Recept: Blåbärssnurror med Kokos, Mandel och Lime

Här kommer receptet på Blåbärssnurrorna jag gjorde häromdagen.

Kombinationen av blåbär, kokos, mandel och lime gör denna fina kaka helt fantastiskt god. Den är både söt och syrlig, hård och lite mjuk. Helt klart en spännande kaka som bör ha en given plats på kafferepet! :-)

Instruktioner för dig utan bakmaskin finns längst ner i inlägget.

Blåbärssnurror med Kokos, Mandel och Lime

Receptet ger 35-40 stycken

Mördeg

200g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker

1 tsk vaniljpulver

5 dl vetemjöl

1 msk mjölk

Fyllning

2 st äggvitor

2 dl blåbär

2 dl kokosflingor

2 dl mandelmassa

Glasyr

3 st limefrukter

3 dl florsocker

Gör så här (med bakmaskin):

  • Häll ner alla ingredienserna i baktråget och kör igång program 10. Stäng av när allt är väl blandat.

  • Lägg den ihopknådade degen i en påse och låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Riv mandelmassan och rör ner den i äggvitorna tillsammans med kokos och blåbär.

  • Ta ut degen från kylen och dela i två. Kavla ut degen till en rektangulär form. Bred på fyllningen och rulla ihop. Täck rullen med plastfolie och låt vila i kylen över natten.
  • Skär rullen i 1/2-1 cm tjocka bitar. Grädda i ugn på 175 grader i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna på galler.

  • Ta fram limefrukt och florsocker.

  • Riv skalet från en limefrukt och lägg i en skål (eller på ett fat). Pressa ut saften ur limefrukten och blanda med florsocker och skalet. Välj program 10 och kör tills allt är väl blandat.

  • Doppa de avsvalnade kakorna i glasyren och låt droppa av på ett galler.

  • Servera och njut :-)

 

Gör så här (utan bakmaskin):

  • Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Blanda väl.
  • Lägg den ihopknådade degen i plastfolie och låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Riv mandelmassan och rör ner den i äggvitorna tillsammans med kokos och blåbär.
  • Dela degen i två. Kavla ut degen till en rektangulär form. Bred på fyllningen och rulla ihop.
  • Täck rullen med plastfolie och låt vila i kylen över natten.
  • Skär rullen i 1/2-1 cm tjocka bitar. Grädda i ugn på 175 grader i mitten av ugnen i 12-14 minuter.
  • Låt svalna på galler.
  • Riv skalet från en lime och lägg i en skål. Pressa ut saften ur limen och blanda med florsocker och skalet.
  • Doppa de avsvalnade kakorna i glasyren och låt droppa av på ett galler.
  • Servera och njut :-)



0 thoughts on “Recept: Blåbärssnurror med Kokos, Mandel och Lime

  1. Dom där måste jag nog prova att göra! Dom såg så roliga ut, lite annorlunda :) Det blir ofta att man gör samma småkakor med sylt, så det är kul med lite ny inspiration.
    //Lotta

    • Det tycker jag absolut att du ska göra. De är numera en klar favorit hos mig. Hoppas att du oxå gillar dem ifall du testar att baka dem :-)
      Tack!
      Kram, Lisa

  2. Pingback: Blåbärssnurror med kokos, mandel och lime « Sockerrus

  3. Vad snygga! Verkar dessutom riktigt goda :). Jag tycker det är svårt att baka saker med blåbär och få det snyggt, blåbären tenderar att missfärga sin ”omgivning” tycker jag. Dina snurror ser dock helt perfekta ut!

    • Tack, vad söt du är! :-) Jag håller med dock, blåbär är lite lurigt att baka med. I denna kaka passar de perfekt dock. Hoppas att du får möjlighet att testa receptet :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *