Denna underbart kladdiga browniemuffins innehåller mycket choklad, så det är inget för den veke 😉
Receptet ger ca 10-14 st
Ingredienser
150 g smör
100 g choklad (ljus, choklad eller mörk)
3 dl socker
1 tsk äkta vaniljpulver
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
100 g hackad choklad
Gör så här
Smällt smöret i en kastrull och bryt ner chokladen. Rör om tills allt är smält och slät. Häll över till en skål och låt den svalna något.
Rör ner socker, vaniljpulver och ägg – ett i taget och rör däremellan. Tillsätt sedan mjöl. Vänd sist ner den grovhackade chokladen i smeten och rör om.
Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Kolla gärna med stickprov för bästa resultat.
Lycka till!
*drool*
Burde ikke lese her så tidlig om morgenen. Nå vil jeg bare ha sjokolademuffins til frokost.
M:)
Haha, det kan vara farligt med bakbloggar 😉 Blev det några muffins då?
Mums… choklad är alltid gott.
Vad har du för frosting på dem?
Hej vad har du för rosting på brownie cupcakesen?
Hej! Jag har denna frosting: http://sockerrus.se/2012/01/12/saftiga-vaniljcupcakes-med-mjuk-vanilj-och-marshmallowfrosting/
menade frosting
tack för svar!
ska baka dem till helgen tack 
Hej! Kan man ta vaniljsocker istället för vaniljpulver? Vad är det för skillnad? Låter väldigt gott! Kram
Hej Elin!
Absolut, ta då dubbelt så mycket vaniljsocker. Skillnaden är att vaniljpulvret inte är utblandat utan är det pulver man får ut av en vaniljstång. Mer koncentrerad smak mao
Kram till dig
Hej , Vilken underbar blogg :-D!! Jag har faktiskt aldrig testta att baka cupcakes men nu vill jag mer än gärna testa.
Men en fråga, vart köper man vaniljpulver?
Hälsnigar Natalie
Vad kul Natalie!
Själv älskar jag att baka dem! Vaniljpulver finns i dag i de flesta mataffärerna. Hittar du det inte så kan man använda dubbel mängd vaniljsocker.
Lycka till! Kram, Lisa
Pingback: Brownie Cupcakes med Marshmallow Frosting | jacces.se
Ser gott ut 😀 Behövs inget bakpulver?
Hej!
Nejdå, det är brownievarianter och de har man oftast inte bakpulver i