Så lite så!
Pingback: Bröllopsprovtårtor « Sockerrus
Pingback: En enkel kärlekstårta –
Pingback: Cupcakes med tennisbollar –
Pingback: Theodoras tårta –
Pingback: Bröllopstårtor helt i vitt –
Tack för tipset. Precis vad jag letade efter!
Pingback: Frilly Cake –
Pingback: Bröllopstårta med rosa rosor –
Pingback: ”Ice Cream” Cake Pop –
Pingback: Läcker tårta med superenkel frostningsteknik –
Pingback: Chokladcupcakes med vintrig blomma –
Pingback: Saftiga vaniljcupcakes med mjuk vanilj- och marshmallowfrosting –
Hur mycket ska man göra för att täcka 2 tårtor? ska göra 2 enkla tårtor till en granne, hennes dotter fyller 2. Är detta något barn kan tycka om tror du? Har aldrig gjort ordentliga tårtor utan grädde innan men jag tycker grädde blir så jobbigt att spackla med. några tips?
Smörkräm brukar vara populärt bland de små
Jag skulle göra ett dubbelt recept. Alltid bra att ha lite extra utifall att
Vet du med dig om att du bara vill spackla ett tunt, tunt lager så räcker det nog med en sats.
Pingback: A Little Birthday Cake –
Jag är väldigt mycket nybörjare på det här så det är troligen en dum fråga men visst är det så att man kan använda smörkrämen att spackla tårtan med innan man täcker den med SP, eller har jag fått det helt om bakbenet..? 😉
Du har förstått det helt rätt
Det här receptet ska jag prova till mina cupcakes!
Pingback: Bröllopstårta med flygplan – Sockerrus
Pingback: Cupcakes with flowers – Sockerrus
Ska smöret vara snällt eller rumsvarmt? Vill bara vara helt säker. 😀
Det ska vara rumsvarmt
Pingback: Lace Wedding Cake |
Pingback: Mousse Cake with Lemon, Strawberry & Bubblegum | Sockerrus – The Sweet Blog
Pingback: Tutorial: Easy Frosting Technique | Sockerrus – The Sweet Blog
Hej!
Angående olika sorters smaksättningar på basen, går det att använda krossade maränger som enda smaksättning tros? ^^
Hej Victoria!
Men smaken är ju olika 
Jag skulle nog ha vanilj oxå i för att få lite mer smak i det. Maränger smakar inte så jättemycket tycker jag
Hej! Tack för din fina sida, så mycket inspiration! Jag tänkte göra en mangofrosting och undrade om jag kan byta ut det kokande vattnet mot kokande mangojuice i ditt recept ovan? Funkar det tror du? Vill inte ha för rinnig frosting för jag ska spritsa på frostingen så helst vill jag inte ha både vatten och juice i. Tack igen för vackra bilder och underbara tips!
Det går nog alldeles utmärkt! Jag brukar byta ut vätskan för att få andra smaksättningar. Du skulle även kunna ha lite mangopuré i frostingen för mer mangosmak
Pingback: Cupcakes | Allergisidan - Recept för allergiker
Hej ! När du smaksätter med bärsmak…är det bärsaften du menar eller saft? I så fall koncentrat eller utspädd? Det behöver ju bli rätt mycket smak för att ta över socker/smörsmaken. TACK för en fin sida med många bra tips och inspiration
Hej Eva! Ursäkta väldigt sent svar.. Jag brukar mosa bär och blanda i. Är det mycket saft så kan man använda den istället för vattnet som annars är i
Hej. Jag och min vän har hand om kaffet på skolan och bakar mycket sötsaker till öppnahus och andra evenemang. Dock har det ofta hänt att frostingen blivit alldeles för rinnig, vi har då använt oss av smör, philadelphiaost och florsocker, även då vi har haft i mer florsocker har det inte hjälpt. Vet du vad det kan bero på? Med vänliga hälsningar
Hej Louise!
Det receptet jag använder har jag aldrig problem med och då använder jag dubbelt så mycket philadelphia som smör (alltså 200g smör och 400g philadeplhia osv). Till det cirka 2,5-3,5dl florsocker (beroende på smaksättning och hur söt jag vill ha den).
Vad använder du för recept? Skulle hjälpa om jag kunde se hur mycket ni använder av de olika komponenterna nämligen
Återkom gärna med hur ni brukar göra den så ska jag försöka hjälpa er
Kram, Lisa
Vi använder:
5 dl florsocker
50gr smör
250gr Philadelphia
Men vi brukar bara vispa fem minuter sa min vän så de kan nog vara det som är felet
Pingback: No bake chocolate cake | Femina