Recept: ChokladWhoopie Pies

Jag har testat ett par olika recept på chokladwhoopies och detta är helt klart det godaste. De ger en bra och inte för stark smak av choklad :-)

ChokladWhoopie Pies

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)

100 g smör, rumsvarmt

1 1/4 dl socker

1 ägg, rumsvarmt

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl kakao

1/2 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

1 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).

Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.

Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Lycka till! :-)

Receptet hämtat från tidningen Hembakat med viss modifiering från min sida.

16 thoughts on “Recept: ChokladWhoopie Pies

    • Du kan fylla dem med frosting, ganache, eller någon annan sorts fyllning som är av fastare konsistens. Blanda cream cheese och leoncurd till exempel, det blir jättegott :-)

      Macarons är marängliknande och whoopies är en mjuk kaka såsom sockerkaka osv. Whoppies är 1000-gånger lättare att göra kan jag även tillägga.

  1. Hej,
    Jag provbakade dessa igår och de blev väldigt fina men fasligt salta, är det verkligen en tesked och inte ett kryddmått salt det ska vara?
    Tack för en jättebra blogg i övrigt!

    • Hej Helena! Jag dubbelkollade receptet igen och det står mycket riktigt 1 tsk salt. Mina blev inte alls så saltiga. Jag använde dock osaltat smör men i receptet står det att det bara smör (vilket innebär saltat smör) och sedan 1 tsk salt. Förstår inte varför dina blivit så saltiga då. Är ju tråkigt när det blir så när man bakar :-(

      Ha en härlig dag!
      Kram, Lisa

  2. Pingback: Whoppie pie | mrs Pitepalt

  3. Bakar dessa för första gången idag. Jättefina recept på grundsmeten, men det kunde finnas lite mer fyllningsförslag. Själv blandar jag philadelfia med björnbär och citronsaft/skal. Jättemumsigt!

    • Det lät som en väldigt god fyllning! :-) Jag har skrivit upp på min Att-göra-lista för bloggen att jag ska skriva upp lite mer fyllningsförslag :-)

    • Fyllda håller de i ett par dagar. Egentligen längre men de är som godast de första dagarna. Går ju även att frysa om man vill det :)

  4. Pingback: Tania testar Whoopie pie-set – Lékué | Piccante!

  5. Pingback: Choklad Whoopie Pie’s « Lilla Receptboken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *