Recept: Browniemuffins/Cupcake

Denna underbart kladdiga browniemuffins innehåller mycket choklad, så det är inget för den veke 😉

Receptet ger ca 10-14 st

Ingredienser

150 g smör
100 g choklad (ljus, choklad eller mörk)
3 dl socker
1 tsk äkta vaniljpulver
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl

100 g hackad choklad

Gör så här

Smällt smöret i en kastrull och bryt ner chokladen. Rör om tills allt är smält och slät. Häll över till en skål och låt den svalna något.

Rör ner socker, vaniljpulver och ägg – ett i taget och rör däremellan. Tillsätt sedan mjöl. Vänd sist ner den grovhackade chokladen i smeten och rör om.

Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Kolla gärna med stickprov för bästa resultat.

Lycka till! :-)

15 thoughts on “Recept: Browniemuffins/Cupcake

    • Hej Elin!
      Absolut, ta då dubbelt så mycket vaniljsocker. Skillnaden är att vaniljpulvret inte är utblandat utan är det pulver man får ut av en vaniljstång. Mer koncentrerad smak mao :-)
      Kram till dig

  1. Hej , Vilken underbar blogg :-D!! Jag har faktiskt aldrig testta att baka cupcakes men nu vill jag mer än gärna testa.

    Men en fråga, vart köper man vaniljpulver?

    Hälsnigar Natalie

  2. Pingback: Brownie Cupcakes med Marshmallow Frosting | jacces.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *